Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Chong i truppen; Martial närmar sig kontrakt; Mourinho slipper straff

I väntan på kvällens Champions League-match mellan Manchester United och Juventus har vi lite andra nyheter att gå igenom. Vi noterar att José Mourinho slipper straff för bråket i lördags medan Anthony Martial närmar sig nytt kontrakt.

Chong i truppen

Vi börjar med en matchrelaterad nyhet. Igår var nämligen Tahith Chong en av spelarna som checkade in på Lowry Hotel inför kvällens match.

Nu är inte det någon garanti för att Chong verkligen kommer att vara med i matchtruppen, då det alltid är fler spelare uttagna än som ryms i matchtruppen. Med Jesse Lingard och Alexis Sánchez skadade har United emellertid ont om offensiva alternativ.

En första hint får vi om ett par timmar, då vi får laguppställningarna för dagens Youth League-match.

Övriga spelare i truppen återkommer vi med i dagens matchdagsblogg.

Martial närmar sig kontrakt

Återigen är det franska RMC Sport som är ledande i rapporteringen om Anthony Martial. Den här gången menar fransmännen att Martial nu har bestämt sig för att han vill förlänga kontraktet med Manchester United. Detta även om José Mourinho är kvar i klubben.

Embed from Getty Images

Förhållandet mellan anfallare och manager sägs ha blivit bättre de senaste veckorna.

United förväntas inom kort komma med ett kontraktserbjudande värt 150 000 till 200 000 euro i veckan.

Mourinho slipper straff

FA tog sitt förnuft till fånga. José Mourinho kommer inte att straffas för bråket runt avbytarbåsen när United mötte Chelsea i lördags. Chelseas assisterande tränare Marco Ianni anklagas emellertid för olämpligt uppträdande.

Helt slipper inte Mourinho undan, då FA “formellt påminner honom om hans ansvar”, vad det nu betyder. Även de båda klubbarna får en formell påminnelse om sitt beteende.

Viktigt för Mourinho, som ju redan har en anklagan hängande över sig. Detta då han påstås ha svurit, på portugisiska, in i en kamera efter segern mot Newcastle. Där ska Mourinho ge sin version senast imorgon kväll (ursprungligen i fredags men United fick uppskov).

Arnot och Smith i landslaget

Skottlands VM-klara damlandslag ska träningsspela mot USA den 13 november. Två Manchester United-spelare fick plats i truppen. Det rör sig om ytterforwarden Lizzie Arnot och ytterbacken Kirsty Smith.

Ingen plats i truppen för Uniteds tredje skotska spelare Kirsty Hanson. Märkligt tycker jag, då Hanson imponerar gång på gång och helt klart har överglänst Arnot hittills.

Fifa driver på VM-planer, Uefa protesterar

Fifa återupptar diskussioner om ett nytt klubblags-VM rapporterar Martin Ziegler på Times. Fifa håller möte på fredag och då förväntas ämnet diskuteras.

Det ska i så fall handla om ett klubblags-VM med 24 lag, som då ersätter den årliga VM-turneringen som Manchester United vann 2008. Turneringen, med en stor prissumma, skulle hållas första gången sommaren 2021 och sedan spelas vart fjärde år. Till den första turneringen kan det bli så att de mest framgångsrika klubbarna bjuds in, vilket skulle garantera United en plats i turneringen.

De ledande klubbarna sägs lockas av projektet. Uefa har däremot starka reservationer, då det finns en rädsla att turneringen skulle överskugga Champions League. Dessutom är det problematiskt att förslaget backas av saudiarabiska pengar.