Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Arsenal (Ge oss någonting)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Arsenal. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/12/05 23:06

Reward

Manchester United – Arsenal 2-2 (1-1)

Premier League, omgång 15 • 2018-12-05, 21.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Andre Marriner

 

0-1 (26) Mustafi

1-1 (30) Martial (Herrera)

1-2 (68) Lacazette

2-2 (69) Lingard

 

Manchester United

De Gea; Dalot, Smalling, Bailly, Rojo (Fellaini 72), Darmian; Herrera, Matic; Lingard (Pogba 75); Rashford, Martial (Lukaku 63)

Avbytare: Romero, Valencia, McTominay, Mata

Arsenal

Leno; Bellerin, Mustafi, Sokratis, Holding (Lichtsteiner 36), Kolasinac; Torreira, Guendouzi; Ramsey (Mkhitaryan 46), Ivobi (Lacazette 65); Aubameyang

Avbytare: Cech, Maitland-Niles, Elneny, Nkeitah

Updated: 2018/12/05 23:11
 • 0
 • Share


2018/12/05 23:06
Tankar om matchen

I mitt inledande inlägg idag bad jag om någonting att hoppas på, fick vi det då? Tjae, både ja och nej är väl det enkla svaret, men vi tar några punkter.

 • De Gea stod för ett för honom ovanligt misstag. Han räddade dock United i den andra halvleken, så vi kanske inte skall dra för stora växlar av det
 • Diogo Dalot såg tyvärr extremt svag ut, om vi känner Mourinho rätt blir det inte många fler matcher för honom på ett tag. Darmian på andra kanten visar att han i alla fall är ofantligt mycket bättre än Ashley Young.
 • I mittförsvaret spelade Smalling ungefär som vanligt, Bailly imponerade (men gör sig kanske bäst i femback?) och Rojo gör en okej första halvlek, slår en bra frispark som leder till kvitteringen men bjuder sedan Arsenal på 2-1 med ett oförlåtligt misstag.
 • När United hade de yngre snabbare spelarna fanns det tendenser, sedan kom Fellaini och Lukaku in och då dog det mesta. Särskilt bytet av Fellaini är helt obegripligt.

Med den här lilla analysen avslutar vi matchdagsbloggen. Snackisar är på väg ut, betyg och Dagen efter-analys med matchreaktioner från spelare och ledare kommer imorgon.

Tack för att ni följt med.

 • 0
 • Share


2018/12/05 22:55
Delad poäng

En stundtals händelserik match är över. Arsenal tog ledningen två gånger, United kvitterade snabbt två gånger.

En poäng till United alltså, vi kommer med en längre analys snart.

 • 0
 • Share


2018/12/05 22:03
Mkhitaryan in

Jaha, se där. Henrikh Mkhitaryan får komma in mot United. Välkommen tillbaka antar jag, United är oförändrat.

 • 0
 • Share


2018/12/05 22:01
Seger för damerna

Målet efter 35 sekunder räckte. Manchester Uniteds damer besegrade Durham med 1-0 i cupen, och drömmen om avancemang lever.


 • 0
 • Share


2018/12/05 21:53
1-1 i halvtid

Efter en relativt lugn start tog den här matchen fart efter 26 minuter. Då stod David de Gea för en tavla (får man kalla det) efter en hörna från Arsenal, och bortalaget tog ledningen med 1-0.

Det dröjde dock endast fyra minuter innan United kvitterade. En frispark sköts av Marcos Rojo (av alla människor!), Leno räddade bollen ned för kortlinjen, men hjälten Herrera kutade ut och slog in den framför mål där Anthony Martial enkelt slog in bollen i mål.

Efter det följde en varningsbonanza av sällan skådat slag. På fem minuter delades fem gula kort ut, tre till United och två till Arsenal. Precis innan varningsbonanzan tvingades Arsenal dessutom byta ut Rob Holding, med vad som tyvärr kan vara en allvarlig knäskada.

Jag vet inte om United har gett oss något specifikt att tro på, men de ser ändå okej ut.

 • 0
 • Share


2018/12/05 20:57
Då kör vi

Stämningen på pubarna runt Old Trafford har som vanlig varit bra, gå in på vår Instagram för att se det. Här från soffan är jag sådär lagom pepp, och snarare väldigt orolig för en överkörning ikväll, och tyvärr inte en överkörning från vår sida.

Jaja, nu kör vi.

 • 0
 • Share


2018/12/05 20:38
Pogba och Lukaku bänkade av tekniska och taktiska skäl

José Mourinho har sagt att Romelu Lukaku och Paul Pogba petas av ”tekniska och taktiska skäl”.

