Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Liverpool

Embed from Getty Images

Efter en förbättrad insats mot Milan senast väntar imorgon välbekant och ännu tuffare motstånd: Liverpool. Matchen spelas på Michigan Stadium i Ann Arbor, Michigan, uppe i nordöstra USA. Efter ligarivalen återstår också Real Madrid innan International Champions Cup är över för denna gången.

Manchester United

Antonio Valencia ådrog sig skada i matchen mot San José Earthquakes, missade mötet mot Milan och är fortfarande inte aktuell för spel. I veckan informerade Mourinho att högerbacken kommer att missa inledningen av säsongen pga. skadan. Något som skapar problem för Uniteds tilltänkta startelva mot Leicester fredagen 10 augusti. Detta då även ynglingen och nyförvärvet Diogo Dalot är skadad och Matteo Darmian har fått klartecken att lämna klubben. Att italienaren skulle lämna var väl något som vi alla någonstans hade listat ut (läs: hoppats på) men att han skulle vara kapten i senaste matchen var förvånande. Aldrig slutar han förvåna, den stundtals enigmatiske José Mourinho. Fast kanske är det just det han slutat göra denna försäsong med tanke på alla hans tröttsamma och dystra uttalanden om spelare som inte finns tillgängliga och nyförvärv som blir av eller inte blir av eller förutsättningar som inte som han önskar. Upplevelsen av honom och rädslan infinner sig att han förbereder för en rejäl underprestation och kommer skapa kaos likt sista säsongerna i Real och Chelsea. Men låt oss inte hamna där nu, när säsongen inte ens startat.

Embed from Getty Images

United har alltså kvar att möta Liverpool, Real Madrid och Bayern München innan Leicester väntar på Old Trafford och Premier League kickar igång. Transferfönstret närmar sig sin stängning och klubben ryktas vara intresserade av såväl högeryttrar såsom ofattbart dyra mittbackar. Allra mest ståhej har det varit kring ryktet om Harry Maguire de bisarra övergångssummor som diskuteras. Att moderna fotbollsvärlden är sjuk och pengarna som den innehåller är absurda behöver nog inte ytterligare påpekas. Men den trupp som hittills spelat tre stycken matcher mot CF America, San José och Milan har nu fått förstärkning av diverse VM-spelare. Nemanja Matic anslöt kort inpå Milan-matchen och bör vara mer aktuell för spel denna gång. David De Gea och nytillskottet Fred anslöt nyligen och kan möjligen vara tillgängliga för kortare inhopp mot Jürgen Klopps gäng imorgon. Möjligheten att få se Fred in action blir trevligt då han inte fick möjligheten under VM pga. skada han ådrog sig strax innan turneringens start. David De Gea är nog nöjd o glad att VM är över med tanke på hans egna prestationer som var synnerliga avvikande och Spaniens insats i stort.

Embed from Getty Images

Anthony Martial är som vi alla vet omgärdad av diverse flyttrykten. Oavsett var han spelar i mitten av augusti så är han inte aktuell för spel i denna matchen då han lämnade försäsongslägret för att medverka vid födseln av sitt andra barn. Att han och Mourinho inte fungerar upplevs utifrån som uppenbart och mycket talar för att den oerhört talangfulle fransmannen lämnar innan säsongens start.

Vidare bör också nämnas, kanske framförallt, att det var fantastiskt att se Sir Alex Ferguson med egna ord berätta om att han nu har återhämtat sig efter hjärnblödningen och visa sin tacksamhet till fotbollsvärlden. Sommarens bästa ögonblick!

Låt oss hoppas att fjärde försäsongsmatchen bjuder på ytterligare förbättring i spel och intensitet. Att försvarsspelet ser mer stabilt ut än mot Milan, att Alexis Sanchez visar upp mer av de kvaliteter som vi fick se i framförallt första halvleken sist. Även att José ger de unga akademispelarna ytterligare chanser samt ger Tuanzebe och Fosu-Mensah speltid.

