Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Young Boys 1-0

Embed from Getty Images

I den femte av totalt sex omgångar har nu Manchester United, tillsammans med gruppettan Juventus, säkrat avancemang i Champions League. Men för Uniteds del satt gårdagens tre poäng långt inne och vi gjorde det onödigt svårt mot ett lag som Young boys, särskilt när vi spelar på hemmaplan.   

Betygsskala: 1–10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 6,5

Tvingas till en riktigt svettig räddning som vi i efterhand kunde se fångades mitt på mållinjen. Räddningen fick mig att vilja ge honom högsta möjliga poäng omgående men jag fick lov att sansa mig.

Det krävdes ett ingripande för De Gea idag, i övrigt kunde han ta det ganska lugnt mellan stolparna.

Valencia: 5

Varit borta från spel sedan 2 oktober och det märktes. Högerkanten stod tämligen still under stora delar av tiden och varken långa löpningar eller inlägg levererades. Valencia är trött, gammal och stel i lederna.

Smalling: 6

Gör inte bort sig, vilket är en framgång numera. Istället gjorde han faktiskt några riktigt viktiga insatser för den skamklippta backlinjen och bör ändå känna sig ok med dagens insats.   

Jones: 6

Gjorde sin första start sedan 25 september, en solid sådan. Får inga jättestora utmaningar att hantera men de som kommer emot honom reder han ut. Nedtagningen han gör på bröstet för att lugnt ta hem bollen till De Gea kommer stanna hos mig ett tag.

Shaw: 6

Vill alltid vara med i matchen men denna gång viftade han mest vilt mot domaren och klagade på motståndarnas långsamma byten. Men i matchens sista skälvande minuter är han med och bidrar på det sättet han ska, dvs insyltad i målproduktion.   

Matic: 4   

Matic bidrar inte med mycket tillspelet för tillfället. Det gör mig ledsen. Han har inte matchform och bidrar inte med något produktivt varken framåt eller bakåt. Hans avtryck på matchen var en stämpling som ledde till gult kort.

Fellaini: 6

Målet till trots är inte Fellaini mer än godkänd. Större delen av matchen såg det ut att råda förvirring hos belgaren, och vi borde ju ha anat oråd redan innan avspark. I spelartunneln på väg in på planen tappade Fellaini nämligen bort sin lilla maskot. Traumat kring det borttappade barnet verkade sedan sitt i fram till 91 minuten då han helt enkelt klev fram och avgjorde matchen.

Fred: 6,5

När han har bollen gör han mycket som är otroligt bra. Utan boll är han dock inte lika på tårna. Kanske är det därför han blir utbytt i andra, även om jag oavsett ser det som ett obegripligt byte.

Lingard: 5,5  

Tycker det är kul att spela fotboll och visar ett beundransvärt driv. Det ska han ha beröm för! Men i det långa loppet gör han inte jättemycket som förändrar matchbilden.

Rashford: 6

Sliter för att få bli kvällens matchhjälte, men han lyckas inte. Han har en outtröttlig vilja att göra mål men när ska han faktiskt göra det? Han måste börja komma till avslut som också får utslag

i målprotokollet. Hans inledande miss på vad som i princip var öppet mål får Mourinhos blickar att skjuta blixtar från långsidan.    

Martial: 6

Martial spelade idag för sig själv på sina egna villkor, som så många andra gånger. Skillnaden idag från många andra dagar var att idag verkade även hans lagkamrater ställa sig frågande till vad han höll på sig. Jag lutar åt att ge honom underkänt men grupptrycket får mig att säga godkänt.

Lukaku: 6

Inbytt 64´. Blir inbytt och gör sin första assist i Champions League, någonsin. En assist som dessutom leder fram till det mål som ger oss segern och säkrar vårt avancemang. Det räcker för att bli godkänd i min bok.

Pogba: 6

Inbytt 64´. Borde varit med redan från start. Mittfältet är hans och det är där han ska styra och ställa. Det behövs någon som tar taktpinnen där.

Mata: 6

Inbytt 72′. Gör inga anmärkningsvärda avtryck i matchen men kneger på som alltid och gör grovjobbet.