Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Pogba Show

Embed from Getty Images
United inledde säsongens Champions League med att markera revir direkt: Vi är inget lag man kan ta lätt på, oavsett status på vad det nu månne vara.
3-0 borta i Europa är imponerande, även om det är mot beskedligt schweiziskt motstånd.
We like:

  • Paul Pogba. Fransmannen är inköpt för att bära United i mångt och mycket i alla typer av matcher. I kväll gjorde han två och spelade fram till ett. Det går inte att begära mycket mer. Extra roligt var när han tryckte in 1-0 i krysset bara sekunder efter att den svenske kommentatorn konstaterat “United har inte skapat så mycket” … Med Paul Pogba i form har United i princip alltid chansen mot alla motstånd.
  • Tre mål framåt och noll bakåt. Man unnar alltid De Gea en nolla.

Också like:

  • Trots att schweizarna hade en del lägen lyckades De Gea & co. hålla det hyfsat säkert från påhälsning. Det drällde inte av klockrena chanser för hemmalaget.
  • Diogo Dalot gjorde debut i United och inledde sensationellt piggt från sin högerflank. Även om han inte stack ut på samma sätt matchen igenom (vilket inte alls var märkligt med tanke på hans sparsamma matchande) var det skönt att se att United har alternativ till sin kapten på högerbacksplatsen. Det trodde vi (i alla fall jag) i början av Darmians karriär också, så vi tar det lugnt ändå. Men kul att se en ung kille ta för sig direkt, så klart.
  • Anthony Martial fick chansen från start i en elva som verkligen var spännande offensivt – och levererade även innan han (visserligen turligt) fick göra sitt första mål sen januari. Han hade en hel del fina vändningar och stod för utmaningar som få andra också. Återstår att se hur hans humör förändras efter denna insats, för han har knappast visat någon överdriven spelglädje tidigare under säsongen.
  • Det var trots allt ingen överdrivet imponerande insats, spel- och lagmässigt, men ändå blev det en övertygande seger. Sånt kan vi vänja oss vid eftersom vi sett motsatsen så många gånger.

Inte så övertygande:

  • Det har varit en del snack i engelska medier (läs: Jamie Carragher) om att Rashford måste lämna United för att få utvecklas i sin rätt roll, som striker. Sånt är alldeles för populistiskt så klart, men det är svårt att säga emot om man bara ska döma efter kvällens insats där den unge britten var tämligen blek rakt igenom.
  • Fred? Nja. Men han får så klart tid på sig.

Sist:

  • Tre senaste bortamatcherna har resulterat i tre bortasegrar. Är det någonting Mourinho kan så är det att fixa trepoängare bortanför Old Trafford. Kanske är det för att United har samma press på att spela champagnefotboll?
  • Wolves på lördag bör givetvis bli en promenadvinst med ytterligare en trea i bagaget. Då vet vi att vi ska minnas Fergusons “vi gör det alltid svårt för oss”-uttalande innan kickoff. Eller hur?