Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah lånas ut till Fulham

Manchester Uniteds försvarare Tim Fosu-Mensah lånas ut till Premier League-nykomlingen Fulham. Detta är Fosu-Mensahs andra lån som Unitedspelare, då han förra året var utlånad till Crystal Palace. Lånet sträcker sig över ett år.

Fosu-Mensah är nu 20 år gammal och har spelat i United sedan 2014 då han anslöt till juniorlaget från Ajax. Han har gjort tolv Premier League-matcher för Manchester United, under säsongerna 2015/16 och 2016/17, samt 21 matcher för Crystal Palace i fjolårets Premier League.

Embed from Getty Images

Fosu-Mensah kan spela centralt eller till höger i en backlinje, eller som en defensiv mittfältare. Det är mer eller mindre uteslutande som försvarare han spelat sina seniormatcher, och han hade fina insatser som mittback under Uniteds försäsongsturné, så det är väl inte otroligt att det är där han skall spela i Fulham.

Vi skrev redan i gårdagens liveblogg om vad både Fosu-Mensah och en av Fulhams delägare sa om övergången.

“Jag har en bra känsla för klubben. Den har en trevlig historia, det är en trevlig klubb,” säger Tim Fosu-Mensah till Fulhams hemsida.

“Fulham har många bra spelare och det är bra för min utveckling att vara här. Jag pratade med managern och han gav mig en bra känsla. Jag är glad att vara här och jag vill fortsätta utvecklas.”

Fulhams delägare Tony Khan (som även är chef för fotbollsverksamheten, vad det nu innebär) är nöjd: “Timothy är en begåvad ung försvarare som gör bra ifrån sig på många positioner och tillskottet av honom kommer ytterligare förstärka en stark och lovande trupp som vi har byggt för att konkurrera i Premier League.”

Vi önskar Tim Fosu-Mensah all lycka i Fulham.