Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Everton 2-1

Embed from Getty Images

Anthony Martial och Paul Pogba var huvudpersoner när Manchester United igår besegrade Everton med 2-1 på Old Trafford. Först vann Martial straff som Pogba förvaltade på egen retur, sedan la Pogba upp för Martial till 2-0. Därefter slarvade Pogba före Evertons reducering och så brände Martial ett jättefriläge på slutet.

Det var en variabel match från United. Stundtals bjöds vi på en frejdig offensiv med fina kombinationer. Med godkänd skärpa på avsluten så hade vi åtminstone gjort det dubbla antalet mål. Samtidigt var det emellanåt väldigt slarvigt och motståndarna var precis lika dåliga på att avsluta.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Behöver inte anstränga sig för de fem räddningar han gör men en enkel räddning är också en räddning. Eventuellt gjorde han en utmärkt räddning på Colemans chans (tyckte det såg ut som att han var på bollen även om domaren dömde inspark, inte lika säker på att bollen faktiskt var på väg in i mål).

Ashley Young: 6

En stenhård glidtackling i andra halvlek är det jag framför allt minns av Youngs insats. Han vinner boll men ska trots det vara väldigt glad att han slipper undan frispark och varning. Kommer han lite snett är det en tackling som snabbt kan ge en utvisning. Annars en match där Young mestadels är anonym, både med och utan boll.

Chris Smalling: 5

Varnad. Ja, det är givetvis dåligt av Pogba. Men för mig ligger Evertons mål nästan helt och hållet på Smalling. Det är ju knappt en målchans. Stå upp och låt De Gea rädda ett skott ur dålig vinkel. Tacklingen Smalling gör är så korkad. Han kan inte vinna bollen. Straff är det enda utfallet och med en varning sedan tidigare riskerar han även att bli utvisad.

Victor Lindelöf: 7

Everton anföll nästan enbart mot Lindelöf. Det hade de väldigt lite för. Lindelöf var långa stunder väldigt bra och hade matchen igenom full koll på Richarlison. Betyget hade blivit högre om det inte hade varit för en stygg felpass i början på matchen och lite småslarv.

Luke Shaw: 6

Shaw har sänkt sin nivå de senaste matcherna. Inte så att han är dålig men han var bättre i början på säsongen. Igår var det några tillfällen då han gjorde väldigt lite för att hjälpa Lindelöf. Samtidigt har han väldigt många vunna tacklingar och han fyller på bra offensivt, även om han får lite uträttat med bollen.

Fred: 6,5

Utbytt 90+4. Energisk och positiv men också rätt slarvig. Fred gjorde mycket jag gillade men också mycket jag ogillade. Att vi får en mittfältare i ständig rörelse är oerhört nyttigt. Samtidigt har Fred många detaljer att slipa på. Totalt ändå en positiv insats som bör ge fortsatt förtroende.

Nemanja Matic: 5

Varnad. Trött, långsam och för svag för att brotta ner Sigurdsson. (Ska du ta säsongens tydligaste varning måste du åtminstone se till att spelet blir avblåst.) Hela Matics uppenbarelse skriker: Låt mig vila!

Paul Pogba: 7

1 mål, 1 assist, 1 straffmiss. Stygg felpass i början på andra halvlek. Styggt bolltapp före Evertons straff. Stygg straffmiss. Att Pogba ändå landar på ett bra betyg vittnar om hur mycket bra han gör i den här matchen. Ligger bakom det mesta i offensiven och är direkt involverad i båda målen.

Juan Mata: 6

Utbytt 85. Om det ibland är vackert att se Juan Mata spela fotboll så är det inte lika vackert när Juan Mata försöker nicka. Bör förstås göra mål, att han inte ens ger Pickford en svår räddning är ynkligt. Förstås noggrann i passningsspelet och ofta involverad offensivt.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 65. Springer offside, springer sig fri, avslutar dåligt. Blir sedan utbytt. Att Rashford rör sig bättre än Lukaku har nog sin del i att Uniteds offensiv såg en generell förbättring. Jag tycker att Rashford borde ha fått hela matchen på sig. Insatsen som helhet är inte godkänd men den blev bättre och bättre.

Anthony Marital: 7,5

1 mål. Matchens bästa spelare. Ska förstås ha en assist för inlägget till Mata. Vinner straffen, även om domslutet kan ifrågasättas. Superbt mål. Gör till och med ett mestadels bra defensivt arbete. Men den hemska missen i slutet ger givetvis avdrag på betyget. Det MÅSTE vara mål där. Tack och lov spelade det i slutändan ingen roll och Martial blev välförtjänt matchvinnare.

Romelu Lukaku: n/a

Inbytt 65. Ser vi till löpningarna han tog direkt när han kom in verkar han ha tagit bänkningen på rätt sätt. När målchansen dök upp såg det dock lika illa ut som det har gjort de senaste matcherna. I toppform gör Lukaku mål där med förbundna ögon.

Ander Herrera: n/a

Inbytt 85. Sent inhopp. Hann med en brytning och ett taktiksnack med Shaw före den avslutande hörnan.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 90+4. Tillbaka i spel efter skadefrånvaro. Förhoppningsvis är hans skada läkt nu, för före vilan gjorde Lingard inte sig själv rättvisa. Hann givetvis inte göra något intryck i den här matchen.