Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham 0-3

Embed from Getty Images

En halvlek gör ingen match. Manchester United gjorde säsongens bästa halvlek (vilket i sig inte är så svårt) hemma mot Tottenham på måndagskvällen. Det kvittade 45 minuter senare. Då hade United gjort en rent ut sagt urusel insats och förlorat med 3-0. Manchester United anno 2018/19 ser ut precis som befarat och spelarna andas inget självförtroende och glädje på planen. Undra på, då José Mourinho fortsatt sitter vid rodret. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Han som brukar tituleras världens bäste målvakt får, med väldigt mycket darr på ribban godkänt. Tre insläppta mål på hemmaplan ska inte generera det vitsordet egentligen, men de Gea ställs inför en snudd på omöjlig uppgift i andra halvlek. Kan inget göra på målen och gör ett par vassa räddningar när hans försvar gör sitt bästa för att ställa till det. Känns inte som om en kontraktsförlängning är nära förestående nu.

Antonio Valencia: 5,5

Kapten Valencia var tillbaka. Kapten Valencia var också näst minst dålig i Uniteds backlinje denna måndagkväll. Stod för ett par offensiva räder och visade att det finns visst sting i högern. Är inte bra defensivt, men ställer heller inte till det på målen.

Chris Smalling: 5

Tillbaka även han. Chris Smalling fick kampera ihop med Phil Jones i mittlåset efter att Mourinho städat efter förlusten mot Brighton. Matchovanan märktes, och jämfört med Jones var han ju nästan bra, men samtidigt finns inte timingen och speeden där, något som blev uppenbart på Tottenhams 3-0.

Phil Jones: 4

Utbytt 58′. Nej du Jones, det här var inte bra. Det här var uselt. Snacket i paus handlade om huruvida han borde fått en straff mot sig (jag tycker inte det) medan resten av snacket handlade om hur otroligt tafatt han var när Harry Kane fick nicka in ledningsmålet. Som grädde på moset utgick han skadad. Det här är den Jones vi känner, tyvärr.

Ander Herrera: 5

Utbytt 55′. Så kom då dagen då Ander Herrera spelade mittback i Manchester United. Eller ja, spelade och spelade. Herrera flyttades ner i banan framom Matic (som vi trodde skulle spela där) och var mer än lovligt vilse i defensiven. Såg inte alls ut att ha begripit vad han skulle göra och blev tack och lov utbytt.

Luke Shaw: 6

Letar vi ljusglimtar i gårdagens United är de lätta att hitta. Här är en. Luke Shaw var, främst i första halvlek. Kommer rätt i positionerna i defensiven och visar prov på för honom god fart på kanten. Tar initiativ och försöker. Till skillnad från de flesta andra.

Nemanja Matic: 5

Utbytt 61′. Tillbaka även han. Ringrosten märktes tydligt på serben som ryktades gå in som mittback. Det gjorde han inte, och lika bra var väl det. Matic såg seg, ofokuserad och trubbig ut. Ett par bolltapp i första halvlek satte andan i halsen på oss. Borde ej ha spelat.

Fred: 5

Kunde ha blivit målskytt redan efter några sekunder. Hade han blivit det hade vi högst troligen haft en helt annan utveckling av matchen. Försöker en hel del i första, men försvinner sedan totalt i andra. Har inte fått den start han skulle behövt i United.

Paul Pogba: 5

Borde Paul Pogba ha än sämre betyg? Ja, kanske. Pogba talade om att attityden var dålig mot Brighton. Helt klart var den det mot Tottenham också. Fransmannen, som förväntas leda mittfältet och rentav hela laget verkar inte alls trivas i United under Mourinho, något som blir för tydligt på planen. Loj, tafatt och initiativlös.

Jesse Lingard: 5,5

Jag hör till de där som anser att Jesse Lingards position i dagens Manchester United är som släpande forward. Nu var han något av en av två renodlade forwards, och samarbetet med Romelu Lukaku funkade inte. Var stundom, med tanke på utgångspositionen, för långt ner i banan och hämtade boll och tog utöver det några halvdana avslut. Borde ha gjort mål. Ungefär så.

Romelu Lukaku: 5

Romelu Lukaku är värvad för att vara Uniteds främsta målskytt. Mot Tottenham kunde han ha gjort ett antal. Gör han mål på läget han får i första har vi, precis som i fallet Fred, antagligen en helt annan match. Nu gör han inte det och då går det som det går. Har chanser nog att hålla United kvar i matchen i andra, men tar dem inte.

Alexis Sanchez: 5

Inbytt 55′. Tillbaka efter skada senast. Kommer in istället för Herrera och känns liksom spanjoren vilsen. En bra försäsong har förbytts i en säsongsinledning som påminner mycket om våren. Illa.

Victor Lindelöf: 5

Inbytt 58′. Ersätter en skadad Jones och får chansen att reparera en svag insats mot Brighton. Bjuder så när Tottenham på ett mål, men räddas av de Gea. Tafatt, fel i positionerna och allmänt trög.

Marouane Fellaini: 5,5

Inbytt 61′. Minst dålig av inhopparna, vilket inte säger så mycket det heller. Borde kanske trots allt ha spelat framom Matic.