Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Lewes 2-0

Det blev en lerig tillställning när United gjorde den långa resan till East Sussex och på tungspelad plan besegrade Lewes Women med 2-0. Det var lagets femte raka seger och bortasegern på The Dripping Pan ground blev på grund av vädret en svårare uppgift än den förmodligen annars hade varit.

Trots dåligt väder och ännu sämre plan (offer för ösregn och en 90+ minuter lång match strax inpå) tog Casey Stoneys kvinnskap ännu en viktig seger. United tog tag i matchen direkt från start men det tröga underlaget missgynnade bortalaget mer än hemmalaget då United var betydligt kvickare och mer benägna att föra ett snabbt kortpassningsspel. Uniteds första riktiga chans kom efter 14 minuter då hemmalagets målvakt Faye Baker fick göra en jätteräddning på ett skott av Katie Zelem, detta efter fint förarbete av Mollie Green och Alex Greenwood. Returen tippades ut till Millie Turner vars avslut desvärre tog i stolpen och ut över kortlinjen.

United pressade vidare och tvingade Baker till ytterligare tre bra räddningar, båda efter hörnor och en frispark från Zelem, och strax efter var det Arnots tur att dra bollen i virket. United pressade Lewes totalt hela första halvlek igenom, och hemmalaget hade i stort sett bara en chans, när anfallaren Georgia Robert tvingade Sio Chamberlain till en svettig räddning, och returen rensades undan från mållinjen.

Stoney gjorde två byten i paus, Aimee Palmer byttes ut mot Charlie Devlin och Lizzie Arnot fick lämna plats åt Leah Galton. Efter halvtidspausen tog det bara sex minuter för United att spräcka Lewes nolla, detta genom numera notoriska målskytten Mollie Green, efter utmärkt förarbete av Alex Greenwood och Jess Sigsworth. I minut 70 fick Sigsworth lämna plats för Lauren James, och de tre inbytta spelarna låg bakom nästan allt United hade i anfallsväg.

Devlin fixade straff som Greenwood i minut 80 stegade fram för att ta. Straffen räddades av hemmalagets för dagen bästa spelare (målvakten Faye Baker) men returen stannade upp i leran och Leah Galton kunde påpassligt springa fram och peta in 2-0, och därmed grusa hemmalagets allt mindre förhoppningar om en kvittering. Matchen slutade 2-0 och United fortsätter således sin obesegrade streak i ligan.