Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Leicester City 2-1

Embed from Getty Images

Säsongens första spelarbetyg är här. Manchester United fick en start av positiv klang med vinst i Premier League-premiären. Leicester hotade en hel del under Old Traffords strålkastarljus, men allt som allt visade det sig till sist bli en rättvis seger för de röd-svart-klädda.

Paul Pogbas, Eric Baillys och Luke Shaws insatser är de som sticker ut mest. Nytillskottet Fred stod för en prestation som lovade mer medan både Alexis Sanchez och Marcus Rashford lämnade mer att önska.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Gjorde ett par bra räddningar – men de skotten förväntas han ju ta nu för tiden. Säker i luften men småslarvig i passningsspelet. Verkar ha skakat av sig sin tuffa VM-turnering.

Matteo Darmian: 5

Det var ingen tillfällighet att Leicester gång efter gång attackerade på Uniteds högerflank. Chilwell och Gray sprang åttor runt den italienska högerbacken. Fick för lite hjälp defensivt av Juan Mata, bör tilläggas.

Eric Bailly: 8

Den uppenbara ledarfiguren i laget. Visade med sina skoningslösa tacklingar och sitt resoluta huvudspel vem som är lagets överlägset bästa mittback – så länge han håller sig frisk. Även bra i speluppbyggnaden.

Victor Lindelöf: 7

Visade tydliga tendenser på varför han ska vara förstavalet bredvid Eric Bailly även fortsättningsvis. Hade ett par ingripanden som kunde gjorts bättre, men kändes i övrigt väldigt trygg i sin roll.

Embed from Getty Images

Luke Shaw: 7,5

Luke Shaw har vittnat om att han “har en poäng att visa” den här säsongen. Efter en klart undermålig försäsong imponerade 23-åringen mycket mot “The Foxes”. Fick kröna insatsen med ett matchavgörande mål, hans första i United-tröjan! Höll ihop det bättre defensivt än tidigare. Om han lyckas visa kontinuitet i sina prestationer kan vi ha en vänsterback för en lång tid framöver, trots allt.

Andreas Pereira: 7

Imponerade i sin defensiva mittfältsroll och fick välförtjänt beröm av José Mourinho efter matchen. Låg ständigt rätt i positionsspelet och hittade konstant fyndiga lösningar med bollen. En spelare som MÅSTE få mycket speltid under säsongen, det har han verkligen gjort sig förtjänt av.

Fred: 6,5

Utbytt 77′. En PL-debut som lovade mer. Noggrann i passningsspelet med en bra variation av både längd och höjd. Småslarvig med ett par bolltouch som kunde blivit kostsamma. Stod även för en ful eftersläng som domaren missade, turligt nog. Gillade verkligen vad jag såg allt som allt, med mer tid ihop med laget kan han växa sig till en viktig kugge.

Embed from Getty Images

Paul Pogba: 8

Utbytt 84′. Startade matchen med en underbar crossboll. Trappade sedan aldrig ned och satte kyligt dit straffen i den andra matchminuten – om än med en anmärkningsvärd ansats. En väldigt fin insats av Uniteds nykrönta VM-guldmedaljör och tillika lagkapten för kvällen.

Alexis Sanchez: 5,5

Öppnade matchen lovande och var högst delaktig i Uniteds tilldelade straffspark. Var sedan alldeles för slarvig med bollen och missade flertalet passningar. Vi var många som förväntade oss mycket mer av chilenaren. Borde haft en assist i den andra halvleken när Lukaku märkligt nog missade ett finfint läge.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 67′. Fick chansen som anfallare från start efter att Lukaku inte ansetts tillräckligt redo. Sprang mycket och gjorde det fort, men med alldeles för lite verkstad – som fallet varit lite väl ofta. Uniteds nya nummer tio kunde, och borde, utfärdat mer.

Embed from Getty Images

Juan Mata: 6,5

Väldigt delaktig när United flyttade fram spelet in på Leicesters planhalva. Mindre kapabel när det blev mycket försvars- och kontringsspel, som väntat. Stod för en fin framspelning till Luke Shaws 2-0-mål.

Romelu Lukaku: 5,5

Inbytt 67′. Betyget kan tyckas hårt, men Lukaku hade en vettig chans – en väldigt bra sådan – och den missade han. I övrigt inte tillräckligt delaktig för att nå upp till godkänt, även om det var knappt.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 77′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!