Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is.

Kan helt ärligt inte säga att pre-matcheuforin som fanns inför Juventus fortfarande existerar. I det här läget behöver jag mer än 4-5 dagar att återhämta mig efter en sådan besvikelse, i synnerhet som man redan var knäckt efter Chelseas sena kvittering mot oss. Så min känsla inför den här eftermiddagen är på sin höjd mellanmjölk och jag antar att jag på förhand får be om ursäkt för det. (Och ett allmänt tips: undvik mig i er Twitter-feed om vi släpper in ett tidigt mål idag..)
En fjärdedel av säsongen har gått och vi fortsätter i sann Mourinho-anda på den inslagna vägen av inkonsekvens och instabilitet. Det är inte mycket man är nöjd med såhär långt, någon enstaka halvlek här och där (absolut inte någon hel match) och kanske någon spelares individuella utveckling eller prestation i någon enskild match. Mycket mer än så är det inte, så vi supportrar får helt enkelt kämpa på i The Holy Trinity av folk som misslyckas grovt med att göra det de har betalt för (spelare, manager, klubbledning/Ed). ☹
Well, vi sparar resten av bitterheten till efter matchen när den gode Mats ska få leda er genom vad jag förmodar kommer bli ångest och sorg. Något jag tycker ska bli väldigt intressant att se dock är huruvida José äntligen droppar Lukaku och startar Rashford centralt. Det har skrivits en hel del om det de senaste dagarna och som ni vet har de flesta av oss efterlyst en vila för Lukaku ett bra jävla tag nu. Inte bara för att han faktiskt inte spelat jättebra (underdrift) utan för att få bort honom från rampljuset och den värsta kritiken, då inget av det direkt gynnar en anfallare med taskig målskörd och stukat självförtroende. Ibland kan en människa behöva ett break så jag hoppas innerligt att Mourinho ger honom det, tillsammans med en förklaring om varför han ska sitta en eller ett par matcher, och verkligen förmedla att han ändå tror på honom. Det är min förhoppning, vad man sedan har lärt sig att förvänta sig från Den Specielle är något annat. Det mest intressanta i frågan om Lukakus vara eller icke vara i startelvan är dock inte nödvändigtvis Lukaku personligen, utan hur José väljer att ställa upp laget i övrigt. Att starta Rashford centralt istället för Big Rom kommer kräva en del ändringar från de senaste matcherna, och troligen även i spelsystem.
Sannolikt startar vi med Shaw, Smalling, Lindelöf och Young. De Gea i mål goes without saying. Pogba, Mata och FÖRHOPPNINGSVIS Herrera men TROLIGTVIS Matic. Sen hoppas jag verkligen Lingard är pigg och redo att starta, och att det i så fall blir Jesse till höger, Martial till vänster och Rashford centalt. Detta med utgångspunkten att vi faktiskt startar med Rashie istället för Lukaku. Om så inte är fallet kan jag även se ett innermittfält med Pogba, Matic och Herrera och Mata på en högerkant istället för Lingard. Ska bli intressant att se när elvan släpps.
Anyhow, jag måste vara galen men jag går för slutresultatet 2-1 till United. Nu ska jag dricka kaffe i solen. Hörs senare Unitedvänner och partners in crime.