Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Joel Pereira lånas ut till Vitoria Setubal

Embed from Getty Images

Det har stått klart en tid att Manchester Uniteds unge reservmålvakt Joel Pereira kommer att spendera säsongen på lån någonstans i Europa. På torsdagskvällen meddelade klubben att 22-åringen lånas ut till Vitória Setubal i den portugisiska ligan.

Joel Pereiras fjolårssäong blev till intet då det varken blev spel i de inhemska cuperna eller med reservlaget. Efter att United sålt Sam Johnstone, lånat ut Dean Henderson och värvat Lee Grant har det stått klart att Pereira kommer att få spendera säsongen på lån. Nu står det klart att Pereira lånas ut till Vitória Setubal, eller Vitória F.C om vi ska vara korrekta, i den portugisiska ligan. Förhoppningen om att det skulle bli spel i England den kommande säsongen grusas därmed. Vitória Setubal får sägas vara ett rätt mediokert lag då man parkerade på en 14:e plats i den inhemska ligan förra säsongen, endast två poäng från nedflyttning.

Pereira kommer främst att få tampas med 27-årige landsmannen Cristiano om speltid. Cristiano vaktade målet i 23 av 34 ligamatcher ifjol. Vitória Setubal inleder ligaspelet med hemmamatch mot Aves den 12 augusti.