Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

de Gea förlänger; Atmosphere trials; Ryan Giggs fyller år

Embed from Getty Images

Dagens nyhetssvep är kort men naggande gott. Fyllt med positiva och glada nyheter för såväl spelare som supportrar och legender. 

David de Gea förlänger

Ciaran Kelly, skribent på Manchester Evening News, rapporterade igår att United och målvakten David de Gea verkar komma allt närmre varandra vad gäller en kontraktsförlängning. Spanjoren verkar trivas i Manchester och han är väldigt glad över det stöd och den uppskattning han får från klubben och dess fans.

Idag meddelade Sky Sports News att United nyttjat optionsåret på de Geas kontrakt, vilket innebär att han åtminstone är säkrad fram till 2020. Men vi hoppas ju såklart att en deal som blir längre än så ska komma till stånd inom kort.

David de Gea kom till Manchester United den första juli 2011 efter år hos Atletico Madrid. Hans nuvarande kontrakt kritades på i september 2015 och kommer alltså nu att löpa ända till 2020.

Atmosphere trial

Nästa säsong utökar Old Trafford andelen så kallade fan-ledda zoner. Denna säsongen har man haft en testomgång för vad man kallar ”fan-lead atmosphere trials”, vilket har varit en succé. Efter utvärdering har man konstaterat att zonerna och fansen som sitter i dem bidrar till förhöjd stämning inne på arenan. 2019/2020 utökas därför konceptet och istället för de 600 platser som nu finns kommer det att bli 1 200 platser tillgängliga. Platserna kommer att finnas på vad som idag är det så kallade ”Family stand”.

Läs mer här: https://www.manutd.com/en/visit-old-trafford/atmosphere

Embed from Getty Images

Hipp hipp hurra

Vi avslutar dagens nyhetssvep med att skicka en hjärtlig födelsedagsgratulation till allas vår Ryan Giggs om idag fyller 45 år.