Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martial i dödläge; Lindelöf matchvinnare; Romero nötte bänk

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet är äntligen över. Spelarna är på väg tillbaka till Manchester för uppladdning inför lördagens möte med Crystal Palace. De sydamerikanska spelarna matchade sent inatt europeisk tid och ansluter av den orsaken senare till Carrington. Victor Lindelöf ansluter med 90 bra minuter mot Ryssland i ryggen medan Nemanja Matic fick vila mot Litauen. Utöver en koll på läget för landslagsspelarna så rapporterar vi om en aktiverad klausul för Anthony Martial och ett påstått intresse för en 32-årig mittback. 

Martial kvar till 2020?

SkySports rapporterar att Manchester United aktiverat klausulen som finns i Anthony Martials kontrakt. Klausulen innebär att fransmannen är Uniteds spelare fram till sommaren 2020. Då det gäller förhandlingarna om ett förlängt avtal rapporteras det om att dödläge råder. Parterna ska ännu stå långt ifrån varandra, vilket förstås är bekymmersamt för Uniteds del. Martial har visat fin form på sistone vilket förstås inte har gått hugade klubbar obemärkt förbi.

Chelsea och Juventus nämns som intresserade klubbar om Martial bestämmer sig för att lämna och om United ser sig manade att sälja. Kontraktsförlängningen fram till 2020 innebär i konkreta ordalag två saker. Dels köper United sig tid då de gäller att förhandla fram ett nytt avtal, dels går man inte helt lottlösa ifall man Martial lämnar det kommande året.

Embed from Getty Images

Kamp med Juventus om Godin?

Tancredi Palmeri (nej, vi ska inte tro alltför mycket på honom alla gånger) rapporterar via Tutto Mercato att Manchester United och Juventus gör upp om Atletico Madrids mittback Diego Godin. Den 32-årige uruguayanen har ett kontrakt som löper ut till sommaren. Det medför att Atletico antingen måste förlänga avtalet i sinom tid, sälja spelaren för att ens få lite betalt eller vänta ut avtalet och se honom gå gratis i sommar. Juventus ska enligt uppgifter inte vara fullt nöjda med Leonardo Bonucci  medan United som bekant varit på jakt efter en mittback alltsedan sommaren.

Godins lönekrav ska enligt Palmeri kunna vara en stötesten för Atletico, medan varken United eller Juventus ska ha några problem att möta dem.

Embed from Getty Images

Lindelöf målskytt, inhopp för McTominay

Victor Lindelöf gjorde 1-0-målet när Sverige igår kväll besegrade Ryssland med 2-0 hemma på Friends Arena i Solna. Lindelöf höll sig framme i boxen och sopade in ledningsmålet i matchminut 41. Vår mittback gjorde en stabil insats mot ett rätt tamt Ryssland men visade än en gång att han tagit stora steg jämfört med förra hösten. Positionsspelet fungerade och uppspelsfoten såg tämligen vass ut. Sveriges seger innebär avancemang till A-gruppen i Nations League och också en livlina i EM-kvalet. Aftonbladet gav Lindelöf fem plus, bäst av alla svenska spelare.

Skottland och Scott McTominay säkrade igår avancemang till B-gruppen i samma turnering. Detta genom en 3-2-seger hemma mot Israel. Skottarna ledde med 3-1 fram till matchminut 75 då gästerna fick in en reducering och skapade viss nerv i matchen. McTominay, som inte spelat a-lagsfotboll sedan den 6 oktober, fick hoppa in med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Nemanja Matic fick spelledigt (vi antar det då ingen rapport om skada finns) när Serbien avslutade Nations League med en 4-1-seger hemma mot Litauen. Tack vare segern vann Serbien gruppen före Rumänien.

Embed from Getty Images

Romero bänkad igen, Sanchez nätade igen

Landslagsuppehållet för Sergio Romeros del får betecknas som totalt misslyckat. Efter att ha suttit på bänken i Argentinas första möte med Mexiko var förhoppningen att Uniteds reservkeeper skulle få välbehövliga minuter när lagen möttes igen natten mot onsdag. Så blev inte fallet. Argentina startade med Geronimo Rulli i målet och när han väl byttes ut i 59:e minuten var det till förmån för Paulo Gazzaniga. Noll minuters speltid över två matcher plus en tuff hemresa. Inget vidare, Sergio.

Alexis Sánchez har haft en tuff höst i United. I landslaget går det desto bättre. I den första träningsmatchen, mot Costa Rica, blev det ett mål. Mot Honduras blev det ett till. Sanchez spelade 90 minuter på en för honom bekant position, det vill säga som vänsterytter.

Antonio Valencia fanns inte med, vare sig i startelvan eller på bänken, då Ecuador bortaslog Panama på onsdagsmorgonen svensk tid.

Embed from Getty Images

Henderson spelar EM, Pereira till Australien?

Dean Henderson spelade hela matchen när Englands U21-mannar bortaslog Danmark med hela 5-1 på onsdagskvällen. Landskampen var årets sista för England som nu får inleda uppladdningen inför sommarens EM-slutspel. Joel Pereira och hans Portugal hade ena foten i samma turnering, men en total kollaps hemma mot Polen gjorde att EM-biljetten gick om intet. Portugiserna hade 1-0 att gå på inför hemmareturen men föll med 3-1 i returen. Pereira spelade hela matchen och finns i och med förlusten sannolikt med på Uniteds försäsongsturné i Australien till sommaren, förutsatt att han är kvar i klubben då.

Då vi ännu är inne på målvakter så konstaterar vi att Matej Kovar satt på bänken Tjeckien avslutade den första gruppspelsrundan i kvalet till U19-EM. Matchen slutade 2-2 och Tjeckien vann gruppen.

Dylan Levitt fick dryga nio minuter när Wales besegrade San Marino med 2-0 i samma kval. Segern visade sig viktig då den tog walesarna över strecket och in i den så kallade elitrundan nästa år.

Embed from Getty Images

Den här dagen…

…för 26 år sedan gjorde Nicky Butt debut för Manchester United.