Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Burnley – Manchester United

Embed from Getty Images

På söndag är det dags för Uniteds fjärde match under denna Premier League-säsong. Då åker United några mil norrut, till Turf Moor för att möta Burnley.

Det är två tilltufsade lag som möter varandra. Burnley på artonde plats med endast en inspelad poäng och United på trettonde plats med tre poäng. På söndag är det den sista matchen innan landslagsuppehållet, ett välbehövligt sådant för båda lagen verkar det som.

Manchester United

Det är en underdrift att säga att pressen ligger på United i söndagens match. Efter en minst sagt skakig inledning på säsongen är det dags att vända skutan.

Efter en stark första halvlek i måndagens möte mot Tottenham på hemmaplan kraschade laget totalt och man led tillslut en förnedrande förlust med 0-3. Det blev Manchester Uniteds andra raka förlust och det har sedan dess varit svårt att se några ljusglimtar i den nu hårt ansatta truppen.

Embed from Getty Images

Men det fanns guldkorn att plocka ur vår senaste förlustmatch. Första halvlek var som sagt stark, till och med briljant i vissa stunder skulle jag vilja påstå. Efter 45 minuter borde vi ha lett matchen med 3-0 men Lukaku verkade inte ha ställt in siktet för dagen, vilket förmodligen kommer att kosta honom en startplats nu på söndag. Istället tror jag att Sanchez återigen får chansen från start. Inte för att Sanchez har gjort några bländande prestationer såhär långt men jag tror att han kommer att knipa platsen på toppen som en tydlig markering av Mourinho att han är missnöjd med Lukaku.

Embed from Getty Images

När den yttersta spetsen misslyckades i laguppställningen hade vi istället ett kantspel som var allt annat än en besvikelse. Både Valencia och Luke Shaw drev upp tempot och bidrog med flera offensiva räder i sina högt uppsatta positioner. Jag tror att dem båda kan få chansen igen nu på söndag.

En som vi förmodligen inte kommer att se på söndag är Phil Jones som linkade av med känningar i hamstring i måndagens match. Kanske inte någon större förlust med tanke på hans prestation i och för sig. Istället kan vi nog få se Chris Smalling kampera ihop med Lindelöf.

Embed from Getty Images

Mittfältet. Ja, man hade kunnat önska att Pogba hade fått en starkare start på säsongen. Han var ytterst frånvarande i spelet i den senaste matchen. Fördelade och styrde en del förvisso men utan att glänsa. Glänsa gjorde däremot nyförvärvet Fred, åtminstone under kortare stunder. En spelare med mycket fart men som  jag än så länge inte skulle ta som en målgarant.

Möjlig startelva:

De Gea
Valencia – Smalling – Lindelöf – Shaw
Pogba – Herrera – Fred
Mata – Lingard
Sanchez

Burnley

Burnley har ännu inte håvat in någon seger denna säsong. Den enda poäng som dem lyckats få med sig kom i den mållösa inledningsmatchen mot Southampton. Sedan dess har det blivit förluster mot Watford och nykomlingen Fulham.

Det är uppenbart att Burnley har stora problem i försvarsspelet, och kanske även i målet. De har nämligen släppt in hela sju mål på två matcher i ligaspelet. Nyförvärvet Joe Hart har således inte fått någon succéartad start mellan stolparna.

http://gty.im/1024004880

Det är ett hårt ansatta Burnley vi möter. Samtidigt som förlusterna duggar tätt i Premier League har man tuffa matcher ute i Europa också. Ikväll möter man Olympiakos för andra gången i Europa Leagues slutspelsomgång. Senaste blev det, även där, ett tungt fall med 3-1 och en utvisning av försvararen Ben Gibson.

Det är svårt att förutse hur en potentiell startelva skulle kunna se ut för Burnley i söndagens match. Tränaren Dyche är själv tydlig med att det är nästa match som är den viktiga, i skrivande stund matchen mot Olympiakos. Man ger således ingen information om söndagens match.

