Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Ham United – Manchester United

Embed from Getty Images

Ett synnerligen stukat Manchester United tar tåget söderut för möte med ett West Ham som kanske, kanske har något på gång under sin nye tränare Manuel Pellegrini. Efter uttåget ur ligacupen är frågetecknen om möjligt än fler än efter krysset mot Wolverhampton i lördags.

Manchester United

Ett ligacupmöte med Derby efter en missräkning i ligan är i normala fall den där behagliga, mjuka, landningen och omstarten mot något nytt och bättre. Uniteds möte med Derby i tisdags började bra, övergick i turbulens och slutade i en kraschlandning. Det gav inte alls den boost som behövs inför vad som är en mycket tuff bortamatch mot West Ham på mindre anrika London Stadium.

Det positiva i defensiven först. Sergio Romero kommer inte att vara involverad efter tisdagens katastrof. Han är nämligen avstängd. David de Gea står i mål och känner vi Mourinho rätt så lär ingen av spelarna framför honom vara de samma som mot Derby. Det betyder Antonio Valencia, Victor Lindelöf, Chris Smalling och Luke Shaw. Av dessa är de två sistnämnda positiva utropstecken hittills i höst, medan Diogo Dalot på intet sätt uppträtt på ett sätt som skulle göra honom kategorier sämre än Valencia.

Embed from Getty Images

På mittfältet lär det handla mycket om statements, och då i form av franska sådana. Paul Pogba kommer att spela och slipper om Valencia startar snacket om bindeln. Utöver honom så lär Fred och Nemanja Matic ta de övriga platserna, helt enkelt därför att ingen annan är bra nog att spela där. Marouane Fellaini är på intet sätt uträknad ur matchen, men lär komma in för att i bästa fall stänga den defensivt.

Framåt gjorde Romelu Lukaku ingen desto gladare mot Derby. Faktum är dock att han borde och ska vara mer given här än vad han var i tisdags. Anthony Martial gjorde kanske den minst dåliga insatsen framåt för United mot Derby, men känslan är ändå att en hittills helt misslyckad Alexis Sanchez spelar nu. I diskussionen om högerkanten finns Marcus Rashford åter med efter sin avstängning, men då engelsmannen tenderar att trivas synnerligen dåligt som ytter i Mourinhos United är det troligt att Jesse Lingard startar.

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds sjukstuga är, med United-mått mätt, otroligt tom. Marcos Rojo är den enda som rapporterat in där och hans medverkan räknar vi inte med de kommande matcherna.

Möjlig startelva:

de Gea
Valencia, Lindelöf, Smalling, Shaw
Fred, Pogba, Matic
Lingard, Lukaku, Sanchez

West Ham United

West Ham är klubben som så gott som alltid har en förmåga att inleda miserabelt, alldeles oavsett om managern heter Slaven Bilic eller Manuel Pellegrini. Exakt hur stort David Sullivans tålamod med chilenaren var efter fyra inledande förluster i ligan lär vi aldrig få veta. Londonlaget har repat mod och besegrat Everton borta och grejat poäng mot Chelsea hemma. I ligacupen fick man dessutom den där fina boosten som uteblev för Uniteds del. 8-0 mot Macclesfield är bra, alldeles oavsett vilka elvorna var.

Embed from Getty Images

Då det vankas liga igen är det förstås givet att Pellegrini roterar och stuvar om till en elva likt den mot Chelsea. Det betyder att den tidigare så nedskrivne Lukasz Fabianski står i mål. Av backlinjen mot Macclesfield är det troligt att mittbacken Issa Diop är den enda som överlever en rotation. Trots mål från både Ryan Fredericks och Angelo Ogbonna så lär oddsen för Fabian Balbuena som mittback och Pablo Zabaleta samt Arthur Masuaku på kanterna vara rätt låga.

Pellegrini har hittills spelat 4-1-4-1 i ligan men växlade över till ett mer renodlat 4-3-3 mot Macclesfield. Återgår han till ligamodellen spelar troligen unge Declan Rice som defensiv balansspelare med Pedro Obiang och Mark Noble något framför sig i banan. Spjutspetsen Michail Antonio lär få uppbackning av åtminstone Andrej Yarmolenko på en kant. Frågan är om det finns utrymme för Felipe Anderson när Marko Arnautovic börjar vara kvitt sin knäskada.

Embed from Getty Images

Akademispelaren Grady Diangana gjorde två mål på Macclesfield medan Lucas Perez gjorde ett. Frågan är dock om det räcker till mer än en bänkplats nu. Missar matchen gör Javier Hernandez med sin körtelfeber, Roy Carroll och Jack Wilshere med fotskador samt nyttige argentinaren Manuel Lanzini.

Möjlig startelva:

Fabianski
Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku
Rice
Yarmolenko, Noble, Obiang, Anderson
Antonio

Historik

United har mött West Ham totalt 139 gånger och vunnit 65 av matcherna. På de fyra senaste mötena har United vunnit tre och spelat en oavgjord. På dessa har man bara släppt in ett mål. De senaste bortamatcherna visar också plusstatistik för United. På de besöken har United två segrar, en oavgjord och en förlust. Det senaste besöket på London Stadium, i maj ifjol, slutade oavgjort 0-0. Senaste spelare att göra ett bortamål på West Ham är Zlatan Ibrahimovic. Han gjorde 2-0-målet när United vann i januari 2017.

Visste ni att…

…José Mourinho och Manuel Pellegrini har mötts totalt 13 gånger som managers? Mourinho leder den interna statistiken med sju segrar, tre oavgjorda och tre förluster.

Matchfakta

West Ham United
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 7
Tid: Lördagen den 29 september 2018, 13.30
Plats: London Stadium, London
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

  • Rojo (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • Romero (en match)
Position: 7:e3-1-29-910
Borta:5:e2-0-16-46
Bästa målskytt: Lukaku (4)
Disciplin: 10 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F27/8TottenhamHPL0-3
V2/9BurnleyBPL2-0
V15/9WatfordBPL2-1
V19/9Young BoysBCL3-0
O22/9WolvesHPL1-1
O25/9DerbyHLC2-2[2]
[2] Derby vann 8-7 på straffar.

West Ham United

Skador:

  • Carroll (fot, december)
  • Hernández (körtelfeber, oktober)
  • Lanzini (knä, inget datum)
  • Reid (knä, januari)
  • Wilshere (fot, november)
Tveksamma:

  • Arnautovic (knä, stor chans)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 17:e1-1-45-114
Hemma:16:e0-1-21-31
Bästa målskytt: Arnautovic (3)
Disciplin: 20 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F25/8ArsenalBPL1-3
V28/8WimbledonBLC3-1
F1/9WolvesHPL0-1
V16/9EvertonBPL3-1
O23/9ChelseaHPL0-0
V26/9MacclesfieldHLC8-0

United mot West Ham

Totalt: 13965-31-43257-176
Premier League: 4427-12-591-37
Borta: 6717-22-2895-107
SENASTE MÖTENA
V2016-11-30HLC4-1
V2017-01-02BPL2-0
V2017-08-13HPL4-0
O2018-05-10BPL0-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2016-04-13BFA2-1
F2016-05-10BPL2-3
V2017-01-02BPL2-0
O2018-05-10BPL0-0

Domare: Michael Oliver

Assisterande: Burt, Bennett, fjärdedomare: Tierney.
M
PL 2018/19:59021
PL 2017/18:30101238
PL totalt:20766992164
Snitt (2016-18):3,10,060,140,26
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:2710710
Dömt West Ham:17449