Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens; Paul Scholes; Instagramdebacle

Idag är dagen efter Champions Leaguematchen mot Valencia hemma. Det är alltid glädjande i tider som dessa när det inte blir en förlust men mycket mer än så finns egentligen inte att glädjas över efter 0 – 0-match.

Presskonferensen

När journalisterna mötte Mourinho på presskonferensen efter matchen var fokus mer på dem senaste veckornas spekulationer om portugisens vara eller icke vara i klubben än den nyligen avslutade matchen. Mourinho var snabb med att deklarera att han inte hade något intresse av att prata om alla pågående rykten. Människor har rätt att tycka vad dem vill, sa portugisen och hänvisade till ”Freedom of speech” när journalisterna försökte press honom på en kommentar angående klubblegenden Paul Scholes uttalande tidigare under dagen.

Det lilla som nämndes om Valenciamatchen under presskonferensen gick relativt obemärkt förbi. Mourinho hävdade att han var nöjd med lagets insats och att han sett flera förbättringar i truppen. Vad mer exakt som dessa förbättringar var förtydligade han inte. Han sa att han hade önskat att annat slutresultatet men att han samtidigt inte heller var missnöjd.

Embed from Getty Images

Se hela Mourinhos presskonferens här.

Pogba har fått munkavel

Pogbas infekterade strid med Mourinho har inte gått någon förbi. Efter att han blivit fråntagen kaptensbindeln, för alltid enligt tränare, är det enda som synts i media långa blickar som kastats dem båda emellan på träningsanläggningen.

Efter matchen mot Valencia mötte fransmannen pressen. Han deklarerade dock att han blivit försedd med munkavel. Tydligen ska Pogba har blivit tillsagd av klubben att han är förbjuden att uttala sig angående relationen med Mourinho och sin egen position i klubben.

Fellikeat

Ingen verkar gå säker i tider som dess men ändå verkar dörren ständigt stå vidöppen för människor att klanta till det.

Det var igår som Antonio Valencia, när han surfade på det där internet, råkade gilla ett Instagraminlägg med en minst sagt tränarkritisk vinkel. Kontot teamvalencia25, som är ett fankonto för ecuadorianen, hade skrivit att det numera känns som ett straff att titta på Manchester United matcher och att det är Mourinhos fel. Inlägget avslutades  med “Something needs to change. It´s time for Mourinho to go.”

Efter att Valencia gillat inlägget tvingades han snabbt  backa och bemöta kritiken. Han var då tydlig med att han inte läst ordentligt, att han inte stod bakom vad tweeten sa och att han bad om ursäkt.