Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Juventus 0-1

Embed from Getty Images

Manchester United är inte längre obesegrade i Champions League. Juventus var klassen bättre på Old Trafford och vann med 1-0 sedan Paulo Dybala gjort matchens enda mål.

Återigen var United bedrövliga i första halvlek. Då det kändes det som att det skulle kunna rinna iväg till pinsamma siffror. Gästerna var dock inte jätteheta i offensivt straffområde och matchen levde vidare.

United spelade upp sig i andra halvlek och matchade då Juventus hyggligt. Samtidigt kunde Juventus väldigt effektivt bevaka sin ledning och med undantag för Paul Pogbas stolpskott var United aldrig riktigt nära.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Släpper en tveksam retur på Ronaldos frispark. Gör en riktigt bra räddning på Ronaldos skott i andra halvlek.

Ashley Young: 6

Varnad. Har föga överraskande vissa problem mot Ronaldo men hanterar totalt sett sina defensiva uppgifter okej. Fyller på bra framåt men får väldigt lite uträttat.

Chris Smalling: 6

Mestadels säker i defensiven. Dock lite på efterkälken i samband med målet. En riktigt bra offensiv aktion som följs upp av en undermålig passning.

Victor Lindelöf: 7

I stora delar av matchen väldigt bra. Står rätt placerad och vinner boll på boll. Hans agerande i målet kan dock ifrågasättas, antingen bör han ge Martial bättre understöd eller så bör han ha bättre koll på ytan där Dybala dyker upp. Tappar Ronaldo vid ett tillfälle i andra halvlek men räddas av De Gea.

Luke Shaw: 5,5

Gör det okej defensivt men bidrar samtidigt väldigt lite i offensiven. Har något farligt bolltapp och kan kanske göra mer i situationen före målet.

Paul Pogba: 6

Förväntas vara bollvinnare i första halvlek och det blir liksom aldrig bra när Pogba förväntas vinna boll. Får i andra halvlek agera med boll och är då mycket bättre. Ger, som så ofta, United andrum genom att hålla boll i pressade lägen. Har Uniteds vassaste chans då han prickar stolpen.

Embed from Getty Images

Nemanja Matic: 4

Tittar på när Dybala löper in i straffområdet och gör 1-0. Då hade han redan tappat Dybala på samma sätt en gång tidigare, så han borde ha varit förvarnad. Långsam i tanke, långsam i ben. Bättre efter paus men totalt alldeles för dålig. Igen.

Marcus Rashford: 4,5

Sliter som vanligt på högerkanten. Har möjligheter att utmana men det blir så tydligt att han inte är bekväm när han inte kan vika in på sin bästa fot.

Juan Mata: 4,5

Osynlig offensivt och passiv defensivt i första halvlek. Offensivt inte så värst mycket bättre efter paus men då bidrar han åtminstone med några bollvinster högt upp. Frisparkar och hörnor håller inte tillräckligt hög klass.

Anthony Martial: 5

Den som försöker mest av de offensiva spelarna, vilket inte säger så väldans mycket. Lyckas faktiskt få ett avslut på mål även om det var väldigt enkelt för Szczesny att rädda.

Romelu Lukaku: 3,5

Färst bollkontakter och sämst passningsprocent av alla utespelare som startade matchen. Ett avslut varav noll på mål. Tittar ointresserat på när Juventus rullar boll i backlinjen. Uselt. I klubblaget har det nu gått 775 minuter sedan han gjorde mål mot Watford. Noll assists har han bidragit med under den perioden. Men på söndag spelar han givetvis 90 minuter mot Everton.

Embed from Getty Images