”Vi kommer spela med Lingard, Rashford och Martial. Vi tror att kombinationen av dessa tre unga snabba, kreativa spelarna, även om de normalt inte är vad du kallar killers som på en chans gör ett mål, vi tror på deras dynamik och aptit.”

Mourinho kan alltså inte bara ge dem en push, han måste också skicka med en liten pik om vad de inte är…

 • 0
 • Share


2018/12/05 20:19
Tankar om elvan

Ja, vad skall man säga… Ingen Pogba på planen, Shaw uppenbarligen inte frisk nog för att vara med och på bänken går Scott McTominay före Fred, som förmodligen är den mest spännande mittfältaren United har efter Pogba.

Istället får vi ett 5-3-2, troligen disponerat så här:

De Gea

Dalot – Smalling – Bailly – Rojo – Darmian

Herrera – Matic

Lingard

Rashford – Martial

De Gea är inte något att diskutera, men backlinjen – herregud. Ja, kul med Dalot och anmärkningsvärt att han startar före Valencia. I mittförsvaret är Bailly tagen till nåder, men ändå inte. För i och med att han får både kapten Smalling och Marcos Rojo (som debuterar i tröja nr 16 idag) bredvid sig tyder ju bara på en sak; Mourinho litar inte på någon av sina försvarare. Vi avslutar detta med Matteo Darmian som vänster wingback, vilket ju känns helt rimligt…

Nemanja Matic, som vi får anta har någon form av komprometterande bilder på José Mourinho startar som vanligt på mittfältet, och får Ander Herrera som sällskap. Den sistnämnde har jag inga problem med. Jag skulle tro att Jesse Lingard lirar framför dessa både, i någon form av nummer 10-roll, vilket bör kunna passa honom.

Framåt bänkas Lukaku, helt rätt, och Marcus Rashford får sällskap av Anthony Martial. Och ja, det positiva vi kan säga med det är att vi ju har tre rätt snabb spelare att kontra med. För någon dominans från United, det kommer vi inte få se.

 • 0
 • Share


2018/12/05 20:04
1-0 till United

Manchester Uniteds damlag behövde bara 35 sekunder på sig att göra mål idag. Mollie Green, som blev vald till ligans bästa spelare i november, gjorde målet.

 • 0
 • Share


2018/12/05 20:03
Och bortalaget

Bortalaget har också släppt sin elva, där sitter Henrikh Mkhitaryan på bänken, precis som den livsfarlige Lacazette.


 • 0
 • Share


2018/12/05 20:01
Pogba bänkad

Här är dagens elva för Manchester United, en minst sagt oväntad en. Fembackslinje och ingen Paul Pogba till exempel.


 • 0
 • Share


2018/12/05 19:54
Ösregn

Med knappt en timme kvar till match kan vi också konstatera att det ösregnar på Old Trafford. Bäddat för kamp med andra ord?


 • 0
 • Share


2018/12/05 19:47
Rojo från start?

Rykten från England gör gällande att Marcos Rojo skall få starta, vilket i så fall skulle ge honom hans första minuter i år. Senast han spelade fotboll var 14 september, då han gjorde 54 minuter med Uniteds reservlag. Senast han spelade med A-laget var i den avslutande matchen mot Watford förra säsongen. Sin vana trogen drog han då på sig en varning efter nio minuter.

Om knappa kvarten vet vi.

 • 0
 • Share


2018/12/05 19:37
Jag bara droppar denna

United har bra statistik hemma mot Arsenal. I ligan är det faktiskt hela tolv år sedan Arsenal lyckades slå United på Old Trafford.

En match det är svårt att glömma är ju denna. • 0
 • Share


2018/12/05 19:20
Musikhjälpen 2018

På måndag drar årets Musikhjälpen igång, vi i den skandinaviska supporterklubben har givetvis satt upp en egen bössa.

Gå in här och skänk den summa du känner att du kan.

 • 0
 • Share


2018/12/05 19:05
Damernas elva

Timmen kvar till damerna möter Durham, elvan har släppts och sin vana trogen roterar Stoney lite lätt. Hon har ju förmånen att ha en trupp som är överlägsen sina motståndare, så hon brukar växla ett par spelare ibland.


 • 0
 • Share


2018/12/05 18:34
Damerna

Faktum är att Manchester United inte bara spelar en hemmamatch ikväll, utan två.

Ute på Leigh Sports Village (som jag verkligen rekommenderar att man besöker när damerna spelar, om man kan) tar Uniteds damlag emot Durham i WSL-cup, kvinnorna ligacup. Matchstart är 20.00, alltså timmen före herrarnas match.

Durham är faktiskt det enda lag som tagit poäng av United i ligan, då de klarade 0-0 på Leigh Sports Village. Den matchen borde dock United vunnit så Stoney och hennes gäng får anses som favoriter ikväll.

