Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Bournemouth – Manchester United 1-2

Embed from Getty Images

Manchester United tog tre tunga och välbehövliga poäng borta mot Bournemouth i den tidiga lördagsmatchen. Segersiffrorna skrevs till 2-1 efter att Marcus Rashford avgjort drabbningen på stopptid. Utöver Rashfords och Ander Herreras inhopp fanns det inga direkta individuella prestationer att skriva hem om. Kollektivet Manchester United tog sig i kragen i halvtid och gjorde vad som krävdes men inte mycket mer.

Hade vi enbart sett till första halvlek på Dean Court hade få, om ens någon, Unitedspelare kommit undan med godkänt betyg. Nu spelas ju fotboll trots allt över 90 minuter och tur är väl det. Marcus Rashfords sena avgörande var frukten av en andra halvlek där United malde ner Bournemouth och till sist fick utdelning. Förutom Rashford så utmärkte sig Ander Herrera med ett piggt inhopp. Det ska dock sägas att det inte var någon mördande konkurrens på Uniteds mittfält idag. Fred och Nemanja Matic stod för genomgående dåliga insatser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Oklart hur bra koll han verkligen hade på ribbträffen Bournemouth åstadkom. Kan inget åt målet. Avslutet från närhåll är på tok för rappt.

Ashley Young: 5

Varnad 82′. Efter några mer eller mindre habila insatser så står Ashley Young nu för en icke godkänd insats. Tappar sin spelare gång efter annan och bidrar inte särdeles mycket offensivt. Det mot ett lag som Bournemouth. Slog en frispark som var värd ett bättre öde.

Chris Smalling: 5

Chris Smallings form satt bevisligen inte i håret, det bevisade han redan tidigare. Nu funkar det tidigare hyfsade samarbetet med Victor Lindelöf heller. Är, om vi är lite hårda, på hälarna på insticket som ger 1-0. Därifrån fortsätter det.

Victor Lindelöf: 5,5

Marginellt bättre än Smalling denna lördag. Klarar spelet med fötterna bättre än sin kollega, men gör som helhet ingen bra insats han heller. Kan man vänta sig mer på målet? Kanske.

Luke Shaw: 6

Varnad 54′. På något sätt har vi vant oss vid att Luke Shaw ska vara bättre än så här. Det säger förstås en del om hans säsong hittills. Han har, med sina mått mätt, varit bra. Idag blottar han vänsterkanten och ger Stanislas ytan, även om Mata ska stå för en bättre backup. Avsevärt bättre i andra.

Fred: 3

Utbytt 56′. Var Fred alls på planen? Uppenbarligen. Han blev ju utbytt i 56:e. Det var inte ens sekund för tidigt. Framstår mer och mer som en ickevärvning.

Nemanja Matic: 4

Fick 90 minuter. Med tanke på att Scott McTominay fanns på bänken så undrar man varför. Det säger det mesta om serbens insats. Så otroligt tung i benen, så otroligt felpositionerad. Bör petas. Omgående.

Paul Pogba: 6,5

I matcher som den här borde och kunde Paul Pogba visa varför han är ett kaptensämne, Mourinhos åsikter till trots. Stundom gör han det, stundom inte. Har energi, vill mycket, men får inte ut det till fullo. Slår inlägget till det som blir segermålet.

Anthony Martial: 6

Målskytt. Nu igen. Det ger fransmannen godkänt betyg. Utöver det ingen jätteinsats, men 1-1-målet tio minuter före paus ger hopp.

Alexis Sanchez: 5

Utbytt 78′. Gustav skrev i sin krönika tidigare i veckan om problemet Alexis Sanchez. I dag satte chilenaren själv fingret på problematiken. Han trivs helt uppenbart inte i den  typ av offensiv Mourinho vill spela. Blir statisk, stillastående och tar för få initiativ. Ligger bakom kvitteringen, men det är då allt.

Juan Mata: 4

Utbytt 56′. Borde kanske inte ha startat. Borde ha blivit utbytt i paus. Missar att täcka upp för Shaw och ger Stanislas fri lejd före 1-0. Slår bort tvåmeterspassningar därefter. Nej, det här håller inte.

Marcus Rashford: 6,5

Inbytt 56′. Ersätter Mata och kan förstås bara göra det bättre än spanjoren. Med dens blir det mer fart på United. Kunde ha blivit ihågkommen som målsumpare när han bränner returen på Youngs frispark, men gör segermålet. Nedtagningen där är inte av denna värld, sen har han tur som får behålla bollen.

Ander Herrera: 6,5

Inbytt 56′. Spelade han sig in i en startelva mot Juventus? Förmodligen. Efter få imponerande insatser från spanjoren så var det här inhoppet ett klart fall framåt. Kunde ha blivit målskytt, men hans curlande avslut med vänstern strök utsidan av stolpen.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 78′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Brände en bra chans.