Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Valencia 0-0

Embed from Getty Images

Det var matchen som Manchester United bara skulle vinna. En hemmamatch mot ett Valencia som öppnat svagt i ligan och som utgör det absolut största hotet då det gäller en plats i åttondelsfinalerna. Det blev 0-0 efter ännu en tämligen platt insats och nu blir hemmamötet med Juventus och bortamötet med Valencia jätteviktiga. 

José Mourinho hade tagit Eric Bailly och Alexis Sanchez till nåder i hemmamötet med Valencia på tisdagskvällen. United satte, med United anno 2018-mått mätt, rätt hög fart mot ett Valencia som sjönk lågt i första halvlek. Någon utdelning blev det inte och efter paus saknades den där extra växeln som skulle ha behövts före tre poäng

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

David de Gea håller nollan mot beskedligt motstånd. Det förväntar vi oss att han ska göra. Han gör inte de där matchavgörande räddningarna (det behöver han inte) men visar att han behärskar en, återigen, nykomponerad backlinje.

Antonio Valencia: 5

Sämst i en backlinje som trots allt håller nollan. Funkar varken defensivt eller offensivt. Frågan är om det inte är dags att på allvar börja spela in Diogo Dalot nu.

Chris Smalling: 6

Bättre än mot West Ham, men inte sådär bra som vi han vänja oss vid ett par matcher innan. Stabil utan att glänsa.

Eric Bailly: 6,5

Han är lite märklig ändå, Bailly. Det positiva är att han förmår att gå in och göra bra ifrån sig när han väl får chansen. Det negativa är förstås hans ojämnhet totalt sett, presterar han som han kan så är han ordinarie. Har koll på Valencias anfallsduo. Andan i halsen då han ligger ner.

Luke Shaw: 6

Godkänd. Gör jobbet defensivt och bidrar stundom rätt bra offensivt. Blir intressant att se hur han hanterar en längre period med speltid, det är han liksom inte van vid, Luke.

Nemanja Matic: 6

Kanske lite i överkant, men Matic håller trots allt ställningarna rätt bra om än mot beskedligt motstånd. Kommer inte åt att slå de där Michael Carrick-passningarna som vi skulle behöva, men ändå okej.

Paul Pogba: 5,5

Nej, det går fortsatt inte det här. Världsmästaren Pogba ska kunna göra skillnad i den här typen av match. Han gör det inte och han höjer inte laget och sina medspelare. Börjar lite lovande men försvinner rätt tidigt.

Marouane Fellaini: 5,5

Kanske inte i sin fulla rätt i denna typ av match och inte heller på ett mittfält där Matic förväntas ha det egentliga defensiva ansvaret. Slår bort för enkla bollar och står fel.

Marcus Rashford: 6

Vill så mycket. Försöker få mycket. Får inte ut så mycket. Lider av att inte ha den uppbackning han förtjänar. Skulle må bättre av en mer central roll ändå. Får han den chansen? Knappast.

Alexis Sanchez: 4

Utbytt 76′. Det märks jättetydligt att Alexis Sanchez inte trivs. Har en period i första halvlek där han går all in, men efter det? Nej. Borde ha bytts ut tidigare. Borde inte ha spelat. Kanske.

Romelu Lukaku: 4

Varnad 86′. Något måste börja hända nu. United har, eller måste ha, alternativ när en så kallad världsklassanfallare som Romelu Lukaku hackar så här. Antingen så att man vet hur man jobbar med honom eller så att man lägger in ett annat alternativ. Det här går inte.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 76′. Piggare än Sanchez, vilket i sig inte var så svårt.