Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Presentation av Manchester Uniteds ungdomsspelare 2018/19

Vi presenterar här i kortformat majoriteten av Manchester Uniteds ungdomsspelare för säsongen 2018/19. Lite utförligare information om säsongens nya spelare kommer under senhösten.

Målvakter

Alex Fojticek (U19)
Slovakisk U19-landslagsmålvakt. Har under inledningen 2018/19 spelat som överårig i juniorlaget. Föll i hierarkin när Matej Kovar värvades.

Matej Kovar (U19)
Tjeckisk U19-landslagsmålvakt som blev Unitedspelare i januari 2018. Tog omedelbart över som förstaval i juniorlaget och han har den här säsongen inlett som reservlagets förstaval. Tilldelades ett tröjnummer i a-laget och har varit med där som tredjemålvakt.

Jacob Carney (U18)
Var med i juniorlaget som academy student förra säsongen, nu en fullfjädrad juniorspelare. Debuterade i 3-3-matchen mot Derby men kommer nog att få svårt att få speltid.

Ondrej Mastny (U17)
Tjeckisk U17-landslagsmålvakt som är ny i United den här säsongen. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

James Thompson (U18)
Gör sin andra säsong i juniorlaget. Säsongen 2017/18 blev det bara en match och de tidiga indikationerna är att han inte får mycket speltid den här säsongen heller.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Försvarare

Max Dunne (U19)
Mittback som förra säsongen gränsade till en ordinarie plats i juniorlaget. Har nu blivit reservlagsspelare men kommer sannolikt inte få särdeles mycket speltid.

Luca Ercolani (U20)
Mittback som har varit med i Italiens U20-landslag. Fick en del speltid i reservlaget redan förra säsong men han är nog tredje- eller fjärdeval på positionen.

Lee O’Connor (U19)
Mångsidig försvarare som är lagkapten för Irlands U19-landslag. En av de största talangerna i klubben. Kan spela på alla positioner i backlinjen, vilket väl både är en styrka och en svaghet. Har inlett säsongen som förstaval på vänsterbacken i reservlaget.

Matthew Olosunde (U21)
Ytterback som i maj 2018 överraskande fick chansen i USA:s a-landslag. Inte lika framträdande i United, men bör kunna slåss om en ordinarie plats i reservlaget.

Regan Poole (U21)
Reservlagets lagkapten säsongen 2018/19, har även varit lagkapten för Wales U21-landslag. Är tillbaka i United efter en säsong på lån i Northampton. Spelade seniorfotboll redan säsongen 2014/15 och fick sin Uniteddebut med ett inhopp i Europa League våren 2016. Kan spela mittback eller central mittfältare men har inte fått den utväxling som United nog hoppades på då han värvades sommaren 2015.

George Tanner (U20)
Tidigare anfallare som numer spelar högerback. Har inlett säsongen som ordinarie i reservlaget. Några ungdomslandskamper på meritlistan men nu är det länge sedan han blev uttagen.

Tyrell Warren (U21)
Mångsidig försvarare som har hamnat ganska lång ner i hierarkin.

Ro-Shaun Williams (U21)
Mittback som i unga år var en av klubbens främsta talanger. Har haft några tuffa säsonger med återkommande skadebekymmer och sämre spel än förväntat. Satt på bänken någon gång under Van Gaal och var med på a-lagets turné 2018. Nu given i reservlagets mittförsvar. Ett lån borde vara nästa steg i karriären.

Di’Shon Bernard (U18)
Mittback som kom till United från Chelsea inför förra säsongen. Efter en trevande inledning tog han för sig mer och mer. Den här säsongen förstaval i juniorlagets mittförsvar.

