Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens; Sánchez långtidsskadad; Dalot debuterar

Manchester United laddar för morgondagens match mot Southampton. Idag höll den ständigt kritiserade managern José Mourinho presskonferens inför matchen.

Dagens stora nyhet är annars att Alexis Sánchez är skadad, med en förväntad frånvaro långt in i januari. Dessutom får vi en uppdatering om David de Geas framtid.

Mourinhos presskonferens

Dagens presskonferens med José Mourinho handlade mestadels om Uniteds form. Mourinho snackade också om Alexis Sánchez, det tar vi upp under ett eget avsnitt nedan.

…om du kommande matcherna

”Vi kan nu fokusera på Premier League och vi behöver poäng. Vi vill förbättra vår position i Premier League och känna doften av topp 4.

”Alla behöver av olika anledningar poäng. Southampton behöver poäng. Vi kommer att få en väldigt svår match mot ett lag som inte kommer att ha några problem [att stanna kvar i ligan].”

…om de varierade insatserna

”Det beror på. I vissa matcher börjar vi inte på det intensiva, aggressiva sättet som jag vill att vi ska börja på. Mot Young Boys gjorde vi det.

”Ibland beror det på effektivitet, att vi inte gör mål. Mål har en stor påverkan på hur matchen går. Andra gånger beror det på hur vi tar oss an matchen. Det gör mig förvirrad, för arbetet syftar på en intensiv start.”

…betydelsen av sena mål

”Jag hoppas det. Om någon inte kan klaga på viljan i slutet på matcher är det vi. Det är inte många som vinner så många poäng i slutet.”

…om Fellaini

”Jag tycker att han nu får [beröm]. Nu ger alla honom det han förtjänar. Alla vet att Marouane inte är Maradona men alla vet vad han kan ge. Han gör ofta det anfallare inte kan göra, med viktiga mål i viktiga lägen. Jag känner honom väldigt bra och vet vilka positioner han klarar.”

…om De Gea

”Det var en nollinsats [mot Young Boys] med en räddning som bara världens bästa målvakt kan göra. Han är den bästa.

”Han vill stanna. Givetvis vill jag att han ska stanna. Det är den nivån på spelare som United behöver.”

Mourinho passar på att hylla De Geas agent, som också råkar vara Mourinhos agent.

…Dalot debuterar

I sin intervju med MUTV berättade Mourinho att Diogo Dalot kommer att göra sin Premier League-debut i helgen.

”Till exempel kommer första chansen [first call] för Dalot den här helgen. Han är redo nu.”

Om nu inte Mourinho med det menar att han får sin första chans i truppen.

Sánchez långtidsskadad

Sent igår kväll meddelade Manchester United att Alexis Sánchez drabbades av en hamstringsskada på gårdagens träning. Att United informerar om en skada är ovanligt och frågan är varför klubben väljer att göra det den här gången.

Mourinho diskuterade givetvis skadan på dagens presskonferens.

”Ingen undersökning än. Spelaren är erfaren, han vet vad skadan är. Också från min erfarenhet, med det smärtsamma skriket.

”Det kommer att vara för en lång tid. Det är inte en liten muskelskada där spelaren efter fem eller tio dagar är tillbaka. Känslan är att det är en annan grad än Lindelöfs och Lindelöfs skada var inte enkel. Det är en aggressiv muskelskada.”

Det är förväntat att rehabiliteringen kommer att ta ungefär sex veckor.