Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det här måste få ett slut

Embed from Getty Images
I förra omgången chockade United den gamla damen i hennes egen boning.
I kväll kom de unga pojkarna till Old Trafford och världen kanske förväntade sig en spanking modell större.
Men nej, nej.
Då skickar Mourinho ut den där elvan, som inte ens med en hormonstinn exekutionspatrull framför dem hade spelat bättre.
Detta måste få ett slut, och ju förr desto bättre. Och då spelar det egentligen ingen som helst roll att United går vidare från gruppen. Hur det nu gick till.
Jag har nog aldrig känt mig så nedslagen efter att ha sett United avancera i Champions League. Men jag gläds med er som känner er euforiska.
Fascinerande:

  • Egentligen är det ju fascinerande att David De Gea är kvar i klubben fortfarande. Men det mest fascinerande är kanske att man inte blir fascinerad av hans målvaktsspel förrän han gör den där typen av räddningar. Helt makalöst att han kan göra en sådan från ingenstans. Igen.

Bravo:

  • United är alltså klart för Champions League-slutspel. Bäva månde alla potentiella motståndare.
  • Marouane Fellaini är och förblir den han är med alla briser som existerar. Men han stod både för matchens passning (till Rashford) och matchens avslut. Han dyker upp när han minst anar det. Med eller utan afro.

Skrämmande:

  • De senaste säsongerna – och framförallt de senaste månaderna – har det varit lätt att ibland få intrycket av att Mourinho VILL få sparken. När han i dag (eller i går eller när det nu var) tar beslutet att peta Pogba men behålla Fellaini och Matic i startelvan är det inte svårt att misstänka att detta faktiskt är ett faktum.
  • Marcus Rashfords avslutningsmönster liknar alltmer Danny Welbecks/Andy Coles än det borde göra. Snart kan han inte skylla på orutin längre. Den slumpchans som slumpades fram i inledningen av matchen får han inte missa.
  • United hade inte spelat fem mållösa halvlekar i rad på hemmaplan i Champions League-spel sedan 1996 förrän i afton. Och faktum är att det var Uniteds längsta mållösa svit hemma i CL någonsin innan Fellaini dök upp som gubben i lådan.
  • Young Boys var alltså en magisk räddning från DDG från att i princip skjuta ut United ur Europa. Att åka till Mestalla för att säkra minst en poäng hade inte varit den mest lockande förutsättningen för United anno 2018. Nu slipper vi detta, men det var med den vidrigaste av skrämselhickor i halsen.

Sist:

  • Det mest fascinerande med matchen, fram tills Fellainis otippade vinstmål, var Phil Jones flygande hemåtbröstning. Det säger väl en hel del.
  • Att United gick vidare till slutspel i Champions League blidkar sannerligen de pengapungansvariga i klubbens ledning och gör samtidigt sannolikt att Mourinhos tid i klubben förlängs. Men i sanning borde den förstås inte göra det. Portugisen petar alltså Paul Pogba – klubbens bäste spelare – till förmån för Nemanja Matic och Marouane Fellaini. Skäl till avsked, bara det.