Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Club América

Embed from Getty Images

VM är över och det är dags för lite riktig fotboll. Manchester United har några dagars försäsongsträning i benen när man sätter sig på planet från Los Angeles till Arizona för möte med Club América. Matchen är den första av fem träningsmatcher som ska avverkas på andra sidan Atlanten under juli månad och en första chans för spelarna att visa att de vill ha och förtjänar en tröja när ligan drar igång om drygt en månad.

Manchester United

De inledande träningsmatcherna brukar präglas av många byten, lågt tempo och en hel del ploj. Då United dessutom rest till USA med en, framför allt offensivt, reservbetonad trupp så är det knappat några stordåd att vänta. Det vi däremot får hoppas på är att någon av ungdomarna får okej med speltid och dessutom kliver fram.

I målet är det väl troligt att Joel Pereira och Lee Grant får en halvlek var. Sergio Romero är med i USA men rehabtränar fortsatt den skada som höll honom borta från VM. I backlinjen är det troligen för tidigt för Diogo Dalot, varför den kan bli rätt ordinarie med Valencia, Smalling, Bailly och Shaw. När vi tittar på mittfältet är det desto knepigare. Ander Herrera torde vara given, men sedan blir det med ens tunnare i VM-spelarna frånvaro.

Embed from Getty Images

Scott McTominay och Andreas Pereira är de spelare som spontant dyker upp som de två som kompletterar spanjoren, medan Juan Mata troligen är en av två som flankerar Anthony Martial på topp. Alexis Sanchez är kvar i Manchester med vad som förmodas vara visumstrul och i hans frånvaro kan det tänkas att Mourinho petar in Tahtih Chong eller Angel Gomes.

Byten lär det som sagt bli. Mourinho bytte sex spelare redan i paus i förra försäsongens öppningsmatch mot Los Angeles Galaxy, och med tanke på antalet matcher som ändå ska avverkas innan månaden är slut så lär det vara få, om ens någon, som spelar 90 minuter nu.

Embed from Getty Images

Möjlig startelva:

J. Pereira
Valencia, Smalling, Bailly, Shaw
Herrera, McTominay, A. Pereira
Mata, Martial, Gomes

Club América

Motståndarna Club América är mexikanska och åkte ur i semifinal i ligaslutspelet senaste säsong. Efter 17 spelade ligamatcher delas lagen i den mexikanska ligan in i en övre och en nedre slutserie. Väl i det slutspelet överlevde Uniteds motståndare kvartsfinalen, men inte semifinalen. Årets serie inleds den 20 juli, varför det här blir något av ett genrep för Club América.

Embed from Getty Images

Laget består nästan genomgående av spelare från Mexiko och Sydamerika, med några undantag. Jeremy Menez, fransmannen med ett förflutet i Roma, PSG och Milan håller numera till i América. Det gör också Colombias Mateus Uribe och Mexikos Edson Alvarez och Oribe Peralta. Den trion har spelat VM och har, av den anledningen, semester i detta nu.

Club América är obesegrade i sina fyra tidigare träningsmatcher. Tre segrar och en oavgjord är facit inför mötet med United, där den senaste matchen mot Atlas från den inhemska ligan.

Möjlig startelva:

Marchesin
Aguilar, Leon, Zamora, Reyes
Aguilar, Rodriguez
Ibarro, Menez, Ibargüen
Martinez.

Historik

Lagen möttes i en träningsmatch så sent som år 2015. Morgan Schneiderlin var ende målskytt då när United vann med 1-0 under en turné i USA.

Matchfakta

Manchester United
Club América

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch
Tid: Fredagen den 20 juli 2018, 04.00 (natten torsdag-fredag)
Plats: Cardinals Stadium, Glendale, Arizona
Teve: MUTV

Manchester United

Målvaktare: Romero, J Pereira, Grant
Försvarare: Valencia, Dalot, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Williams, Smalling, Tuanzebe, Shaw, Mitchell
Mittfältare: Herrera, McTominay, Mata, A Pereira, Chong, Garner, Hamilton, Gomes
Anfallare: Martial, Greenwood, Bohui
Frånvaro: Sánchez (visumstrul), De Gea, Jones, Rojo, Lindelöf, Young, Matic, Pogba, Lingard, Fred, Fellaini, Rashford, Lukaku

Club América

Målvakter: Marchesín, Jiménez, Estrada
Försvarare: Vargas, Sánchez, Álvarez, Reyes, Valdez, Aguilera, Aguilar, Torres, León, Zamora
Mittfältare: Rodríguez, Uribe, Domínguez, Corona, Arce, Moreno, García, Ibarra, Rodríguez, Aguilar
Anfallare: Ménez, Martínez, Ibargüen, Lainez, Martín, Peralta, González
Frånvaro: