Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Everton: Välbehövligt men inte övertygande.

Embed from Getty Images

United lyckades plocka tre välbehövliga poäng hemma på Old Trafford mot Everton igår kväll. Men det satt långt inne, kanske onödigt långt inne.

Det var en match utan särskilt stora känslosvall, åtminstone inte för min del och med en natts sömn i bagaget har det inte förändrats. Självklart skönt att vi plockade med oss en seger mot ett hungrigt Everton, det är nog den känslan vi ska hålla fast vid just nu. Men det är något i mig som gnager. Känslan är att det snarare var mer tur än skicklighet. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men kanske är det bara en allmän besvikelse när känslan som infinner sig är att det är skönt att vi lyckas hålla jämna steg med Everton, på vår egen hemmaplan. Självklart önskar jag att vi befann oss på en annan nivå, långt över rådande tabellplacering.

Embed from Getty Images

Men, om vi ska ta fast på några godbitar. Jag är glad att Martial fortsätter att prestera, även om han efter matchen såg ut som att han ville krypa in i en mörk vrå och aldrig komma ut igen. Visst, hans avslut i slutminuterna förtjänade bättre men han gör överlag en mycket fin insatts och han blir dessutom målskytt igen. Jag tror att Martials fina form bidrar till att United i denna match vågar spela offensivt och kliva på. Han bidrar med det som Rashford och Lingard tidigare gjort så bra, ungdomlig entusiasm och vilja.

Presskonferens

Mourinho inledde presskonferensen med en fnysning mot journalistkåren när han fick frågan om detta var Uniteds bästa prestation denna säsongen. Portugisen verkade inte helnöjd. Han nämner flertalet enskilda halvlekar från tidigare matcher som varit betydligt bättre. Mourinho menar att det fortfarande fattas mycket i laget vad gäller ”killer instingt” och laget inte är så ”rock solid” som han hade hoppats. Hans bedömning verkar vara att insatsen är godkänd men inte mycket mer. Laget har svårt både att hålla nollan, trots sin fantastiska målvakt, och att göra mål, säger Mourinho. Han vill se mer av spelare som Lukaku och Rashford.

Martials prestation fanns självklart på agendan och Mourinho håller med om att han tagit stora kliv framåt i utvecklingen. Han är dock, om man läser mellan raderna, något kritisk till att det tagit så lång tid för fransmannen att fatta vad man vill ha ut av honom. Jag klandrar inte Martial för det för vem fattar vad Mourinho vill ha?

Embed from Getty Images

Pogbas straffincident, eller vad vi ska kalla den, fick avsluta presskonferensen. Fransmannen gjorde mål i 27e minuten, på retur efter en inledande straffmiss. Mourinho valde att noggrant väga sina ord för att kommentera situationen. Portugisen valde sedan att i sedvanlig ordning att inte svara på den direkta frågan utan valde istället att säga att han gillar och respekterar Pogbas övertygelse om att han är United förstaval i straffläggningen och att han gör det bra.

Nog om detta! Mourinho verkar vara lika kluven som jag gällande matchen och lagets prestationer. Vill du se hela presskonferensen kan du göra det här.

Res med oss till Manchester!