Cupen spelas i form av gruppspel, förmodligen för att lagen skall få fler matcher. United vann den första matchen, mot Liverpool, men förlorade sedan den andra mot Reading.

Normalt sett visar MUTV Uniteds hemmamatch, men eftersom herrlaget spelar så är det som att MUTV glömt av att de har ett damlag, det står nämligen så gott som ingenting om den matchen. Något jag tycker United som förening skall skämmas över.

Updated: 2018/12/05 18:56
 • 0
 • Share


2018/12/05 17:59
På plats

Muss har folk på plats i Manchester idag, följ dem gärna på Instagram. Just nu sitter de på spårvagnen från Piccadilly ut till Old Trafford.

 

 • 0
 • Share


2018/12/05 16:13
Tidiga lagnyheter

Det är väldigt oklart exakt vilken trupp United har att tillgå ikväll. Bekräftat att de missar matchen är Victor Lindelöf (skadad), Alexis Sanchez (skadad) och Ashley Young (avstängd).

Särskilt i försvaret är det osäkert vilka som finns att tillgå. Mott Southampton spelade laget med fem försvarare, men blott två av dem var faktiskt försvarare (Phil Jones och Luke Shaw) och båda dessa rapporteras osäkra till ikväll och syntes inte till igår kväll när laget samlades vid hotellet Hilton Garden. De tre mittfältarna som vikarierade som försvarare (Young, McTominay och Matic) gjorde ju inte heller någon glad, men som sagt så slipper vi i alla fall se Young fortsätta göra bort sig då han är avstängd ikväll.

Detta är spelarna som checkade in:

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant

Försvarare: Diogo Dalot, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Chris Smalling, Eric Bailly, Marcos Rojo

Mittfältare: Fred, Paul Pogba, Marouane Fellaini, Scott McTominay, Jesse Lingard, Ander Herrera, Nemanja Matic, Andreas Pereira, Juan Mata

Anfallare: Anthony Martial, Marcus Rashford, Romelu Lukaku

Vi ser alltså att Valencia, Darmian, Smalling och Bailly som alla saknades på grund av skada sist är med i truppen. Dock var Smalling och Bailly med nere i Southampton och bedömdes sent inte vara spelklara då, så vi får väl se hur de mår ikväll. Marcos Rojo har ju inte spelat fotboll på länge heller, och att slänga in honom mot Arsenal känns ju sådär bra. Men kanske får vi se honom på en vänsterback?

Luke Shaw och Phil Jones vet vi inte hur illa det är ställt med, dock vet vi att Shaw ofta åker på egen hand till hotellet och då ofta missas av media där. Så han, eller båda, kanske finns tillgängliga, vi får helt enkelt se senare.

Offensivt är det egentligen inget nytt, alla utom Sanchez är redo och finns med.

 • 0
 • Share


2018/12/05 15:53
Ge oss någonting

Sista chansen, så känns det för mig. Ikväll är sista chansen för att United skall ha någon chans att kunna nå topp fyra i slutet av den här säsongen.

Titeln är redan körd, inför denna den femtonde omgången var United 16 poäng (just nu, efter Citys seger igår, 19 poäng) efter Manchester City som toppar tabellen, och en snöboll har större chans att överleva i helvetet än United har att nå upp så långt.

Till fjärdeplatsen är det dock ”bara” åtta poäng, och praktiskt nog möter vi de som ligger fyra. En seger ikväll kan därför ge en bra sving mot den, särskilt som Wolverhampton också kan vara artiga nog att besegra Chelsea som just nu ligger trea, en poäng framför Arsenal. Om Southampton dessutom lyckas slå Tottenham som ligger femma (på samma poäng som Arsenal) skulle ju kvällen vara en jackpott för United.

Men, låt oss vara realistiska nu. Sannolikt vinner Arsenal ikväll, och även Londonlagen lär ta tre poäng. Det vi kanske mest skall hoppas på är någonting. Ge oss någonting att hoppas på. En spelare som sticker ut positivt, ett flow i spelet vi inte sett på länge – någonting. Så illa är det, så dåliga är Manchester United är just nu.

För de som hoppas på att United skall förlora så att Mourinho får sparken – det kommer inte hända. José Mourinho är i nuläget inte nära att få sparken, även om vi är många som tycker att det vore det bästa för klubben. Men eftersom det inte kommer hända så ber jag om det mirakel Mourinho först sa krävdes, och sedan förnekade krävdes. Det är snart jul, det är sol typ 45 minuter per dag – jag ber alla inom United att ge oss någonting att hoppas på.

Updated: 2018/12/05 22:58
 • 0
 • Share