Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Kort och gott besviken, sviken.

Embed from Getty Images

När klockan närmade sig åtta igår kväll klafsade jag hem genom regnblöta gator med huvudet sänkt och händerna djupt ner i fickorna. En kväll som började så bra slutade ändå i total förnedring.

Jag hade absolut inga förväntningar inför matchen. Precis som Björna Appelgren sa under gårdagens uppsnacksvlogg så håller jag ett möte mellan Liverpool och Manchester United högre än ett Manchesterderby. Men när United, trots inledande 17% i bollinnehav, ändå lyckades mota City i dörren och till och med pressa dem tillbaka något började mitt hopp att växa. Jag kanske inte såg framför mig att röd konfetti skulle fylla Manchesters gator efter avblåst match men ett kryss kändes ändå rimligt. Men det hoppet kvävdes snabbt.

Embed from Getty Images

Andra halvlek blev en total förnedring. Trots att tidigt reduceringsmål så gick inte fallet att rädda. United valde en taktik som speglade att man försvarade en poäng snarare än att man insåg den bistra verkligheten, vilket var att man fortfarande låg under. En taktik som ledde till att vi s småningom skulle komma att ligga under ännu mer.

Embed from Getty Images

Jag var helt förstörd efteråt, jag saknade ord. För er som vill se detta så hänvisar jag till vår senaste vlogg på vår Facebooksida. Hade vi bara förlorat, precis som jag hade förväntat mig att vi skulle göra inför matchen, så hade jag varit mer eller mindre oberörd. Men nu var känslan snarare att jag blivit sviken, kanske till och med lurad. United hade fått mig att tro att ett oavgjort resultat var möjligt när det i själva verket inte var det. Många av er kanske tycker att jag var blåögd i den tanken men jag höll fast vid att det ibland händer mirakulösa saker, åtminstone i fotboll. Men inte igår och idag känner jag mig som inget annat än en förlorare. Jag är kort och gott besviken, sviken.

Presskonferens

En korthuggen Mourinho konstaterade inledningsvis på presskonferensen efter matchen att han inte ser någon risk med att vi åker ur Premier League denna säsongen. Skönt! Då var den oron ur vägen.

Embed from Getty Images

Själva matchen var enligt Mourinho jämn fram till ”åttionågonting” minuten. Jag vet inte hur många fler som håller med om det dock. Men enligt Mourinho så var det många som satt kvar och såg hela matchen, vilket i hans bok är ett tecken på att det är en bra match. Det skulle också kunnat bero på att det var Manchester Citys hemarena dem befann sig på och att Manchester City ledde matchen. Bara en tanke från min sida. En annan tanke från mig, som också fann stöd i statistiken, var att United var det betydligt sämre laget i matchen. Men statistik är bara något för dem som inte förstår fotboll enligt Mourinho så där fick jag smäll på fingrarna. Jag ber om ursäkt för min okunskap.

Embed from Getty Images

Avslutningsvis fick Mourinho lov att göra en svepande analys av truppen för dagen. Han konstaterade att det inte fanns mycket att klaga på gällande mittbackarna. Ok? Han menade också på att om Fellaini varit i toppform, vilket han inte var igår, så hade City haft stora problem. Ok? Han slår även fast att även om Pogba varit med i dagens uppställning så hade det inte varit någon garant för en seger.

Se hela den defensiva presskonferensen här.