Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Milan – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United fortsatte att inte vinna, och Manchester United fortsatte att inte förlora. Matchen mot AC Milan i försäsongsturneringen International Champions Cup slutade 1-1, efter mål av Alexis Sanchez och Suso.

“Men, United vann väl på straffar?”, tänker ni. Ja, det har ni förvisso rätt i, men i det här fallet betyder en straffsparksläggning inte särskilt mycket mer än en liten notering i matchprotokollet. Om vi ska vara ärliga. Istället fokuserar vi nu på det som betyder något – spelet i sig.

Pre-match

Vad som ryktats under gårdagen visade sig senare vara sant – Anthony Martial skulle missa matchen (lämnat laget då flickvännen väntas föda). Istället placerade José Mourinho ut en trebackslinje bestående av Eric Bailly, Chris Smalling och Axel Tuannzebe. Dessa flankerades sedermera av Matteo Darmian och Luke Shaw.

Embed from Getty Images

Vad som fick mig – och många andra – att lyfta på ögonbrynen var det faktum att ovan nämnda Darmian, av alla, fick bära kaptensbindeln. Italienaren har under en längre tid kraftigt ryktats bort från klubben, vilket gjorde valet väldigt märkligt med både Chris Smalling och Juan Mata på planen. Antonio Valencia, som normalt sett är kapten numera, missade matchen på grund av skada.

Centralt ställde United upp med Andreas Pereira i en djupare roll som spelfördelare, med Ander Herrera och Scott McTominay framför sig. Alexis Sanchez och Juan Mata började som anfallare, om än väldigt fria och rörliga sådana.

Första halvlek

Manchester United drog igång matchen med ett klart högre bolltempo än tidigare, vilket också resulterade i att laget fick det mycket enklare att öppna upp motståndet och på så vis skapa målchanser. En som spelare som bidrog mycket med detta var Andreas Pereira. Brassen, som också övertygat i de två inledande matcherna, satte fart på bollen och spred passningar med omsorg.

Allt detta resulterade, i den tolfte minuten, med en 1-0-ledning. Juan Mata skarvade vackert fram Alexis Sanchez, som fri med målvakten distinkt kunde rulla in bollen med höger bredsida i bortre änden av målet.

Embed from Getty Images

Ledningen blev dock kortvarig och Milan kunde kvittera redan efter 15 minuter. Leonardo Bonucci slog en väl avvägd boll från backlinjen som den förre Liverpool-spelaren Suso kunde förvalta och pricka in 1-1 bakom Lee Grant i United-målet.

Även om målet möjligtvis kunde vinkats av för offside, så måste vi kritisera backlinjen här, och främst Eric Bailly. Ivorianen stod dessvärre och sov när Bonucci slog bollen på ytan bakom honom, vilket resulterade i ett baklängesmål. Slarvigt.

United fortsatte därefter att föra matchen, med Pereira, Alexis och Mata de mest tongivande spelarna. Luke Shaw och Alexis Sanchez lyckades kombinera fram till en bra chans, där den sistnämnda hittade Ander Herrera som två gånger om missade fina lägen.

Allt som allt en klart bättre halvlek än United lyckats prestera hittills på försäsongen. Milan tog över matchen mot slutet, utan att skapa någon vidare målchans.

Andra halvlek

Tre byten gjordes i halvtid: United satte in Joel Pereira i målet istället för Lee Grant, medan Milan bytte in både Alessio Romagnoli och Fabio Borini när Leonardo Bonucci och Andrea Bertolacci klev av.

Lagen fortsatte sedan at göra en del byten, som sig bör i träningsmatcher. Det mest intressanta, ur United-synpunkt, var att Ethan Hamilton, den 19-åriga skotten, fick debutera med ett inhopp.

United skapade en het chans direkt i den andra halvleken. Alexis spelade vackert ut bollen till Darmian, som i sin tur hittade tillbaka till chilenaren strax innanför straffområdet vilket så när resulterade i ett snyggt volleymål.

Embed from Getty Images

Matchen stod sedan och vägde under en lång period, med ett par målchanser för framförallt Milan. I den 70:e minuten hittade dock Andreas Pereira, med en utsökt framspelning, fram till Alexis Sanchez som sedermera spelade fram Juan Mata. Spanjoren fick inte den renaste av träffar, men inbytte Pepe Reina i Milan-målet fick göra en bra räddning.

I den 84:e minuten gjorde Milan så när 2-1 genom Fabio Borini, men United räddades av stolpen den gången.

Totalt sett en jämn match med ett rättvist resultat i slutändan. United snäppet bättre i första, medan Milan var det någorlunda bättre laget i den andra.

Embed from Getty Images

Då det trots allt är en turnering som spelas så behövdes det givetvis koras en vinnare. Det gjordes genom en straffläggning direkt efter de 90 spelade minuterna.

Efter hela 13 straffomgångar, kunde United till sist plocka hem segern och extrapoänget som egentligen inte betyder någonting. Joel Pereira gjorde flera fina räddningar, medan den som stack ut mest i övrigt var – återigen – Andreas Pereira med två oerhört kyliga straffsparkar.

Ytterbackspositionen

Ett återkommande samtalsämne i United-kretsar är vilka spelare som bör lägga beslag på de båda kanterna i backlinjen. Antonio Valencia och Ashley Young är de troliga valen när säsongen väl dragit igång, men det har definitivt funnits fog till diskussion.

Matteo Darmian, som hade en bra match med sina mått mätt, är trots allt inte tillräckligt bra för den nivån United vill befinna sig på. Luke Shaw har i sin tur inte lyckats nå upp i den nivån han visade innan skadan på långa vägar. Beslutsfattningen i den sista tredjedelen är tyvärr lika med obefintlig.

Embed from Getty Images

Diogo Dalot, nyförvärvet, är dessvärre skadad och får inte möjligheten att skolas in under försäsongen. Oavsett så känns det som att han inte är tänkt att starta majoriteten av matcherna ändå, då han med sina 19 år endast spelat ett fåtal seniormatcher för Porto.

Var lämnar det då Manchester United? Jo, med två omskolade yttermittfältare på 33 år vardera (nåväl, Valencia fyller år om nio dagar).

Vi såg hur stor skillnad en helt ny ytterbacksuppsättning gjorde för Pep Guardiolas Manchester City. I min mening skulle United behöva göra en liknande renovering, med åtminstone en ny vänsterback. De senaste ryktena säger dock att Mourinho och United slopat den tanken, och prio ska nu vara en ny mittback samt högerytter.

Utan ytterbackar som faktiskt kan leverera inlägg tappar United en hel dimension i anfallsspelet. Något som kommer bli än mer kännbart när Romelu Lukaku är tillbaka i spel. Belgaren, som har många styrkor men även en del svagheter, är som bäst när när han får bra och kontinuerlig leverans i boxen.