Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tiden rinner ut, José

Embed from Getty Images
Egentligen är det ju inte förvånande. Vi visste att det brukar se ut så här när José Mourinho ger sig in sin tredje säsong, men vi hade väl ett hopp och förväntningar om att det skulle se annorlunda ut i United.
Men det gör det inte. Den här patetiska och pinsamma insatsen på London Stadium lär göra att hans tid som manager i United bör vara på väg mot sitt slut.
 
Höjdpunkten:

  • Givetvis unge Marcus reducering á la Roberto Mancini. Oerhört vackert och ett mål som förtjänade en annan inramning än denna. 

Katastrofalt:

  • Insatsen var trots allt vi sett på sistone den mest pinsamma den här säsongen. Ingen glöd, inget tempo och ingen inspiration whatsoever. Med i princip bara bjässar på planen, med Scott McTominay som mittback och med Alexis Sanchez helt utanför truppen spelade Mourinho högt och föll platt. Taktiken – eller bristen på den – gjorde att West Ham kunder göra i princip vad dom ville utan att förta sig. De sprang, de passade och ville vinna. Precis allting som United saknade. Även om hemmalaget hade tur med offsidemål och självmål så var det en fullt förtjänt seger för Pellegrini.
  • Paul Pogba fick förtroendet trots den uppseendeväckande incidenten tidigare i veckan. Och då kunde man kanske tro att världsmästaren skulle vara professionell nog att knyta näven i fickan och visa världen vilken fantastisk spelare han är (vilket han ju är). I stället fick han Djemba-Djemba att framstå som en gigant i jämförelse. Pogba var totalt ointresserad av att prestera.
  • 3-1-målet. Så ska det inte få gå till.

Frågor:

  • Apropå laguttagningen så kunde man på förhand undra rejält vad Mourinho ville – förutom att ha långa spelare på planen – offensivt? Förutom Young-till-Fellaini-inlägg, vad var tanken? Än en gång var det i princip omöjligt att identifierar en struktur i anfallsspelet. Och det är sorgligt.
  • Vad hade Mourinho förväntat sig av den här säsongen när han redan i somras började gnälla på både spelare och ledning och fan och hans moster?
  • Glazers och Woodward är så klart nöjda så länge Uniteds app är populär på Apple Store och sponsorerna trillar in. För dem handlar det givetvis bara om pengar. Men vad händer när raset fortsätter utanför marknadsekonomin? Finns det en långsiktig plan för att ta tillbaka United till den engelska och europiska prispallen? Jag är tveksam.
  • Hur lång tid har Mourinho kvar nu? Jag tvivlar på att det är särskilt lång. Oavsett vad som händer mot Valencia till veckan står det klart att portugisen inte vill eller kan vända den här krisen till sin fördel. Jag blir oerhört förvånad om han är kvar året ut.
  • Det finns inte bara issues med Pogba, Alexis och Martial. Vad tänker Mourinho med Bailly egentligen? Hur ser det ut på träningarna när de resulterar i att Scott McTominay anses vara ett bättre val som mittback än ivorianen?