Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Att vinna eller att vinna.

Då var det dags igen.. Match. Champions League. Hemma. Young Boys. Efter ett bottennapp som det mot Crystal Palace senast så frågar man sig vad som behöver bli annorlunda. Vad krävs för att det ska gå bättre idag? Korta svaret: allt. Långa svaret ligger i samma loop som det gjort hela säsongen. Mats satte huvudet på spiken för något inlägg sedan när han skrev att det känns som att vi upprepar samma sak, igen och igen. Vad behöver vi ändra på? Mourinho. Ed. Styrelsen. Spelarna. Det är det långa svaret. Samma svar som alltid. Igen och igen. Jag vidhåller att även om vi har spelare som underpresterar (nästan ingen når regelbundet upp till något man skulle kunna kalla normal standard) så är det i grunden inte truppen det är fel på. Visst, vi behöver förstärka här och var, det gör vi verkligen, men jag kan definitivt se den här truppen prestera så mycket bättre under en annan manager. Och jag kan inte se vilken manager som skulle kunna få en trupp att prestera i en klubb som leds så otroligt ansvarslöst och i motsatt riktning sett till dess identitet. Tyckte från början att Mourinho var fel val, så på ett sätt känns det skönt att få vatten på sin kvarn, men såhär dålig är inte ens Mourinho. Han var och är fel val, men han är bara förlängningen av ett problem som kommer långt uppifrån.
Om man ska tro soffexperterna i diverse diskussionsforum och sociala medier så är det såå himla enkelt att lösa krisen i United. Bara signa Pochettino. Eller Zidane.  Eller Chuck jävlar Norris, eller något annat stort namn som egentligen inte bevisat någonting som skulle tyda på att de kan frambringa underverk med Ed eller Glazers vid spakarna. För det är precis det som krävs. Ett jävla underverk. Tidigare idag satt jag och lyssnade på Mourinhos presskonferens samtidigt som min spårvagn körde förbi Titanic-utställningen här i Göteborg. Kunde inte varit mer passande. Det osänkbara sjunkande skeppet. Hybris i dess renaste form, med en total rövhatt till manager som vägrar svara på de frågor som inte passar honom eller bemöta kritiken han med rätta får.
Dock sa han något väldigt intressant om matchen mot Young Boys. Han konstaterade att detta inte på något sätt är en måstematch för United. Vid förlust idag skulle man fortfarande ha avancemang i egna händer. (Han kan ju alltid försöka få någon att köpa logiken i att vi kommer slå Valencia borta om vi inte ens tar Young Boys hemma..) Vidare försäkrade han att han dock ville att vi från matchens första minut skulle spela som att denna matchen var avgörande. Ska bli väldigt intressant att se hur detta kommer se ut. Sorry för pessimism men jag är skeptisk.
Jaja. Elvan då. Har inga större spekulativa ambitioner en dag som denna. Hade självklart velat att han vilade Matic men det lär ju inte hända. Lindelöf förblir som befarat borta och Mourinho hintade om att han förhoppningsvis är tillbaka till jul (!) så honom kan vi glömma idag. Jag tror på De Gea i mål givetvis (som höll nollan sist, matchens i stort sett enda ljuspunkt) och en backlinje bestående av Shaw, Smalling, Jones och Dalot. Kanske med en liten reservation för Young men jag tror nog inte det ändå. På mitten räknar jag kallt med Matic, sannolikt i sällskap av Fellaini och Pogba. Lukaku centralt, stackarn, Martial till vänster och Alexis till höger. Notera, detta är vad jag tror, inte vad jag vill. Två helt skilda saker i dagsläget tyvärr (VILL HA HERRERA I STARTELVAN FROM THIS DAY TILL HIS LAST DAY TYP)
Vågar knappt gissa resultatet idag, för oavsett vad Mourinho säger är detta en match vi måste vinna. En blygsam seger med 1-0 är egentligen allt jag begär resultatmässigt, men egentligen vill man ha så mycket mer. Men nu är det som det är, och vi har det vi har. Lite drygt tre timmar kvar till avspark. Take me home, United road.. <3