Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Eget twitterkonto för damerna; En hel del transfersnack

Vi har fredag, vi har tredje augusti. Det betyder en sak, nämligen att det är blott en vecka till United spelar tävlingsfotboll igen. Väntan har varit lång sedan maj, men nu går det snart att ta på det. 

Först har vi vår sista träningsmatch, mot Bayern München, införrapport till den kommer senare idag. Nu rapporterar vi bland annat om ett nytt twitterkonto att följa, en hel del transfersnack, samt att U18 fått in tre spelare.

Eget twitterkonto för damlaget

United lanserade igår det twitterkonto som skall följas för att få information om damerna från United. Det är detta konto, som fått lite drygt 20.000 följare sedan United gick ut med kontot för just över 24 timmar sedan.

Lukaku pratar om Mourinho

I den här artikeln från Business Insider pratar Romelu Lukaku gott om José Mourinho, som under sommaren fått mycket kritik för att vara för negativ. Väl värt en läsning, där de sista orden är “Vi har en bra relation, jag tycker det är roligt att spela för honom.”

Rojo närmar sig Everton?

Argentinska rapporter (vilket gör det lite mer trovärdigt då det är en argentinsk spelare) gör gällande att Everton är intresserade av Marcos Rojo

Budet skall vara i runda slängar 33 miljoner euro, vilket skulle vara mer än vad United gav för fyra år sedan, och Mourinho skulle vara okej med att sälja Rojo om han får in i ny mittback.

Embed from Getty Images

Problemet skall dock vara Rojos lön. Han tjänar mycket i United, och skall inte vara intresserad av att gå ner utan vill tvärtom ha högre lön för att byta klubb. Eftersom han så sent som i mars skrev på ett nytt kontrakt som gäller till 2021 så har han en ganska bra förhandlingsposition.

Bayern vill inte ha Martial

Christian Falk som är någon form av “fotbollschef” på den tyska tidningen Bild skriver att Bayern Münchens VD Karl-Heinz Rummenigge sagt att Bayern inte är intresserade att värva Anthony Martial. Något som undertecknad inte ser som någon skräll i nuläget.

Vad som skall hända med Martial är för tillfället oklart. Att han lämnar före seriestart är osannolikt, då United kan behöva honom mot Leicester och inte vill sälja honom till en ligakonkurrent. Dock är transferfönstret öppet längre för de andra europeiska toppligorna, så han kan fortfarande köpas av någon av dem till slutet av augusti.

Intresse från Inter?

Här är jag ute på djupt vatten, då det är Gianluca Di Marzio som skriver och min italienska är sämre än Brad Pitts i Inglourious Basterds.

Men om Google Translate inte lurar mig helt så skall Inter återuppväckt sitt intresse för Matteo Darmian, och de skall i alla fall undersöka möjligheten att värva honom. Vi lär få återkomma mer i Darmians vara eller icke vara i United.

Tottenham kan tänka sig att sälja

Vi avslutar transfersnacket kring A-laget (mer om ungdomar nedan) med att Paul Gilmour på Sky Sports säger att de har information att Tottenham kommer överväga bud på Toby Alderweireld, Danny Rose och Mousa Dembélé om det kommer några.

Den sistnämnde lär inte vara aktuell för United (även om jag inte tackat nej) och Danny Rose har det pratats om tidigare även om det snacket helt försvunnit så honom skall vi nog inte räkna med heller.

Toby Alderweireld däremot har det ryktats att Mourinho vill ha, men att Tottenham också kräver en hiskeligt massa pengar för honom. Så om detta som Sky Sports påstår sig veta är en ny policy hos Tottenham eller om Londonlaget fortfarande kommer kräva en absurd summa pengar kan vi inte säga med säkerhet, men det skulle förvåna mig mycket om Daniel Levy helt plötsligt skulle bli en mjuk förhandlare.

Trippla värvningar till U18, och en lämnar

Manchester Uniteds U18-lag har värvat tre spelare, varav två bekräftats på hemsidan men den tredje också verkar helt klar efter att ha provspelat både för United och Manchester City

Reece Devine och Connor Stanley är spelarna som United själva gått ut och bekräftat. Devine är vänsterback och Stanley högerytter i nuläget, men eftersom båda endast är 16 år gamla (fyller 17 senare i år) kan det mycket väl hända att de visar sig passa bättre på en annan position i framtiden. Men just nu alltså en vänsterback och en högerytter in till U18.

Den som United inte själva bekräftat heter Łukasz Bejger och är en 16-årig polack som främst verkar spela som mittback. Han har bland annat varit kapten i Polens U16-landslag.

Bejger tränade med United förra sommaren, liksom han gjorde med City, men har alltså nu valt Manchester United som bästa klubb att gå till.

Enligt MEN skall dealen ha varit på gång ett tag, men annonserades inte med den stora mängd ungdomsspelarna till U-laget för en månad sedan då Bejgers förra klubb Lech Poznan inte godkänt det än. Men nu skall alltså allt vara klart.

Embed from Getty Images

Vi kan också berätta att 20-årige mittfältaren Tosin Kehinde lämnat United föra att gå till CD Feirense i Portugal. Kehinde hade ett kontraktsförslag från United, att fortsätta med U23, men tackade alltså nej och gick till Portugal istället.

Vi önskar honom lycka till.