Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Äntligen är den svåra försäsongen över

Uniteds herrar spelade sin sista träningsmatch för säsongen igår, en match som slutade 0-1 mot Bayern München och om man skall vara snäll så kan man säga att det var en bra träning i försvarsspel, för speciellt mycket offensiv hade inte United.

Vi kommer går igenom litegrann av vad Mourinho sa efter matchen, Rashfords nya nummer och som vanligt under den här tiden av året en del om eventuella köp.

Mourinho efter matchen

“Äntligen är det över. En så svår försäsong är över.”

Så inledde José Mourinho sin intervju med MUTV efter gårdagens match (någon presskonferens var det inte vad jag har sett).

United hade precis förlorat utan att ha skapat egentligen en enda riktig farlighet, utan att ha kollat statistiken kan jag inte minnas att vi hade något skott på mål ens. Men Mourinho var inte överdrivet bekymrad om matchen utan valde att berömma laget, och då särskilt de juniorer som kom in och avslutade matchen.

Embed from Getty Images

Att United från start faktiskt hade ett relativt starkt lag på banan verkar inte ha bekymrat portugisen nämnvärt. Han uttrycker sig som att det var en fantastisk erfarenhet, men att är svårt att föra över det till vad han vill att laget skall göra i Premier League, vilket får mig att tro att han ser försäsongen som något isolerat och inte något som hjälper inför säsongen.

Ander Herrera och Eric Bailly gick av med skador, det är fortfarande oklart om de kommer var tillgängliga på fredag. Samma sak om några av de VM-spelarna som är tillbaka från semester idag kommer vara tillgängliga. Möjligen kan vi få se Lukaku och Pogba på bänken i alla fall.

Nedan har ni intervjun, se hela här (inklusive delen med Phil Jones) på Uniteds Youtube (kan endast ses på Youtube tyvärr, därför ligger den ej här i artikeln).

A new number 10

Manchester United har en ny nummer 10. Det är ingen mindre än Marcus Rashford som tar över Wayne Rooneys nummer (ja, jag vet att Zlatan hade det i de få minuter han spelade förra säsongen, men kom igen) och den unge engelsmannen debuterade i numret igår.

Från nummer 39 till 19 och nu alltså det respektingivande nummer 10. Förhoppningsvis kan Rashford hantera den eventuella press som kommer med det, och kanske till och med lyfta av det.

Rashford har själv tweetat om det och verkar oerhört stolt.

Vi fortsätter med transferrykten

Det är ju Sillytider, på torsdag klockan 18 stänger fönstret för de engelska klubbarna. Enligt Random Sky Sports-journalist skall United främst vilja ha Harry Maguire, men att klubben också är medveten om att man måste göra honom till världens dyraste försvarare för att få honom. Något som enligt mig skulle vara helt bisarrt.

Alderweireld och Mina skall vara alternativen. De flesta andra journalister verkar dock se Alderweireld som första alternativ.

Tyska Bilds Christian Falk (som även EPSN plockat upp) påstår i sin tur att United i samband med gårdagens match kontaktade Bayern gällande Jerome Boateng. Boateng har uttryckt önskan om en ny utmaning, frågan är om den snart 30-årige mittbacken får den i United. Det kan vara intressant att veta att 2010/11 spelade han 16 ligamatcher för Manchester City, så han är i alla fall inte helt obekant med staden.

Willian har ryktats till oss, men skall nu ha pratar med Chelseas nya tränare och sägs vara nöjd med att stanna. Även detta enligt Random Sky Sports-journalist.

Res med oss till Manchester!