Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Fosu-Mensah tillbaka, Wilson i ligacupfinal

Embed from Getty Images

Veckans lånekoll bjuder på en del godbitar. Dean Henderson kan titulera sig serieledare med sitt Sheffield United, Axel Tuanzebe går från klarhet till klarhet som mittback i Aston Villa och James Wilson ska spela cupfinal med sitt Aberdeen. Den mest positiva nyheten är kanske ändå att Tim Fosu-Mensah är tillbaka efter sin axelskada. 

Dean Henderson, Sheffield United

Sheffield United jagad revansch efter förlusten mot Derby när man tog emot topptippade Stoke hemma på Bramall Lane i tisdags. Det såg länge ut att bli tre poäng innan Joe Allen var ofin nog att sätta 1-1 bakom Dean Henderson. De två tappade poängen innebar också att Sheffield tappade serieledningen. I helgen, mot Wigan, gick det dock bättre. Ett hattrick av Billy Sharp la grunden för en stabil 4-2-seger. Henderson fick kröka rygg två gånger men stod ändå för en mycket bra insats. Segern innebar att Sheffield United återtog serieledningen. Man är efter 15 spelade omgångar två poäng före Leeds. Serien är dock mycket jämn. Ner till Wigan på 14:e plats skiljer trots allt bara nio poäng.

https://twitter.com/tomwilliams180/status/1056536581568413696

Joel Pereira, Vitoria Setubal

Joel Pereira fick dra på sig målvaktshandskarna när Vitoria Setubal åter matchade i ligan på söndag eftermiddag. Efter att ha sett cupmötet med Armacenenses från bänken tog Pereira nu sitt lag till mer säker mark i tabellen. Vitoria Setubal slog bottenlaget Tondela med 2-1 och Pereira var chanslös på den nick som gav reduceringsmålet i matchminut 80.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Förra veckan konstaterade vi att tränarbytet hos Scunthorpe bara verkade ha haft en tillfällig positiv effekt. Det vidhåller vi. Den gångna veckan inkassera man två nya förluster. Först blev det förlust med 1-0 mot Blackpool på bortaplan, sedan blev det storstryk med 4-1 hemma mot bottenlaget Plymouth. Cameron Borthwick-Jackson fick 90 minuter som vänsterback i bägge matcherna. Noterbart är att 21-åringen hör till de spelare som behållit sin plats i startelvan trots att förlustraden nu är fem matcher lång. Scunthorpe är dessutom det lag som släppt in flest mål i serien. 34 baklängesmål på 16 matcher säger mycket om problemen i östra England.

Matty Willock, St Mirren

Fortsatt speltid för Matty Willock, fortsatt kräftgång för St Mirren. 22-åringen fanns med från start på det centrala mittfältet när serieelvan St Mirren gästade St Johnstone i lördags. Väl där inkasserade man femte raka förlusten. St Johnstone vann med 2-0 och Willock byttes ut efter 81 minuter. St Mirren har gjort fem mål på tio matcher i skotska ligan och managerbytet i september verkar inte alls ha haft någon positiv effekt.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Om tränarbytet i Scunthorpe bara haft tillfällig positiv effekt verkar det samma kunna sägas om ditot i Aston Villa. Axel Tuanzebes lag har inkasserat två raka förluster efter Dean Smiths premiärseger. Borta mot Norwich blev det förlust med 2-1 i tisdags och borta mot Queens Park Rangers i fredags föll man med 1-0. Tuanzebe fick 90 minuter som mittback jämte lagkapten Chester i bägge matcherna. Birmingham Mail rankade honom som Villas bäste spelare tillsammans med Tammy Abraham mot Norwich medan det mot QPR blev något sämre betyg. Det oaktat verkar Tuanzebe höra till de mest givna spelarna Smiths Aston Villa.

James Wilson, Aberdeen

Aberdeen hade spelledigt i ligan i helgen för att spela semifinal i ligacupen. Rangers stod för motståndet på Hampden Park och Aberdeen krånglade sig vidare till final genom en 1-0-seger. James Wilson spelade 86 minuter som anfallare men lämnade planen mållös. Aberdeen möter Celtic i final den 2 december.

Embed from Getty Images

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Tim Fosu-Mensahs uppehåll efter axelskadan mot Arsenal blev endast en ligamatch långt. Hemma mot Bournemouth startade holländaren som höger wingback och fick 90 minuter speltid direkt. Fulhams kräftgång i ligan fortsätter dock och Bournemouth kunde enkelt promenera hem en 3-0-seger. Fosu-Mensah orsakade straffen som Bournemouth gjorde 1-0 på och såg enligt rapporterna rätt ringrostig ut. Daily Mail gav Fosu-Mensah en femma i betyg, vilket var sämst av utespelarna. Det positiva får sägas vara att skadan inte var allvarlig och att han får bra matcher i benen. Det behövs.

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Efter att Macclesfield bärgat första trepoängaren mot Carlisle fick Rhys Taylor fortsatt förtroende mot Northampton. Det gick inget vidare. Northampton vann med 5-0 och Macclesfield inledde en ny förlustsvit. Den förlängdes borta mot Cambridge i lördags. Då stod Taylor åter mellan stolparna. Kieran O’Hara har sålunda varit bänkad sedan landslagsuppehållet, något som förstås inte är att föredra i ett bottenlag i League Two.

Demetri Mitchell, Hearts

Precis som James Wilson spelade Demetri Mitchell ligacupsemifinal mot ett lag från Glasgow. Hearts mötte Celtic på neutral mark på Murrayfield Stadium i Edinburgh och föll med klara 3-0. Mitchell fick 90 minuter som vänsterback och fick en femma i betyg av SkySports.

http://gty.im/1054674608

Res med oss till Manchester!