Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bayern München – Manchester United

Embed from Getty Images

Vi är framme vid försäsongens sista match och sålunda även genrepet inför det som komma skall. Om mindre än en vecka väntar Leicester i ligapremiären. Tills dess ska förhoppningsvis några av de många frågetecken som omger årets Manchester United vara uträtade. Allra helst får de rätas ut på Allianz Arena i München på söndag kväll. Där och då väntar inga andra än ett Bayern München under ledning av nye tränaren Niko Kovac. 

Manchester United

Manchester United är åter på europeisk mark efter vad som får sägas ha varit ett debacle till försäsongsturné i USA. Klubben har säkerligen promotat varumärket på rätt ställen i rätt tid och synts på rätt bilder med rätt personer under juli månad, men så mycket annat har inte gått rätt. Fotbolls- och skademässigt är Manchester United inte alls där man borde vara med en vecka kvar till ligapremiären hemma mot Leicester inkommande fredag. Mötet med Real Madrid var måhända ett fall framåt jämfört med tidigare matcher, men så mycket att hurra över finns de minsann inte inför kombatantmötet med Bayern München på söndag kväll.

Embed from Getty Images

Laguppställningsmässigt är det troligt att de spelare som förväntas ingå i en premiärelva inleder, varpå spelarna med mest minuter i benen under turnén och de så kallade nyckelspelarna plockas av. Inget är sagt om antalet tillåtna spelarbyten, men vi utgår likväl från att det blir en hel del. David de Gea kan med fog få 90 minuter mellan stolparna sett till hans närvaro under försäsongen. I backlinjen är det troligt att Victor Lindelöf får sina första försäsongsminuter. Om det blir till höger, eller om det blir genom ett inhopp återstår att se. Är Matteo Darmian på väg bort borde han rimligen inte spela nu. Central kan vi anta att Axel Tuanzebe och Tim Fosu-Mensah spelar, om inte Scott McTominay plockas ner igen. Är Luke Shaw frisk nog torde han starta till vänster.

På mitten finns det egentligen bara fyra reella namn att laborera med. Nyss nämnde McTominay, Fred, Andreas Pereira och Ander Herrera. Om vi utgår från att premiärelvan spelar från start borde de tre sistnämnda ligga bäst till. Om Fred anses för ringrostig spelar McTominay troligen jämte Pereira och Herrera. Framåt då? Ja, Anthony Martial har signalerat att han är på väg hem till Manchester. Var han verkligen är är oklart och det får ses s0m osannolikt att han spelar nu. Det ger oss Mata, Sanchez och möjligen Chong eller Gomes, beroende på hur Mourinho väljer att formera laget. Blir det 4-3-3 så torde Chong möjligen ha bäst chanser att starta.

Embed from Getty Images

Möjlig startelva:

de Gea
Lindelöf, Tuanzebe, Fosu-Mensah, Shaw
Herrera, Fred, Pereira
Mata, Sanchez, Chong

Bayern München

Söndagens motståndare Bayern München är, som vanligt, regerade tyska mästare och har haft en försäsong utan matcher mot de ryska blåbärnslag som i normala fall utgjort motstånd under försäsongerna. Istället har man, precis som United, genrepat i International Champions Cup och där mött PSG (seger 3-1), Juventus (förlust 2-0) och Manchester City (förlust 3-2). Man har gjort det med rätt blandat manskap, varför det är svårt att dra alltför stora växlar av de matcherna. Nu väntar först United och därefter finalen i den tyska supercupen och den första omgången i tyska cupen innan Bayern öppnar ligaspelet. Då Frankfurt respektive SV Drochtersen/Assel väntar i de matcherna är det troligt att nye tränaren Niko Kovac väljer ett starkt lag mot United, om än det lär bli en del byten.

Embed from Getty Images

I mål lär Manuel Neuer stå, åtminstone från start. Framför sig lär han får en fyrbackslinje med åtminstone Mats Hummels  och Joshua Kimmich involverade. Om det sedan blir så att Rafinha, Niklas Süle eller Juan Bernat gör den duon sällskap är mer oklart. Kovac har spelat med fyra man på mittfältet (företrädaren Jupp Heynckes tenderade att spela med tre) och det troliga är att åtminstone Arjen Robben och Kingsley Coman finns med där. Utöver detta så lär Frank Ribery och James Rodriguez även de aspirera på speltid. Var exakt Kovac väljer att peta in klubbens hittills tyngsta nyförvärv Leon Goretzka, om hans alls gör det, blir för den delen också intressant.

Embed from Getty Images

Med tanke på Polens och Tysklands tämligen snabba VM-sorti är det ingen högoddsare om Thomas Müller smyger bakom transferryktade Robert Lewandowski i anfallet. Utöver den duon har Kovac Sandro Vagner och tidigare superlöftet Serge Gnabry att välja på framåt. Än så länge.

Möjlig startelva:

Neuer
Rafinha, Hummels, Kimmich, Alaba
Rodriguez, Robben, Ribery, Coman
Müller
Lewandowski

Historik

Senaste officiella mötet klubbarna emellan var i ett dubbelmöte i kvartsfinalspelet i Champions League våren 2014. Då vann tyskarna med totalt 4-2. Det mest klassiska mötet är förstås det från Barcelona 1999. Hur det gick då behöver vi väl inte orda om..

Matchfakta

Bayern München
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 5 augusti 2018, 20.15
Plats: Fussball Arena München, München
Teve:

Manchester United

Målvakter: J Pereira, Grant, De Gea
Försvarare: Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Williams, Smalling, Tuanzebe, Shaw, Mitchell, Lindelöf
Mittfältare: Herrera, McTominay, Mata, A Pereira, Chong, Garner, Hamilton, Gomes, Fred
Anfallare: Sánchez, Greenwood, Bohui, Martial
Frånvaro: Smalling (troligen skadad), Dalot, Romero (rehabiliteringsträning), Matic, Rojo, Valencia (skadade), Jones, Young, Pogba, Lingard, Fellaini, Rashford, Lukaku (VM-semester)

Bayern München

Målvakter: Neuer, Ulreich, Früchtl
Försvarare: Süle, Hummels, Martínez, Rafinha, Bernat, Mai, Boateng, Alaba, Kimmich
Mittfältare: Thiago, Ribéry, Robben, James, Shabani, Goretzka, Rudy, Gnabry, Vidal, Coman, Sanches
Anfallare: Wagner, Lewandowski, Müller
Frånvaro: Tolisso