Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham United – Manchester United 3-1

Embed from Getty Images

Reaktionen som Manchester United behövde uteblev. West Ham vann rättvist med 3-1 på London Stadium. Hemmalaget ledde i 85 minuter och undantaget Romelu Lukakus nick i stolpen skapade United ingen kvitteringschans värd namnet.

José Mourinho valde en trebackslinje med Scott McTominay till höger. Det var misslyckat och McTominay var dubbelt skyldig när West Ham tog ledningen. Efter matchen försökte managern skydda den unga mittfältaren som Uniteds bästa spelare.

Victor Lindelöfs självmål kort före paus blev matchavgörande. I andra halvlek gjorde United åtminstone ett halvhyggligt försök att komma tillbaka i matchen. Marcus Rashford klackade in reduceringen på hörna och gav oss tillfälligt hopp. Bara tre minuter senare dödades matchen dock. Mark Noble hittade Marko Arnautovic mellan McTominay och Chris Smalling. Då var McTominay och Smalling mittbackspar och det syntes från månen att det var ett nykomponerat mittbackspar.

Väldigt lite var bra i Manchester United. Det jag störde mig mest på var den obefintliga pressen när motståndaren hade bollen. José Mourinho har i veckan kämpat hårt för att få en reaktion från spelarna. Han fick en reaktion, bara inte den reaktion han ville ha.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Släpper in tre mål, räddar ett skott. Målen må ha varit otagbara men i min värld ska det väldigt mycket till för att en målvakt som släpper in tre mål ska bli godkänd.

Ashley Young: 5

Varnad. Uniteds farligaste spelare offensivt. Fina inlägg till Lukaku (stolpen) och Fellaini (De Gea-räddning av Fabianski). Svagare defensivt, där Young måste hjälpa McTominay med att stoppa Anderson före 1-0. Avdrag också för den fruktansvärda hörnan i början på andra halvlek.

Scott McTominay: 4,5

Ja, domaren gör fel som inte vinkar offside. Det hindrar att McTominay står felplacerad och är den som övertygar domaren om att det inte är offside. Visar direkt efteråt att han inte är någon mittback då han är helt vilse när Anderson springer in och passar bollen i nät.

Embed from Getty Images

McTominay spelar sedan upp sig. Han vinner några bollar och slår faktiskt ett par bra passningar. Obefintligt samarbete med Smalling när West Ham gör 3-1. Sen vet jag inte om han ramlar eller försöker filma i offensivt straffområde, uselt oavsett.

Betyget kunde ha varit lägre men han får viss dispens med tanke på att han inte är mittback. Misstagen som McTominay gör är på Mourinho, managern hade alternativ.

Chris Smalling: 5

Nej, formen satt inte i håret. Vinner som vanligt många bollar och nickdueller men det känns som att han agerar isolerat från lagkamraterna. Bör kunna uppmärksamma McTominay på faran före 1-0, bör se till att det inte är en ocean mellan mittbackarna före 3-1.

Victor Lindelöf: 4,5

Utbytt 57. 1 självmål. Gör kanske inget misstag före 1-0 men han gör heller ingenting som är bra. Självmålet är förstås oturligt men sätter sig faktiskt själv i position att ha otur. Efter en rad stabila matcher såg han återigen väldigt skakig ut och han gör få positiva ingripanden i matchen.

Tittar vi isolerat på Lindelöfs prestation är det inga konstigheter att han är mittbacken som offras när det ska satsas offensivt. Men det kan vi inte göra. Det är fullständigt orimligt att i det läget experimentera med McTominay bredvid Smalling. Jag kan föreställa mig att Arnautovic hade gjort mål oavsett men jag kan inte föreställa mig att det hade sett lika enkelt ut om Lindelöf hade varit kvar på planen. Och vad betyder bytet – som alltså lämnar McTominay som mittback – för Lindelöfs självförtroende?

Luke Shaw: 5

1 assist. Säsongssämsta från vänsterbacken. Gör fel före 1-0, men annars rätt stabil defensivt. Offensivt tillför han dock väldigt lite. Inläggen fastnar på första spelaren och skottförsöket var så dåligt att det inte ens räknas som skott i statistiken. Nu hörnläggare också, vilket gav en assist.

Marouane Fellaini: 5

Ännu en spelare som presterar sämre än formkurvan de senaste veckorna. Vinner några nickdueller men inte så många som han brukar göra. Tvingar Fabianski till bra räddning på nick men med bättre riktning på nicken är Fabianski chanslös. Är i allmänhet lite involverad i spelet, vilket illustreras av att han har färre bollkontakter än Pogba.

Nemanja Matic: 5

Har överlägset mest boll i laget (94 passningar, att jämföra med 53 för Shaw). Som alltid noggrann i passningsspelet, som alltid leder passningarna sällan till något positivt. Det blir mest liksom passningar för bollinnehav i ett lag som inte fokuserar på bollinnehav. Noteras för noll brytningar och noll vunna tacklingar.

Paul Pogba: 4

Utbytt 70. Dåligt spel, dålig attityd.

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku: 4

Har en nick i utsidan av stolpen och inte så värst mycket mer. Får fortsatt spela 90 minuter i varje match eftersom managern har bestämt att det, oberoende av Lukakus prestation, ska vara så. Om Romelu Lukaku hade varit världens bästa anfallare kunde jag ha köpt att han fick spela sig ur formsvackan. Eftersom han inte är det hade det rimliga varit att ge någon annan chansen.

Anthony Martial: 5

Utbytt 71. Fick chansen men tog den inte. Lyckades med några dribblingar men fick inte rätt adress på passningarna.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 57. 1 mål. Gör mål och var definitivt bidragande till förbättringen i andra halvlek. Lär ha spelat sig in i nästa startelva. Borde nog ha fått frispark före 3-1, borde samtidigt vara starkare i den situationen.

Fred: n/a

Inbytt 70. Förhållandevis aktiv under sin tid på planen. Inte för att det var till någon nytta.

Juan Mata: n/a

Inbytt 71. Tio bollkontakter på nitton minuter.