I Premier Leaguespelet verkar dock backlinjen stå orörd och efter två byten i Europa Leaguespelet som resulterade som i två gula och ett rött för Burnleys del tror jag att man återgår till grunduppställningen. En väl cementerad backlinje som dessutom har producerat två av Burnleys totalt tre gjorda mål såhär långt under säsongen.

Embed from Getty Images

Mot ett skadeskjutet United tror jag att Burnley ändå känner lite optimism om att kunna göra ett avtryck och att man därmed kommer att gå lite mer offensivt än vad som kanske annars hade varit fallet. Bli därför inte förvånande om Burnley väljer att flytta upp mittfältaren Hendricks, som nätade senast mot Fulham.

Islänningen Guðmundsson är dock tveksam om han kommer till start då han ser ut att ha ådragit sig en knäskada i matchen mot Fulham. Istället tror jag att vi får se hans ersättare Taylor som kom till klubben från Leeds förra sommaren.

Möjlig startelva:

Hart
Lowten – Tarkowski – Mee – Ward
Lennon – Cork – Westwood – Taylor
Hendrick
Wood

Historik

Av 126 tävlingsmatcher lagen emellan har United vunnit 60, kryssat 22 och förlorat 44. Den statistiken sträcker sig emellertid långt tillbaka i historien. Ska vi hålla oss lite mer i nutid, eller åtminstone till Premier Leagues livstid så har de båda lagen möts 19 gånger. Av dem 19 gångerna har United vunnit fyra, kryssat tre och endast förlorat en av dem senaste åtta matcherna.

Vår största seger kom i hemmamatchen i januari 2010. Då vann vi med 3-0 och målskyttar var Berbatov, Rooney och ingen mindre än Mame Biram Diouf. Dioufs mål var för övrigt hans enda under hans karriär i Unitedtröjan, om statistiken är med mig.

Matchfakta

Burnley
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 4
Tid: Söndagen den 2 september 2018, 17.00
Plats: Turf Moor, Burnley
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Dalot (matchform, september)
 • Rojo (skadad, inget datum)
 • Romero (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Jones (hamstring, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 13:e1-0-24-73
Borta:14:e0-0-12-30
Bästa målskytt: Pogba (2)
Disciplin: 5 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F28/7LiverpoolNTR1-4
V1/8R MadridNTR2-1
F5/8BayernBTR0-1
V10/8LeicesterHPL2-1
F19/8BrightonBPL2-3
F27/8TottenhamHPL0-3

Burnley

Skador:

 • Brady (lår, mitten september)
 • Defour (vad, mitten september)
 • Gudmundsson (lår, inget datum)
 • Pope (axel, inget datum)
Tveksamma:

 • Lindegaard (lår)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 18:e0-1-23-71
Hemma:18:e0-0-11-30
Bästa målskytt: Tarkowski (2)
Disciplin: 3 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O12/8SouthamptonBPL0-0
V16/8I BasaksehirHEL1-0[1]
F19/8WatfordHPL1-3
F23/8OlympiacosBEL1-3
F26/8FulhamBPL2-4
30/8OlympiacosHEL
[1] Efter förlängning.

United mot Burnley

Totalt: 12660-22-44217-183
Premier League: 84-3-111-4
Borta: 6423-10-3180-110
SENASTE MÖTENA
O2016-10-29HPL0-0
V2017-04-23BPL2-0
O2017-12-26HPL2-2
V2018-01-20BPL1-0
SENASTE BORTAMATCHER
F2009-08-19BPL0-1
O2014-08-30BPL0-0
V2017-04-23BPL2-0
V2018-01-20BPL1-0

Domare: Jon Moss

Assisterande: Lennard, Halliday, fjärdedomare: Oliver.
M
PL 2018/19:27100
PL 2017/18:29109219
PL totalt:174601151152
Snitt (2016-18):3,70,100,030,29
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:231742
Dömt Burnley:15618
Res med oss till Manchester!