Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

O’Connor till Danmark; Pereira mot Italien; Chong debuterade i Tyskland

Vi är mitt i landslagsuppehållet och den beständiga känslan är att Manchester Uniteds spelare gör bättre ifrån sig i landslagsdress än i Unitedrött. Alexis Sánchez blev i natt målskytt för Chile medan Joel Pereira närmar sig EM i Italien.

Negativt är att Romelu Lukaku inte är i tillräckligt bra skick för att spela för Belgien.

Sánchez straffsumpande målskytt

Alexis Sánchez gav Chile hopp om en mäktig vändning när han i matchens slutskede tryckte in reduceringen till 2-3 mot Costa Rica. Mer än så blev det dock inte.

Sánchez hade dessförinnan slagit frisparken som – via mur, nick, målvaktsräddning, ribba och ny nick – resulterade i Chiles första reducering.

Chiles bästa chans att skapa nerv i matchen kom med tio minuter kvar att spela. Sánchez kände en hand på sin axel och föll enkelt. Domaren pekade på straffpunkten och Sánchez tog hand om bollen. Som en gör i tvåmålsunderläge försökte sig Sánchez på en Panenka. Målvakten slängde sig programenligt men kunde ändå rädda då Sánchez inte fick upp bollen i luften.

(Sánchez mål vid 11.50, straffen från 10.40.)

Lukaku står över igen

Romelu Lukaku stod över matchen mot Island i Nations League och han kommer inte till spel heller mot Schweiz. Uniteds anfallare har lämnat landslagssamlingen. Det är en hamstringsskada som spökar (sannolikt samma skada som hindrade honom före uppehållet).

Romero på bänken

Sergio Romeros sittmuskler övades när Argentina vann med 2-0 mot Mexiko. Han blev nämligen kvar på avbytarbänken hela matchen. Månne får han speltid i returen.

Pereira nära EM

Joel Pereira och Portugals U21-landslag är nära EM efter 1-0 borta mot Polen i playoff. Retur i Portugal på tisdag och om allt går enligt planerna blir det EM-spel i Italien för Pereira och Diogo Dalot (som missar playoff på grund av skada) i sommar.

Portugal tog en tidig ledning genom Diogo Jota och var det spelförande laget.

Pereira fick briljera med en fin reflexräddning vid stolproten, då hans mittbackar med kvarten kvar att spela försökte göra självmål.

Chong debuterade i U21-landslaget

Tahith Chong debuterade igår kväll i Hollands U21-landslag i en bortamatch mot Tyskland. Någon vidare rolig debut blev det dock inte, då tyskarna var överlägsna och vann med 3-0. Inte så konstigt. Tyskland ska spela EM i sommar och träningsspelade inför den turneringen medan Holland nu har sikte på EM 2021 och ställde upp med ett betydligt yngre lag.

För Chong blev det spel som högerytter i dryga timmen.

O’Connor med till Danmark

Försvararen Lee O’Connor har i veckan tränat med Irlands a-landslag. O’Connor, annars lagkapten för U19-landslaget, har under träningarna imponerat så mycket att han får följa med truppen till Danmark inför Nations League-matchen på måndag.

Chansen att han får debutera får anses vara liten, även om matchen effektivt är en träningsmatch (Danmark har vunnit gruppen och Irland kommer att sluta sist). Oavsett mycket positiva nyheter för O’Connor!

Vi noterar också att den före detta Unitedspelaren Jimmy Dunne (juniorspelare 2014 till 2016) har kallats in till truppen.

Kommande landskamper

Lördag 17 november:

 • 15.00: Serbien – Montenegro (Nations League) [Matic]
 • 18.00: Turkiet – Sverige (Nations League) [Lindelöf]
 • 18.00: Belgien U18 – Nederländerna U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani]
 • 20.45: Albanien – Skottland (Nations League) [McTominay]
 • England U18 – Irland U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Greenwood]
 • Tjeckien U19 – Makedonien U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Kovar]
 • Wales U19 – Sverige U19 (EM-kval, spelas i Wales) [Levitt]

Söndag 18 november:

 • 15.00: England – Kroatien (Nations League) [Lingard, Rashford, Shaw]
 • 18.00: Guinea – Elfenbenskusten (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
 • 20.45: Schweiz – Belgien (Nations League) [Lukaku]
 • 20.45: Spanien – Bosnien-Hercegovina (träningsmatch) [De Gea]