Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 2-2

http://gty.im/1052593970

Så oerhört, oerhört frustrerande. Efter ytterligare en fin vändning borde United fått med sig tre poäng, men efter 95 minuter och 30 sekunder tryckte Ross Barkley in 2-2 för Chelsea i en tilltrasslad situation. Det började i frustration, sen fick vi upp hoppet innan frustrationen tog över igen.

Chelsea hade, så klart, mer boll, flest skott och de dominerade den första halvleken. Men i den andra gjorde United en riktigt bra insats, och två mål utav Anthony Martial vände matchen till Uniteds fördel innan kvitteringen föll.

Det är ganska stor differens mellan betygen, för insatserna varierade en del. Bäst betyg får Anthony Martial, trots att jag faktiskt tycker han var tämligen usel länge. Om United kunde plocka med sig inställningen och den andra halvleken så skulle det kunna bli bra framöver. Frågan är väl om man vågar hoppas på det…

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Kunde inte göra något åt första målet och stod för ett par fina räddningar. Någon utspark dock lite missriktad, men inget generellt. Gjorde en kanonräddning precis före kvitteringen, en räddning som förtjänade ett bättre öde.

Ashley Young: 5

Varnad. Ser att det skrivs att Hazard inte lyckades och att Young hyllas för det. Jag tycker dock inte att Young kan hyllas för det, han kom snett mer eller mindre hela tiden och det var bara dåligt agerande från Hazard och hjälp från andra spelare som gjorde att Young inte behövde ta på sig ett par baklängesmål även idag. Är ingen ytterback.

Chris Smalling: 7

Den som oftast krigade ned Morata, och det gjorde Smalling bra. Återigen en insats som visar att ingen av de andra mittbackarna just nu har hans klass.

Victor Lindelöf: 6

Hjälpte Smalling bra och stod för ett par fina brytningar. Lägre betyg än sin mittbackskollega på grund av ett par misstag som kunde varit kostsamma.

Luke Shaw: 7

Visade att det nya kontraktet inte var alls fel att ge. Stabil bakåt och en del fina intentioner framåt där han kom på många fina löpningar men fick bollen lite för lite. Given i laget nu.

Nemanja Matic: 5

Varnad. Borde spelat sig ur laget. Matic var (och är numera) trög i allt han gör, både med och utan boll. Det är som att tempot gått upp ett snäpp i Premier League, men Matic inte hängt med i det.

Paul Pogba: 7

Svag i första halvlek, liksom hela laget. Led också enormt av att Matic var så dålig som han var. I andra halvlek var han en stor del av vändningen, och visade att han är en av ligans bästa mittfältare, och då var han ändå inte i närheten av hur bra han kan vara. Skulle må bra av att spela med en annan central mittfältare, en mer rörlig en. Stort minus för den missade markeringen vid 0-1.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 85. Det blev tyvärr inte Rashfords match. Saknade mod att utmana även när han hade bra läge för det, och tog sig inte till några direkta farligheter. Helt okej defensivt, men det räcker inte.

Juan Mata: 6

Utbytt 75. Varnad. Var den som låg närmast Jorginho stora delar av matchen. Verkade inte ha fått instruktioner att punktmarkera, men han tog ändå effektivt bort italienaren från stora delar av matchen. Direkt inblandad i ledningsmålet, och var sedan den första att bytas ut (som vanligt).

Anthony Martial: 9

Utbytt 84. I 54 minuter satt jag med en fyra på Anthony Martial, sedan kom den där slumpstudsen till honom som gjorde att han kunde få in en briljant kvittering. Knappt 20 minuter senare satte han sitt och Uniteds andra mål för dagen med ett fint skott vid stolproten. Så när att få bli matchhjälte, och två mål borta mot Chelsea ger ett riktigt bra betyg.

Romelu Lukaku: 5

Lukaku kunde mycket väl ha blivit utbytt tidigt, om det inte var för att han är en av Mourinhos favoriter. När United väl ledde med 2-1 började han göra ageranden som var ganska bra, vinna en del nickdueller och komma till nästanlägen. Men innan dessa skapade han ingenting, och det är faktiskt inte okej. Därav icke-godkänt.

Ander Herrera: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas, men kom in med bra energi på mittfältet. Jag skulle inte protestera om han startade mot Juventus istället för Matic

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 84. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alexis Sanchez: n/a

Inbytt 85. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.