Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Real Madrid

Embed from Getty Images

Det har blivit dags att sy ihop International Champions Cup och Manchester Uniteds vistelse på andra sidan Atlanten. Det görs med ett möte med Real Madrid, och även om den där riktiga nerven givetvis inte finns där så är matchen trots allt viktig. Dels för att på sätt eller annat studsa tillbaka efter Liverpool senast, men också för att José Mourinho generellt sett har en hel del att bevisa, trots att en radda spelare saknas. 

Manchester United

Ja, var ska vi börja? 4-1 i baken mot Liverpool har följts upp av det som verkar vara riktigt dåligt humör gentemot allt och alla från José Mourinho och nya rapporter om skador. Om fjolårets turné i USA gav en viss mersmak har årets vara raka motsatsen. Är det inte snack om lata VM-spelare är det skador. Är det inte tal om att United inte borde spela den här typen av matcher efter ett mästerskap så är det fel på spelarnas inställning. José Mourinho har, istället för att jobba efter förutsättningar och nöta spelidé med spelare som trots allt kommer att vara en stor del av United under inledningen av ligan klagat, gnällt och agerat bromskloss i största allmänhet.

Nu talas det om 17 tillgängliga spelare mot Real Madrid. Hur pass bra det verkligen stämmer ska vi väl låta vara osagt, men Eric Bailly, Luke Shaw, Chris Smalling, Antonio Valencia, Nemanja Matic och Marcos Rojo går skadade, medan Anthony Martial inte medverkar då han nyss blivit pappa. Lägg då till att Diogo Dalot inte är spelklar efter skada och att det flesta av VM-spelarna inte är med och det är rätt uppenbart att det blir rätt knapert i Miami natten mot onsdag.

Embed from Getty Images

David de Gea är med i USA. Han lär få en halvlek. Lee Grant lär få den andra. Backlinjen torde bestå av Matteo Darmian, Tim Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe och Demetri Mitchell. Borde alltså. Med tanke på den förväntade frånvaron räcker det knappelunda till en fembackslinje. På mittfältet är det ingen skräll om Fred går in från start tillsammans med Ander Herrera och Scott McTominay. Framåt finns det om möjligt än färre alternativ. Juan Mata är så cementerad i en Unitedelva just nu att ett ton trotyl inte rubbar honom. Alexis Sanchez, turnéns kanske enda glädjeämne sitter närapå lika hårt fast. Vem som gör dem sällskap? Jag gissar på Tahith Chong.

Det känns jobbigt att säga, men United behöver nödvändigt avsluta den här miserabla turnén och komma hem. Helst igår. Real är 90 minuter träningsmatch som ska sopas bort, varpå såren ska slickas och de befintliga krafterna mobiliseras inför genrepet i München.

Möjlig startelva:

De Gea
Darmian, Tuanzebe, Fosu-Mensah, Mitchell
Herrera, Fred, McTominay
Mata, Sanchez, Chong

Real Madrid

Real Madrid då? Ja, de har hunnit värva en spansk tilltänkt VM-coach, sälja världens bäste spelare och värva rätt blygsamt. Hittills. Det mesta just nu handlar om vilka spelare man ska plocka in, och Eden Hazard och Thibaut Courtois nämns som de hetaste just nu. Precis som hos United så har en hel del spelare ledigt på grund av VM, när det nu vankas träningsmatch för första gången denna försäsong. Real har inte spelat boll sedan Champions League-finalen och ska efter mötet med United möta Juventus och Roma i USA. På så vis är det rätt svårt att spekulera i var detta lag står, som om det inte vore svårt sedan tidigare när vi skriver slutet på juli i kalendern.

Embed from Getty Images

Real har VM-spelarna Keylor Navas, Sergio Ramos, Isco och Toni Kroos att tillgå, om man ska utgå från den info som finns tillgänglig. Om de sedan spelar alls är en annan femma. Real har en bredare trupp att tillgå än United och det troliga är ändå att nye tränaren Julen Lopetegui använder matchen som möjlighet att se så många som möjligt. Det kan bana väg för en hel del okända namn, men med tanke på Uniteds förmodade elva och smala trupp utgår vi från att Real blir det spel- och bollförande laget.

Möjlig startelva:

Navas
Carvajal, Ramos, Vallejo, Hernandez
Asensio, Kroos, Isco
Bale, Benzema, Lucas Vazquez

Historik

Lagen möttes i den så kallade europeiska supercupfinalen ifjol. Då vann Real med 2-1 efter mål av Casemiro och Isco för spanjorernas del. Romelu Lukaku gjorde Uniteds tröstmål i andra halvlek.

Matchfakta

Manchester United
Real Madrid

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Onsdagen den 1 augusti 2018, 02.05
Plats: Dolphin Stadium, Miami Gardens, Florida
Teve: Mutv.com/TV3 Sport/Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Målvakter: J Pereira, Grant, De Gea
Försvarare: Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Williams, Smalling, Tuanzebe, Shaw, Mitchell
Mittfältare: Herrera, McTominay, Mata, A Pereira, Chong, Garner, Hamilton, Gomes, Fred
Anfallare: Sánchez, Greenwood, Bohui
Frånvaro: Bailly, Shaw, Smalling (troligen skadade), Dalot, Romero (rehabiliteringsträning), Martial (privata skäl), Matic, Rojo, Valencia (skadade), Jones, Lindelöf, Young, Pogba, Lingard, Fellaini, Rashford, Lukaku (VM-semester)

Real Madrid

Målvakter: Navas, Casilla, Luca, Lunin
Försvarare: Carvajal, Vallejo, Ramos, Nacho, Theo, Odriozola, Reguilón, Quezada, Sergio López, Javi Sánchez, De la Fuente, León
Mittfältare: Kroos, Llorente, Asensio, Isco, Ceballos, Odegaard, Valverde, Seoane, Óscar, Feuillassier
Anfallare: Benzema, Bale, Lucas Vázquez, Mayoral, De Tomás, Vinicius
Frånvaro: n/a