Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Millwall 8-0

Det blev återigen en målrik dag på Leigh Sports Village, där Manchester United inte endast gästades av motståndarna Millwall Lionesses, utan även delar av Muss-redaktionen. Och Muss eget lilla mantra “it’s always sunny in Manchester” stämde delvis, men främst var det Casey Stoneys röda armé som strålade och inte solen. Matchen mot tabelljumbon slutade hela 8-0 i Uniteds favör, siffror som var i underkant sett till hemmalagets dominans.

Som så många gånger förr tog United tag i taktpinnen redan från start. Eftersom dagens motstånd för närvarande huserar på sista plats i tabellen var förhoppningarna om en storseger höga, och vi var många supportrar som gick och drömde om ett målkalas liknande det vi fick se mot Aston Villa i början av säsongen, som slutade hela 12-0 till United. Kanske var det på grund av detta som man kände sig aningen besviken när det efter en hel kvart spelad fortfarande stod 0-0.

Längre än så behövde vi dock inte vänta, för i minut 16 trädde Lauren James (vem annars?) fram och placerade så tryggt och säkert som bara hon kan göra, bollen i Millwalls nät, efter en fin cross från Zelem, tekniskt briljant förarbete av Hanson som nådde Smith, som slutligen spelade bollen snett inåt bakåt till en väntande James. Efter första målet följde ytterligare en mållös kvart, dock präglad av total dominans från United. Både Green, Hanson och Arnot hade sin beskärda del av chanser men lyckades inte hela vägen fram. Vi fick vänta ända till minut 32 innan nästa mål kom, men det var ett mål värt att vänta på. Arnot vände ut och in på sin försvarare ett par gånger innan hon lämnade över bollen till Greenwood som slog ett av sina patenterade inlägg från vänsterkanten. Inlägget hittade Mollie Green som fick en perfekt träff och skickade in 2-0 på volley.

Nu var United ordentligt uppvärmda och man lyckades göra två mål till innan halvleken var slut. Det första av dessa kom i 36:e minuten genom en otroligt fin frispark av Zelem som skruvade bollen i en hög loop över Millwalls målvakt och in i mål. Första halvlekens sista mål gjordes av en målsugen Green som skar in från vänster och lyfte in bollen över ett chanslöst Millwallförsvar, och 4-0 var ett faktum när lagen gick ut för halvtidsvila.

United började andra halvlek som man avslutade första, nämligen på ett rasande målhumör, och andra halvlek var bara fyra minuter gammal när Green gjorde sitt tredje mål för dagen och åttonde för säsongen. Strax efteråt gjorde Stoney sitt första byte då hon tog ut Hanson och satte in Ella Toone. Hansons besvikelse var uppenbar och hon hade verkligen förtjänat att få sätta en boll eller två efter att ha slitit ordentligt i första halvlek. Men Toone kom in med pigga fräscha ben och det tog bara fem minuter för henne att göra matchens sjätte mål, efter att ha väggspelat sig fram med hjälp av Kirsty Smith. Toones mål såg ut att vara tänkt som ett inlägg, men seglade fint in i Millwalls bortre hörn.

Kort efter Toones mål genomförde Stoney dagens andra, lite udda, byte. Ut gick Chamberlain, som framtills då spelat varenda minut den här säsongen, och in kom Fran Bentley, som således fick göra sin debut för United. Det blev dock ingen arbetssam halvtimme för Bentley. Någon som däremot hade det tyngre var Jess Sigsworth som pressade och jagade men aldrig riktigt kom in i matchen, och det var en lättnad för alla inblandade (utom Millwall möjligtvis) när Sigs äntligen fick göra sitt enda mål för dagen. Detta genom ett hårt skott längs marken efter väggspel med Toone.

Uniteds tredje och sista byte för dagen kom i minut 72, då Amy Turner fick lämna plats för Aimee Palmer. Ett offensivt byte, men trots detta gjorde man endast ett mål till i matchen. Arnot, som sprungit åttor kring Millwallförsvaret matchen igenom, fälldes i straffområdet och domaren stod påpassligt och blåste straff direkt. Straffen togs omhand av lagkapten Greenwood som utöver en otroligt bra match även fick göra sitt enda och lagets sista mål i matchen.

Casey Stoney var nöjd med sitt lags insats efter matchen, men poängterade i vanlig ordning att inget är perfekt och att man med lite skärpa kunde gjort fler mål i första halvlek. Hon var dock glad att se variationen i lagets anfallsspel och att så många spelare gör mål, i synnerhet på fasta situationer då avsaknaden av mål från just fasta varit lite av en svaghet hos laget i början av säsongen.

Nästa match spelas borta mot Lewes Women söndagen den 2 december.