Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Young Boys – United 0-3

United tog en inledande seger i Champions League mot Young Boys. Paul Pogba stod för två av kvällens tre mål. Anthony Martial avslutade målskyttet. Viktigt med tre poäng och välkommen speltid för vissa ur truppen.

Embed from Getty Images

José Mourinho valde att starta matchen mot Young Boys med en intressant elva. David De Gea vaktade, givetvis, målet för aftonen. Den/de som hade hoppats på att få se Lee Grant eller Sergio Romero får hoppas vidare. Vem nu denne är.

I backlinjen fick Diogo Dalot en efterlängtad debut på högerbacksplatsen. Antonio Valencia fanns kvar hemma i trakterna kring Manchester med tanke på schweizarnas gräsmatta (läs: konstgräs) och risken för skada. Luke Shaw var åter i elvan igen och firma Lindelöf-Smalling i mitten. På mittfältet fick Fred chansen efter en tid vid sidan, jämsides Pogba och Matic. Längst fram fick både Rashford och Martial starta vid sidan om Lukaku.

Embed from Getty Images

Ingen Alexis alltså, denne fick inleda på bänken. Jesse Lingard var även han utanför laget, inte ens med i truppen denna gång. Även Marouane Fellaini, som imponerat i segrarna mot Burnley och Watford, inledde på bänken.

Matchen

Paul Pogba ledde laget in på konstgräset och fick bevittna en häftig inramning och en hemmapublik som var rejält taggade för uppgiften. Med tanke på styrkan hos övriga två lag i gruppen är och förblir matcherna mot Young Boys två matcher som skall sluta med sex poäng om avancemang till slutspel skall vara aktuellt när 2018 blir 2019.

Inte bara publiken visade upp sig från sin bästa sida. Även spelarna i hemmalaget visade upp ett kvickt och frejdigt anfallsspel under inledningen av matchen. David De Gea tvingades, som vanligt, stärka ut och bjuda på en patenterad klassräddning efter en dryg kvart spelad. Konstgräset bidrog till en intensiv matchinledning där Young Boys tycktes mer självklara av de båda lagen.

Embed from Getty Images

Trots Uniteds tremannamittfält hade schweizarna inga problem att spela sig igenom lagdelarna och skapa oreda framför Lindelöf och co. De pressade och stressade även Unitedspelarna till misstag, en av dessa: Paul Pogba, som tog väl lång tid på sig ibland.

Fransmännen

Om han blev av med boll ena stunden så piskade han upp den i nättaket andra. 1-0 kom efter 36 minuters spel. Ur-läckert avslut efter skottfint och schweiziskt försvar till korvkiosken. Pogbas första Champions League-mål i Unitedtröjan. Det andra dröjde inte länge, strax innan paus från straffpunkten. Distinkt, högt och effektivt.

Mourinho säkert inte enbart nöjd efter en sådär laginsats, spelmässigt, men trots allt ledning med två mål i paus.

Embed from Getty Images

Anthony Martial, en av de med störst och mest press på sina axlar, tog chansen och gjorde mål i andra halvleken. Framspelad av Pogba och viss styrning av försvarare dödades matchen definitivt och segern var ett faktum. Marcus Rashford bör enligt mitt tycke egentligen inte känna någon väsentlig press, detsamma säger Mourinho och hans uppmärksammade statistik, men diskussionen har förekommit senaste veckorna. Han lämnade planen efter dryga 70 minuter utan mål, med stolpträff och godkänd insats. Även Fred lämnade planen i samma matchminut och bestående minnet av hans insats var ett par usla hörnor!

Embed from Getty Images

Debutanten

Ett utropstecken matchen igenom var debutanten Diogo Dalot. Tog sig förbi flera gånger utmed högerkanten och visade upp imponerande fart, vilja och o-rädsla som lovade gott framöver. Var tyvärr inte lyckosam i leveransen till anfallarna denna afton.

I stort var detta en relativt intetsägande, seg och sömnig tillställning. Men samtidigt också en första seger i Champions League, snygga mål och speltid/vila för några av de som behövde det. Gott så!

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!