Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Juventus – Manchester United

Embed from Getty Images

Efter 0 – 1 på Old Trafford för två veckor sedan är det nu dags för returmöte på Juventus Stadium i Turin. Efter 0 – 3 mot Youngboys, 0 – 0 mot Valencia och sedan förlusten hemma så ligger United i skrivande stund på en andraplats i sin grupp, fem poäng efter tisdagens motståndare.

Manchester United

Senast vi mötte Juventus var varken Sanchez och Lingard med på planen. Så sent som i lördags såg vi dock dem båda tillbaka i spel, mot Bournemouth borta. Då visade dem båda upp knappt godkända insatser, även om Sanchez var medhjälpare till kvitteringen som United åstadkom i 35e minuten. Blir det ändå någon av dessa två vi får förlita oss på mot ett kompakt defensivt Juventus? Kanske, Lukaku är fortfarande tveksamt om han kommer till start.

http://gty.im/1056712836

En spelare som däremot visade upp en mer än godkänd prestation i lördags, och har så gjort över dem senaste matcherna när resten av laget varit komplett usel är Pogba. På onsdag kan det bli första gången som fransmannen återvänder till Juventus Stadium, en arena där han presterade oerhört fina resultat under säsongerna 2012 – 2016. Vi får hoppas att det finns något i den turinska luften som kan få honom att prestera på samma sätt igen. Laget behöver en kapten ute på planen, en roll som Pogba allt mer börjar närma sig tycker jag.

Embed from Getty Images

Ja, om man frågar sig vad vi ska sätta in framåt är frågan om möjligt ett ännu större frågetecken bakåt. Förutom Lindelöf, som presterat mer än godkänt i flera matcher, är backlinjen helt utspelad i match efter match. Särskilt Smalling har varit ett stor problem, inte minst  lördags då han gång på gång blev bortgjord.

Det är en minst sagt tuff och samtidigt viktig match som United står inför på onsdag. Fortfarande finns det många avgörande poäng att spela om, men det finns det också i Premier League. På söndag har vi nämligen ett nästintill ännu tyngre möte som väntar i form av ett derby på andra sidan stan.

Möjlig startelva:

De Gea

Young – Smalling – Lindelöf – Shaw

Fred – Matic – Pogba

Mata – Sanchez – Martial

Juventus

Juventus är alltså hundraprocentiga såhär långt i sitt Champions Leaguespel. Totalt har dem gjort sex mål och flest har Paulo Dybala gjort, fyra stycken närmare bestämt. Han är med dem fyra målen klubbens meste målskytt i Champions League och har dominerat stort ute i Europa.

Embed from Getty Images

Man hade på förhand kunnat tro att det skulle vara Ronaldo som skulle komma att stjäla showen när han i somras bytte Spanien mot Italien men portugisen har haft det lite knackigt. Det är självklart ingen katastrof, Ronaldo har fortfarande gjort sju mål på elva matcher i Serie A men än så länge är han mållös i Champions Leaguespelet. Det är klar, det är mycket annat som pockat på hans uppmärksamhet den senaste tiden och man kan ju förstå om han inte befinner sig helt i harmoni.

Embed from Getty Images

Vad vi tog med oss från det förra mötet de båda lagen emellan var Mourinhos aldrig sinande hyllningar till dem båda mittbackarna Chiellini och Bonucci. Dem visade då, precis som alltid annars, ett skolboksexempel i försvarsarbete och hade, enligt Mourinho själv, kunnat hålla föreläsningar på Harvard i ämnet. Men nu ryktas en av de båda ofrivilligt utnämnda professorerna vara i tveksam form inför onsdagens match. Självklart tänds det då en liten strimma hopp för oss Unitedsupporter. Ett sådant avbräck hos motståndarna skulle såklart förändra förutsättningarna. Tyvärr ser det dock nu ut som att det hoppet är på väg att släckas igen då Chiellini under måndagen sett tillbaka i träning. Risken finns alltså att han helt enkelt har vilat sig i form.

Möjlig startelva:

Szczesny

Cancelo – Bonucci – Chiellini – Sandro

Cuadrado – Bentancur – Pjanic – Matuidi

Dybala – Ronaldo

Historik

Under Sir Alexs tid var Juventus inledningsvis en tuff nöt att knäcka. Han förlorade inte mindre än sina första fyra matcher mot den gamla damen. Men 1999 vände det. Det var året då United tog vände och vann med 3 – 2 och därmed säkrade en plats i Champions Leaguefinalen. Resten är historia!

Matchfakta

Juventus
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 4:6
Tid: Onsdagen den 7 november 2018, 21.00
Plats: Juventus Stadium, Turin
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Dalot (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Fellaini (skadad, liten chans)
 • Lukaku (skadad)
 • Valencia (knä, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 7:e6-2-319-1820
Bästa målskytt: Martial (5)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
O2/10ValenciaHCL0-0
V6/10NewcastleHPL3-2
O20/10ChelseaBPL2-2
F23/10JuventusHCL0-1
V28/10EvertonHPL2-1
V3/11BournemouthBPL2-1

Juventus

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Bernardeschi (skadad)
 • Chiellini (skadad)
 • Costa (muskel)
 • Mandzukic (fot)
 • Matuidi (höft)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 1:a10-1-024-831
Bästa målskytt: Ronaldo (7)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V2/10Young BoysHCL3-0
V6/10UdineseBligan2-0
O20/10GenoaHligan1-1
V23/10Man UnitedBCL1-0
V27/10EmpoliBligan2-1
V3/11CagliariHligan3-1

United mot Juventus

Totalt: 135-2-615-16
Borta: 62-0-47-9
SENASTE MÖTENA
V1999-04-21BCL3-2
V2003-02-19HCL2-1
V2003-02-25BCL3-0
F2018-10-23HCL0-1

United mot Italien

Totalt: 3617-5-1449-41
Borta: 174-3-10

Juventus mot England

Totalt: 4720-12-1558-50
Hemma: 2213-6-3

Domare: Ovidiu Hategan

Assisterande: Sovre, Gheorghe, målområde: Petrescu. Coltescu, fjärdedomare: Ghinguleac.
M
CL 2018/19:27100
CL 2017/18:419010
CL totalt (kval exkluderat):2084324
Res med oss till Manchester!