Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United 3-1

Utan Paul Pogba åkte Manchester United till Etihad för att möta Manchester City i årets första derby. United åkte hem med noll poäng och slutresultatet skrevs till 3–1.

José Mourinho gjorde två byten från onsdagens drabbning i Turin. Marcus Rashford startade istället för Alexis Sanchez. I och med Pogbas skada fick Fellaini chansen från start. Förövrigt gjorde Ander Herrera gjorde en av sina sämsta matcher i Manchester United. Matic var seg, trött och slarvig. Manchester United saknade Pogbas kreativitet och City hade full kontroll över hela matchen och var aldrig oroliga. Nu ligger United tolv poäng bakom Manchester City och dessutom med minus i målskillnad.

Betygsskala: 1–10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 6

Gör en helt godkänd match. Tycker inte att han ska klandras för någon av målen han släppte. Sergio Agüero avslut i samband med 2–0-målet är fantastiskt bra.

Ashley Young: 5

Killen kan inte försvara. Hamnade alltid fel och efter. Ett totalt misslyckat försök med att ställa Sterling offside kunde ha inneburit större konsekvenser, typ ungefär ett tredje mål för City. Gör en avgörande tackling som hindrar Sané från ett mål.

Chris Smalling: 6

Jag var orolig innan matchen att den klumpige Smalling skulle kliva fram och gör något dumt, till exempel dra på sig ett rött kort. Men det gjorde han inte. Jag tyckte att Smalling skötte sig bra.

Victor Nilsson Lindelöf: 6

En ännu lugn och fin insats från svensken. Står alltid rätt och gör aldrig bort sig.

Luke Shaw: 5,5

Har noll koll vid Citys 1-0-mål och tappar B.Silva helt. Det gula kortet han får och som betyder att han är avstängd i nästa match mot Crystal Palace drar ner betyget ytterligare. Annars gör han det bra och hjälper till offensivt.

Nemanja Matic: 5

Alldeles för seg i sitt spel och kladdar för mycket på bollen. Frågan är om det är snart dags att bänka Matic? Han Tappar İlkay Gündoğan helt vilket leder till det avgörande målet i den 85 matchminuten. Hur tänkte han där?

Ander Herrera: 5

Mycket svag första halvlek från spanjoren. Tappar boll alldeles för ofta och är okontrollerat i sitt spel. Herrera visste inte själv vad han hade för position. Härjade runt. Byttes ut efter 73 minuter.

Marouane Fellaini: 5,5

Jag är så trött på den här spelaren så jag vet på fullaste allvar inte vad jag ska tycka eller skriva mer om honom. Jag orkar inte bara se honom spela i United, det är så enkelt. Gör en bra insats om man ska jämföra honom med Matic och Herrera.

Jesse Lingard: 4,5

Ingen vidare match. Osynlig och tappar bollen som leder till Citys 2–0-målet. José gjorde rätt att byta ut honom så tidigt och sätta in Lukaku. Byttes ut efter 55 minuter.

Marcus Rastford: 5,5

Sprang och slet men fick inte riktigt till det. Såg också frustrerad och ofokuserad ut under större delar av matchen.

Anthony Martial: 7

Gör mål från straffpunkten. Överlag en godkänd prestation och all offensiv som United hade under matchen gick via honom. Nu väntar landslagsspel som belöning för fransmannen.

Romelu Lukaku: 6

Fixar straff direkt annars ser vi inte så mycket mer av honom. Osynlig och hans första touch verkar inte ha blivit bättre sedan sist.