Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion – Manchester United 3-2

Embed from Getty Images

Manchester United har förlorat i Premier League 2018/19. Det tog bara två omgångar, sedan åkte man till Brighton och fick stryk med 3-2. Ett resultat som kanske inte låter så överdrivet farligt, men spelmässigt var det under all kritik och faktum är att ingen får godkänt idag. Närmast var kanske Uniteds förste målskytt, Romelu Lukaku och vänsterback Luke Shaw, men i slutändan valde jag att inte ens godkänna dem då laginsatsen tyvärr var alldeles för dålig.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Det var verkligen inte de Geas fel att United förlorade idag, men det var troligen hans sämsta match i klubben på 4-5 år. Gjorde ingen av sina patenterade monsterräddningar när det behövdes en sådan (eller tog straffen, men det gör han ju aldrig) och var slarvig i spelet med fötterna.

Ashley Young: 4

Var ingen större uppgradering jämfört med Matteo Darmian. Ytterbackspositionerna är potentiellt där det är störst skillnad mellan United och övriga topplag, och härifrån hände ingenting vettigt.

Eric Bailly: 2

Bara så att vi är på det klara med det, 4 (usel) är det lägsta betyg vi normalt sett använder på muss.se. Eric Bailly är idag alltså så fruktansvärt dålig att han inte ens når upp till usel. Konstant fel i position, ett passningsspel under all kritik och en bisarrt dålig tackling som ledde till Brightons straff.

Victor Lindelöf: 5

En av ett flertal spelare som får ta på sig 0-1-målet, då han inte skulle släppta Murray förbi sig. I övrigt inte godkänd heller, men lider också oerhört av hur dålig Bailly var. Troligen spelar varken Lindelöf eller Bailly mot Tottenham.

Luke Shaw: 5

Jag stjäl vad Adam skrev om Shaw i gårdagens snackisar som motivering för Shaws betyg: “Luke Shaw gjorde inte någon direkt dålig match, men bidrar helt enkelt för lite offensivt – trots en slumpartad assist idag. Hans passningsfot och spelförståelse räcker allt för sällan till för att kunna lösa upp defensivt strukturerade lag.”

Fred: 5

Har en svår start i United. Är en mittfältare med mycket kvalitet, men han kommer inte helt till sin rätta just nu. Vad det beror på är svårt att säga, men just nu ligger han hela tiden en halvsekund fel.

Andreas Pereira: 5

Utbytt 46. Var inte bra, men inte heller sämre än någon annan. Offrades i halvtid, troligen helt enkelt för att han är den unge som är enkel att offra. Förhoppningsvis var det inte det sista vi såg han av, då hans passningsspel från innermittfältet normalt sett kan ha en bra effekt framåt. När ingenting fungerar framåt blir det dock inget vidare, och han borde agerat bättre vid 0-1-målet.

Paul Pogba: 4

Satte straffen som gav 2-3 när stopptiden precis tog slut. I övrigt var det här en sån match där Paul Pogba kom in helt fel och egentligen inte bidrog med något positivt överhuvudtaget. Det får inte se ut så här från en kapten.

Juan Mata: 4

Utbytt 46. Juan Mata är ingen högerytter, hur mycket Mourinho än väljer att spela med honom där. Bidrog med i runda slänger ingenting.

Romelu Lukaku: 5

Hade ett jätteläge att ge United ledningen i minut 10, efter att själv ha vunnit bollen till Pogba och sedan fått tillbaka den. Avslutet gick dock en bra bit utanför då han fick felträff. Gjorde Uniteds första reduceringsmål, men utöver det blev det inte mycket gjort. Det är i och för sig taskigt av mig att underkänna honom då han inte fick något understöd från någon av sina medspelare (och jag brukar av princip godkänna en anfallare som gör mål), men idag borde han gjort det väsentligt mycket bättre.

Anthony Martial: 2

Utbytt 60. En gång i tiden var han en lovande talang. Den tiden är sedan länge passerad, numera är han en dålig fotbollsspelare. Hans ointresse att hjälpa det här laget är ett hån mot fansen.

Jesse Lingard: 4

Inbytt 46. Kom in och sprang. Det räcker inte.

Marcus Rashford: 4

Inbytt 46. Se Lingard.

Marouane Fellaini: 5

Inbytt 60. Fixade i alla fall en straff på stopptid, det gör att han får bättre betyg än Rashford och Lingard.