Oliver Denham (U17)
Walesisk U17-landslagsspelare. Gör nu sin första säsong i juniorlaget. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Reece Devine (U17)
Lovande ytterback som United plockade från Manchester city. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Ben Hockenhull (U17)
Mittback från Uniteds akademi. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Ethan Laird (U18)
Mycket talangfull spelare som behärskar alla positioner i backlinjen. Ordinarie i Englands U18-landslag, där han dessutom är vikarierande lagkapten. Nosade redan som ung förstaårsjunior på reservlaget. Stark, snabb, positionssäker och tekniskt skicklig. En spelare att hålla ögonen på!

Teden Mengi (U17)
Mittback, född i Nigeria, som är engelsk U17-landslagsspelare. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Brandon Williams (U18)
Vänsterback och lagkapten i juniorlaget. Är en ytterback av modernt snitt, med fina offensiva egenskaper.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mittfältare

Aidan Barlow (U19)
En intelligent offensiv spelare som fortfarande söker sin bästa position. Behärskar det mesta men saknar de riktiga spetsegenskaperna.

DJ Bufffonge (U21)
Offensiv mittfältare som nu gör sin andra säsong i reservlaget. Kommer att få större förtroende den här säsongen. Smart och tekniskt skicklig, men väger kanske lite lätt.

Angel Gomes (U19)
U19-landslagsspelare för England som redan har gjort två inhopp i a-laget. Har låg tyngdpunkt och överlägsen teknik. Flytten upp till reservlaget under förra säsongen gick inte riktigt så smärtfritt som vi hade hoppats. Har nu visat lovande takter under säsongsinledningen. Behöver göra framsteg för att återta sin position som akademins ledande spelare.

Callum Gribbin (U21)
En elegant ytterforward med en fin vänsterfot. En spelare vi har haft stora förhoppningar på men de senaste åren har han slitit med återkommande skadeproblem.

Ethan Hamilton (U21)
Skotsk mittfältare som var med på a-lagets turné och har suttit på bänken i a-laget. Har en bra vänsterfot men annars det fysiken och de defensiva egenskaperna som imponerar mest.

Tom Sang (U20)
Försvarare som har skolats om till mittfältare. Får bara sporadisk speltid i reservlaget.

Callum Whelan (U21)
Central mittfältare som var förstaval på mittfältet i juniorlaget för ett par år sedan. Blev dock ifrånsprungen av jämnårige Hamilton när de klev upp till reservlaget. Ser ut att få begränsad speltid även den här säsongen.

Anthony Elanga (U17)
Ytterforward som är svensk U17-landslagsspelare. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Ethan Galbraith (U18)
Nordirländsk ungdomslandslagsspelare som helst spelar defensiv mittfältare. Sporadisk speltid under sin första säsong i juniorlaget.

James Garner (U18)
Central mittfältare som är lagkapten för Englands U18-landslag. Var med på a-lagets turné och har inlett den här säsongen i reservlaget trots att han fortfarande är junior. En mycket lovande spelare som har alla egenskaper som krävs för att bli en mittfältsgeneral. Har en spelintelligens och passningsskicklighet som för tankarna till Michael Carrick, samtidigt som Garner också besitter stor energi.

Max Haygarth (U17)
Mittfältare från akademin. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Mark Helm (U17)
Mittfältare från akademin, som gjorde mål i juniorlagsdebuten. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Dylan Levitt (U18)
Walesisk U19-landslagsspelare. Offensiv mittfältare som är passningsskicklig och bidrar med många poäng. Har kanske inte riktigt fått den uppmärksamhet som hans prestationer förtjänar.

Charlie McCann (U17)
Offensiv mittfältare som kom från Coventry inför förra säsongen. Slog till med två mål i sin första start i juniorlaget. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Dion McGhee (U18)
Mittfältare som trivs både centralt och på kant. Fick nöja sig med att vara reserv under sin första säsong i juniorlaget men han får mer speltid den här säsongen.

Harvey Neville (U17)
Mittfältare som hämtades från Valencia. Är son till Phil Neville. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Arnau Puigmal (U18)
Spansk ungdomslandslagsspelare. En tekniskt skicklig mittfältare som har passningsspelet som styrka. Fick överraskande inleda den här säsongen som högerback i juniorlaget. Återstår att se om han har sin framtid som ytterback eller om han återvänder till mittfältet.

