Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Beundransvärt och surt

http://gty.im/1052589300
Kan vi inte bara spela andrahalvlekar framöver?
Visst, det räckte inte hela vägen på Stamford Bridge och det svider alldeles enormt med ett så sent baklängesmål, men visst hade vi tagit en poäng på förhand?
Jo, det hade vi, trots allt.
Och visst var det upplyftande med så mycket känslor både på och utanför planen?
Jajamensan. En härlig bergochdalbana som gav känslor av likgiltighet och eufori och allt däremellan under ett par timmar denna lördagseftermiddag.
Stekhett:

 • Uppryckningen efter paus var kanske ännu mer imponerande än den mot Newcastle, med tanke på spelplats och motstånd.

Upplyftande:

 • Juan Matas andra halvlek var fantastisk. Hans avslut strax innan kvitteringen var Uniteds första på mål under hela matchen och sen följde han upp med energiska löpningar, tacklingar på landsmän och skickade upp Luiz på läktaren i samband med Martials 2-1. Byttes med rätta ut till stående ovationer från båda lagens fans.
 • Att så många spelare som var så bleka under den första akten kom till liv efter paus. Det var inte bara Mata och Martial, utan även spelare som Pogba och Matic (som var horribel under första halvlek) klev fram och visade varför de ska vara pelare att luta sig mot i bortamatcher mot storlagen.
 • Han har tidigare haft en förkärlek för att brinna under första halvlek och slockna i den andra. I dag var det precis tvärtom och båda avsluten höll Tonyklass. Extra njutningsfullt att han satte 1-1 med Alonso liggande bara någon meter bredvid (alltså inte en njutning att spanjoren hade ont, utan att spelet de facto tilläts fortsätta eftersom han sannolikt inte var på väg att dra sina sista andetag).

Höll fanan högt större delen av matchen:

 • Luke Shaw kom inte med i offensiven så mycket som man kunde ha hoppats, men i defensiven höll han jämna steg och mer därtill med Willian. Har fått tillbaka klippet i steget också.
 • Chris Smalling hade (tillsammans Lindelöf) stor kontroll på Morata. Men defensiven som helhet bör förstås skärpas till.

Fortfarande iskallt:

 • Big Roms måltorka håller i sig och var egentligen aldrig nära att spräcka den i dag heller. Inget avslut på mål gör inte saken lättare.
 • Uniteds försvarsspel på fasta situationer visade sig än en gång vara under all kritik. Pogba var helt off när Rüdiger stack iväg och man får inte tappa vare sig koncentration eller spelare på det sättet. Olagligt.
 • Matchplanen från start var än en gång obegriplig eftersom United precis som så ofta tidigare i höst såg helt förvirrade ut med lågt tempo, noll framåtanda och obefintlig struktur i offensiven. Det är som att dom inte går igenom taktiken förrän i paus. Första 45 var Chelseas innermittfältare totalt överlägsna Uniteds dito. En anledning kan ha varit större rörelse vilket gav dem utrymme att sätta fart framåt direkt vid bollerövringarna.

Sist:

 • Det var fint att se Mourinho och Martial tillsammans i dag. Dels när managern smet in på planen och klappade om fransosen och dels när den senare byttes ut och mötte sin boss med ett brett leende.
 • Allt stök i samband med kvitteringen, både på och utanför planen fick pulsen att rusa upp även i tv-soffan. Och sådana händelser har det inte kryllat av de senaste åren. Mer av den varan, tack!
 • Alla dessa gula kort, förresten! Är det någonting medvetet från Uniteds sida eller är det ett tecken på någonting som man skulle kunna leta tecken i?