Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Young Boys – Manchester United

Embed from Getty Images

Har ni värmt upp, laddat med sportdryck och strukit matchstället? Champions Leaguepremiären stundar. Manchester United inleder sitt Europaäventyr mot schweiziska Young Boys på onsdag i Bern. Ett motstånd som på förhand kan underskattas men som man ändå bör se upp för, det menar åtminstone vår egen Mata. 

Manchester United

Efter att United säkrat sin tredje vinst för säsongen på bortaplan mot Watford verkar nu optimismen stigit något i klubben. Dock var det ingen säker seger man plockade med sig hem, även om man borde stängt ner matchen redan i första halvlek.

Embed from Getty Images

Mourinho verkar ha hittat en konstellation av spelare som han tror på. Startelvan mot Watford var oförändrad från matchen mot Burnley, med undantag från Luke Shaw. Istället för Shaw klev Young in som vänsterback. En insatts som hyllats i efterhand då hans offensiva bidrag var påtagligt. Däremot var hans defensiva insatts desto mindre och trots att det i pressen talas om att Mourinho står inför ett svårt val verkar det vara tydligt vem portugisen väljer, ”Shaw plays Wednesday” var beskedet under söndagens presskonferens. Dock är det inte säkert att Young därmed hamnar på bänken.

En annan som gjorde en stark insatts offensivt men också defensivt var Smalling. Han fick höga betyg i supporterklubbens betygssättning av spelare efter matchen. Med andra ord kan vi räkna in veteranen i försvaret på onsdag, förmodligen tillsammans med Lindelöf.

Embed from Getty Images

På mittfältet kan det vara så att Herrera fortfarande lyser med sin frånvaro på grund av vristskadan. Han fanns dock med i truppen av spelare som rest till Bern och kan mycket väl vara aktuell för inhopp. Men från start tror jag att vi får se Fred. Fred har hittills gjort tre matcher för sin nya klubb, däribland en väl godkänd insats i matchen mot Tottenham. Hans snabbhet kan riva upp stora delar av motståndet och är Shaw tillbaka kan vi få se fina samarbeten dem båda emellan.

Embed from Getty Images

Lukaku är en given anfallspjäs i Bern för mig. Han gjorde en godkänd insats mot Watford, inte minst tack vare att han gjorde mål men han visade också stort hjärta och arbetsvilja gentemot sina lagkamrater. Han kommer att ha ett ansenligt övertag vad gäller storlek gentemot Young Boys försvarslinje. Det är i och för sig sällan annorlunda för den storväxte Lukaku men i onsdagens match kommer han att ha ganska många kilon och centimetrar att dominera med.

Möjlig startelva:

De Gea
Shaw – Lindelöf – Smalling – Young
Fred – Matic – Pogba
Rashford – Lukaku – Sanchez

BSC Young Boys

Young Boys är som sagt en schweizisk klubb. En klubb som tog hem sin inhemska liga med buller och bång förra säsongen och som såhär långt denna säsongen vunnit samtliga av sina matcher i den Schweiziska superligan (dvs. sex stycken).

Young Boys tog sig förvånande till gruppspelet i Champions League, för första gången i klubbens historia, genom att slå ingen mindre än Dinamo Zagreb i en hårdhänt fight. Efter klubbarnas första möte stod det 1-1 men när schweizarna fick hemmaplan kom avgörandet tillslut, efter att anfallaren Miralem Sulejmani fallit livlös till marken efter duell mot Petar Stojanovic. Det är inte ett lag som lägger några fingrar emellan utan verkar gilla tufft spel.

Embed from Getty Images

Nog om tuffa tag som varit! Young Boys är ett hårdhudat lag som förra säsongen inte förlorade mer än fyra av 36 matcher. Det innebar att dem tillslut vann med 15 poäng före tvåan Basel. Vinsten kom mycket tack vare anfallaren Guillaume Hoarau som förra säsongen slutade två i skytteligan och som i år redan gjort fyra mål.

Embed from Getty Images

En annan farlig pjäs, som gärna klämmer sig in i motståndarnas straffområde, är Jean-Pierre Nsame. Det kan bli svettigt för Uniteds centrala försvarare att få stopp på Nsame som efter sin övergång från Scweiziska Servette fått en mycket positiv utvecklingskurva. Dock konkurrerar han med Hoarau om den centrala anfallspositionen och känslan är att Nsame får stanna på bänken även denna match. Hoarau har hittills varit given från start för tränaren Gerardo Seoane, och konstigt vore väl annars med hans facit.

Möjlig startelva:

Von Ballmoos
Benito – von Bergen – Wüthrich – Mbadu
Sulejmani – Sanogo – Sow – Ngamaleu
Hoarau – Fassnacht

Historik

Det blir glest i den historiska kolumnen inför detta matchmöte. Det är nämligen första gången någonsin som dem båda klubbarna möter varandra.

Matchfakta

BSC Young Boys
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 1:6
Tid: Onsdagen den 19 september 2018, 21.00
Plats: Stade de Suisse Wankdorf Bern, Bern
Teve: Viasat Sport, Viaplay

Manchester United

Skador:

  • inga skador
Tveksamma:

  • Herrera (vrist)
  • Jones (hamstring, liten chans)
  • Rojo (matchform)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 8:e3-0-28-89
Bästa målskytt: Lukaku (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F5/8BayernBTR0-1
V10/8LeicesterHPL2-1
F19/8BrightonBPL2-3
F27/8TottenhamHPL0-3
V2/9BurnleyBPL2-0
V15/9WatfordBPL2-1

BSC Young Boys

Skador:

  • Lauper (knä, inget datum)
  • Lotomba (knä, inget datum)
  • Teixeira (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • Wüthrich (skadad, stor chans)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 1:a6-0-019-418
Bästa målskytt: Fassnacht, Hoarau (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V18/8Biel/BienneNSC3-2[1]
O22/8D ZagrebHCL1-1
V25/8N XamaxHligan5-2
V28/8D ZagrebBCL2-1
V1/9SionBligan3-0
V15/9SchaffhausenBcupen3-2[2]
[1] Efter förlängning. [2] Efter förlängning.

United mot Young Boys

Inga tidigare möten.

United mot Schweiz

Totalt: 62-2-211-8
Borta: 31-0-2

Young Boys mot England

Totalt: 61-1-410-20
Hemma: 31-0-2

Domare: Deniz Aytekin

Assisterande: Beitinger, Foltyn, målområde: Welz, Cortus, fjärdedomare: Schaal.
M
CL 2018/19:00000
CL 2017/18:310110
CL totalt (kval exkluderat):1673133