Möjlig startelva:
Pereira
Fosu-Mensah Bailly Smalling Shaw
Herrera, Pereira, Matic
Mata, Alexis, Chong

Liverpool

Liverpool har hunnit med att spela hela sex stycken matcher innan morgondagens möte. Chester, Tranmere, Bury och Blackburn stod för motståndet innan Borussia Dortmund och Manchester City. Senast mot City var Mohammed Salah och Sadio Mané tillbaka efter VM-insatser och levererade direkt med ett mål vardera i 2-1 segern. Detta mot ett rejält reservbetonat gäng från Guardiola.

Hela sommaren har värvningar varit den stora snackisen som omgärdat Liverpool. Inte konstigt med tanke på den mängd spelare som tillkommit! Naby Keita är klar sedan tidigare och anslöt från RB Leipzig. Fabinho köptes in från Monaco ör att stärka upp mittfältet, en klok värvning med tanke på att Alex Oxlade-Chamberlain väntas missa hela säsongen med skadan han ådrog sig strax innan VM drog igång. Xherdan Shaqiri var icke intresserad av spel i Championship och anslöt, efter VM, från det sjunkande skeppet i Stoke. Alisson Beckers övergång landade strax omkring 800 miljoner kronor och den brasilianske målvakten ersätter den ständigt hånade och ifrågasatte Loris Karius mellan stolparna.

Ingen kan väl ha missat Mourinhos tydliga glidtackling på Klopp i form av att han påpekade Klopps helomvändning när det gäller att spendera pengar på värvningar och stora namn. Klopps uttalande från ett par säsonger sedan skiljer sig drastiskt från hans och klubbens agerande under sommaren, vilket Mourinho inte var sen att hugga på. Underhållande och sant, till viss del, men samtidigt också ett konstaterande ur mängden i det att Liverpool också nu är en del av toppklubbarna i England och Europa där man måste spendera för att hänga med. Det är inte konstigare än så när allt kommer omkring.

Efter matchen mot United väntar Napoli och Torino innan första ligamatchen mot West Ham på Anfield. Liverpool har likt United ett på förhand fördelaktigt spelschema i inledningen av säsongen och en möjlighet att få en bra start. Efter storsatsande West Ham följer matcher mot Crystal Palace, Brighton och Leicester innan Tottenham står för motståndet i femte omgången.

Möjlig startelva:
Karius
Robertson van Dijk Gomez Clyne
Milner Fabinho Wijnaldum
Mané Sturridge Lallana

Historik

Säsongen ’17-18 gick United obesegrade i båda mötena mot Liverpool. I bortamatchen under hösten kom Mourinho med en tydlig, feg och spelförstörande målsättning att helt enkelt inte förlora. Det lyckades han med och matchen slutade 0-0. Det var också den matchen som många menar förstörde den positivism som hade byggts upp under inledande matcher. I mötet på våren vann United efter två effektiva mål av Marcus Rashford och sammanlagt 2-1.

Matchfakta

Manchester United
Liverpool

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Lördagen den 28 juli 2018, 23.05
Plats: Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan
Teve: Mutv.com/Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Målvakter: J Pereira, Grant
Försvarare: Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Williams, Smalling, Tuanzebe, Shaw, Mitchell
Mittfältare: Herrera, McTominay, Mata, A Pereira, Chong, Garner, Hamilton, Gomes
Anfallare: Sánchez, Greenwood, Bohui
Frånvaro: Matic (matchform), Dalot, Romero (rehabiliteringsträning), Martial (privata skäl), Valencia (skadad), De Gea, Jones, Rojo, Lindelöf, Young, Pogba, Lingard, Fred, Fellaini, Rashford, Lukaku (VM-semester)

Liverpool

Målvakter: Karius, Grabara, Kelleher
Försvarare: Van Dijk, Matip, Gomez, Klavan, Phillips, Robertson, Moreno, Clyne
Mittfältare: Keita, Fabinho, Wijnaldum, Milner, Lallana, Grujic, Woodburn, Jones, Chirivella
Anfallare: Salah, Mane, Shaqiri, Sturridge, Solanke, Origi, Ojo, Markovic, Camacho
Frånvaro: n/a