Connor Stanley (U17)
Yttermittfältare som kom till United från Birmingham. Utförligare beskrivning väntas under senhösten.

Aliou Traore (U18)
Kraftfull central mittfältare från Frankrike med förflutet i PSG:s akademi. Kom till United inför förra säsongen. Fick tidigt chansen i reservlaget som förstaårsjunior men skador, avstängning och teknikaliteter gjorde att vi bara sporadiskt har fått se honom spela. Kan förväntas vara juniorlagets dominerande mittfältare den här säsongen.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Anfallare

Millen Baars (U19)
Holländsk ytterforward som kom till United inför förra säsongen. Lyckades inte spela till sig en ordinarie plats och kommer sannolikt få det tufft med speltiden i reservlaget. En besvikelse sett till förväntningarna vi har på de utländska ungdomsspelarna.

Joshua Bohui (U20)
Snabb anfallare som kom till United från Brentford med gott renommé. I United har det inte gått lika bra och han gjorde inget mål för reservlaget förra säsongen. Fick följa med på a-lagets turné och tilldelades ett tröjnummer i a-laget.

Nishan Burkart (U19)
Schweizisk U19-landslagsspelare. En mycket snabb anfallare som kan spela centralt och på båda kanterna. Burkart är en hyfsat pålitlig målskytt och han bör ha goda chanser att etablera sig som förstaval före Bohui.

Tahith Chong (U20)
Holländsk U20-landslagsspelare som utsågs till bästa unga spelare i United förra säsongen. Chong är en snabb, modig och hårt arbetande högerytter. Han följde med på a-lagets turné och tilldelades ett nummer i a-truppen. Bör ha goda chanser att få a-lagsdebutera under säsongen och utöver det bör hans personliga målsättning vara att vara reservlagets bästa spelare. Definitivt en potentiell a-lagsspelare.

Zak Dearnley (U21)
Anfallare från Sheffield som faktiskt fick sitta på bänken i a-laget i ligaavslutningen 2017. Gjorde bara ett mål trots rikligt med speltid i reservlaget förra säsongen. Måste göra ordentliga framsteg för att få samma speltid den här säsongen.

Mason Greenwood (U17)
Akademins kanske mest intressanta spelare. Anfallare som är ordinarie i Englands U18-landslag. Förra säsongen var han, fortfarande som schoolboy, juniorlagets klart bästa målskytt. Fick följa med på a-lagets turné och bör ha chansen att ta plats i reservlaget redan den här säsongen. Som anfallare är han nära nog komplett. Greenwood har två bra fötter, så till den grad att skjuter frisparkar och straffar med båda fötterna. Han är snabb, stark, bra på huvudet, tekniskt skicklig och målsinnet är utmärkt.

D’Mani Mellor (U18)
Anfallare från Manchester som förra säsongen fick väldigt lite speltid men ändå bidrog med ganska ånga mål. Har inlett säsongen skadad men bör ha chansen att spela till sig en ordinarie plats i juniorlaget.

Largie Ramazani (U18)
Belgisk ungdomslandslagsspelare. En kvick, finurlig och sevärd ytter som gör många poäng.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Ålderslistningen visar vilka turneringar som de respektive spelarna är tillgängliga för:

  • U17: Förstaårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget även nästa säsong.
  • U18: Andraårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget den här säsongen men inte nästa.
  • U19: Får registreras för spel i Uefa Youth League. Inte tillgänglig för spel i de engelska juniorturneringarna.
  • U20: Får registreras som överårig i Uefa Youth League (maximalt tre överåriga får registreras).
  • U21: Får registreras på b-listan i Premier League-truppen.
  • U23: Tillgänglig för spel i Premier League 2 (målvakten och tre utespelare får vara överåriga).

Mer information på vår sida för ungdomstruppen.