Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ombyggnationer på Old Trafford; Safe standing rycker närmare; Burnley på teve?

Embed from Getty Images

Det är onsdag och fortsatt länge tills Manchester United spelar fotboll igen. Eller ja, länge och länge. Fyra dagar kan kännas som en evighet och som ingenting. Burnley hägrar på bortaplan på söndag och före det ska bland annat petitesser som en Champions League-lottning klaras av. Vi noterar också att United byggt om på Old Trafford, att det kan röra på sig då det gäller ståplatser på de engelska arenorna och att det inte klarnat så där jättemycket kring Phil Jones och hans skada.

Old Trafford ombyggt

I samband med Uniteds hemmamöte med Manchester City i december ifjol uppstod visst råkurr mellan spelarna efter matchen. Nu har Manchester United byggt om dels omklädningsrummen och dels vägen ut till spelartunneln för att undvika att liknande situationer uppstår. Uniteds eget omklädningsrum har byggts om under sommaren, samtidigt som bortalaget nu går direkt från omklädningsrummet ut i tunneln. Tidigare har bägge lagen samlats i en smalare korridor innan man gått ut till spelartunneln, men bråket efter mötet med City har nu lett till att United vidtagit åtgärder. Tottenham ska, om vi tror The Telegraph, ha förvånats över att bortalagets omklädningsrum minskat i storlek som en följd av ombyggnationerna.

Embed from Getty Images

Ett steg närmare safe standing?

Debatten om huruvida det ska bli tillåtet med så kallad safe standing inom den engelska fotbollen har rullat på i dryga 20 år. Störst motstånd har man stött på politiskt, även om det också funnits vissa tvetydigheter inom fotbollen. Allt efter som har opinionen gått i riktning mot att öppna upp läktarna, och nu verkar FA gå de klubbar som vill ha ståplatser till mötes. I korta ordalag betyder det att man kommer att bemöta en regeringsinvit om att tillåta ståplatser med ett positivt svar. Lagen om enbart sittplatser på de engelska arenorna tillkom efter Hillsboroughkatastrofen år 1989 och motstånd finns fortsatt i efterdyningarna av den. I nuläget planerar klubbar som bygger nya arenor för möjligheten att omvandla sittplatsläktare till ståplatsläktare. Tottenham har reserverat ett område med totalt 7500 platser för detta och fler lär följa efter.

Embed from Getty Images

Burnley på teve trots allt?

Manchester Uniteds bortamöte med Burnley är inprickat till söndagen klockan 17.00 svensk tid. Inledningsvis var det meningen att Viasat skulle visa enbart Watford – Tottenham den tiden. Nu har man dock schemalagt även Uniteds match och förlagt den till Viasat Fotboll och Viaplay. Den normala kutymen brukar vara att man enbart visar en av matcherna som börjar samma klockslag, men nu ser det, trots allt, ut som om även Uniteds match visas. Vi återkommer i ärendet.

Oklart kring Jones

Phil Jones haltade av Old Trafford skadad efter 58 minuter mot Tottenham. Nu rapporterar United att det kan röra sig om en hamstringskada och att ytterligare undersökningar ska göras. José Mourinho var själv osäker på skadans art när han pratade med media, men konstaterade att United trots skadan har tre friska mittbackar. Som om det nu är en tröst i dagsläget.

Embed from Getty Images

CL-lottning imorgon

Imorgon lottas så Champions League anno 2018/19. De resterande kvalmatcherna spelas ikväll, men klart är att United återfinns i den andra korgen och Ajax i den tredje. Daley Blinds nygamla klubb raderade ut Dynamo Kiev med sammanlagt 3-1.