Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Säsongens tröjnummer officiella: Rojo från 5 till 16

Idag har Manchester United (och Premier League) annonserat de tröjnummer som spelarna kommer använda under säsongen som kommer. Man kunde ju tro att det skulle vara tämligen ointressant för United, då det sedan tidigare bekräftats att vårt stora nyförvärv Fred skall ha nummer 17. Vi fick dock ett par förändringar även bland gamla spelare som kan vara värda att nämnas.

De förändringar vi har bland tidigare spelare är dessa:

 • Marcos Rojo byter nummer 5 för nummer 16
 • Sergio Romero byter nummer 20 för nummer 22

Våra nyförvärv får följande nummer:

 • Grant nummer 13
 • Fred nummer 17
 • Dalot nummer 20

Att Rojo byter från nummer 5 till 16 får ses som lite märkligt. Han har, enligt transfermarkt, aldrig haft nummer 16 i något av sina tidigare klubblag, däremot har han haft numret i det argentinska landslaget sedan 2013/14. Är man konspiratorisk lagd kanske man kan tro att United trodde att man skulle få in en ny mittback som ville ha nummer 5, och att Rojo därför ombetts att byta. Ockhams rakkniv säger dock att den enklaste lösningen oftast är den rätta, så kanske ville Rojo helt enkelt ha en förändring och passade på nu när nummer 16 blev ledigt?

Att Romero byter från 20 till 22 kan med samma tankesätt kanske bero på att Dalot gärna vill ha nummer 20 och att Romero helt enkelt inte anser att det är viktigt vilket nummer han har. Att Grant får nummer 13 är en no-brainer, han skall mestadels sitta på läktaren och ha det härligt, då kan väl nummer 13 passa.

Den kompletta listan (med de namn spelarna har på ryggen):

 • 1. De Gea
 • 2. Lindelöf
 • 3. Bailly
 • 4. Jones
 • 6. Pogba
 • 7. Alexis
 • 8. Mata
 • 9. Lukaku
 • 10. Rashford
 • 11. Martial
 • 12. Smalling
 • 13. Grant
 • 14. Lingard
 • 15. Andreas
 • 16. Marcos Rojo
 • 17. Fred
 • 18. Young
 • 20. Dalot
 • 21. Ander Herrera
 • 22. Romero
 • 23. Shaw
 • 24. Fosu-Mensah (utlånad)
 • 25. Valencia
 • 27. Fellaini
 • 31. Matic
 • 36. Darmian
 • 38. Tuanzebe (utlånad)
 • 39. McTominay
 • 40. J. Pereira (utlånad)
 • 44. Chong
 • 45. O’Hara
 • 46. Bohui
 • 47. Gomes
 • 48. Hamilton
 • 51. Kovar

Av de unga spelarna får alltså Tahith Chong, Kieran O’Hara, Josh Bohui, Angel Gomes, Ethan Hamilton och Matej Kovar nummer. Inget konstigt i det, förutom kanske att Matej Kovar blir numrerad. Det är väl dock inte helt osannolikt att han i någon cupmatch under säsongen kan finnas med som tredjemålvakt, och då är det väl lika bra att han har ett nummer nu.

Fosu-Mensah, Tuanzebe och Joel Pereira står också med på listan, trots att de alltså är utlånade, men det gör exempelvis inte Demetri Mitchell som var med på turnén och då spelade med nummer 35. Helt konsekventa kan man inte anklaga United för att vara, men det är ju å andra sidan bara av akademiskt intresse.