Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Arsenal 2-2

Embed from Getty Images

Efter en rad undermåliga insatser var det dags att ta emot ett formstarkt Arsenal under Old Traffords strålkastarljus. Den största snackisen inför matchstart var det faktum att både Paul Pogba och Romelu Lukaku förpassats till bänken av José Mourinho – och visst fick vi se ett mer direkt Manchester United.

Matchen i sig, ja, hur beskriver vi den egentligen? Jag landar till sist på “udda” som ordval. Högklassiga aktioner blandades med vansinnestacklingar, division 6-prestationer och ren och skär galenskap. Det var inget frejdigt United vi fick se, men det var åtminstone inget sömnpiller, det var till och med roligt. Det är ingenting vi varit bortskämda med de senaste åren.

Vad var detta, egentligen?

United inledde matchen bäst och var helt klart det bättre laget under den första kvarten. Bra, intensiv press som Arsenal hade svårt att hitta ur. Med detta fick laget med sig publiken från sekund ett – kul att se.

“The Gunners” tog sedermera över under resterande del av den första halvlaken, och fick turligt nog också in ledningsmålet under den här perioden. En supergroda av David De Gea, men det har väl han – om någon – tjänat ihop tillräckligt för att inte kritiseras allt för mycket för.

United kvitterade kort därpå i och med efterdyningarna av en Marcos Rojo-frispark. Ander Herrera hittade in till Anthony Martial som var säkerheten själv och nöp in 1-1.

Embed from Getty Images

I den andra halvleken hamnade argentinaren, Rojo, minst sagt i centrum. Mittbacken stod först för ett katastrofalt dåligt bolltapp vilket resulterade i att Alexandre Lacazette kom fri, men precis i avslutsögonblicket kom Rojo tillbaka och både kapade fransmannen samt forcerade in bollen i eget mål.

Direkt på avspark lyftes bollen fram av, jo Rojo, till inbytte Romelu Lukaku som nickade fram Jesse Lingard och 2-2 var ett faktum. Uniteds nummer 16 kunde tidigare ha dragit på sig ett rött kort efter en tuff tackling på Matteo Guendouzi under den första halvleken.

Matchen i helhet kantades av tufft spel, kamp, individuella misstag och åtminstone ett par fina aktioner. Förmodligen gjorde sig ett flertal spelare sig förtjänta av inte bara gula kort, utan också röda.

Embed from Getty Images

Att United kan spela bra mot högaktat motstånd vet vi om, sådana prestationer dyker upp med jämna mellanrum. Men att den här “uppryckningen” visar tillräckligt för att ge Mourinho mer tid ställer jag mig rakryggad emot. Den energi ett möte med ett storlag ger är tillräcklig för att höja spelet flertalet nivåer, men grundspelet och grundfilosofin ändras inte för det.

United har nu inte vunnit på fyra raka matcher i Premier League, och ligger nu hela ÅTTA poäng efter fjärdeplatsen. Laget har fortsatt minusstatistik i målskillnad, efter 15 (!) matcher. United ligger dessutom inte ens sjua i ligan längre, utan faktiskt åtta (!).

Herrera bäst i United

Ander Herrera är en frustrerande spelare. Spanjoren blandar lysande insatser med matcher, som mot Manchester City, där man ställer sig frågande hur den här snubben ens tagit sig till den här nivån överhuvudtaget.

Mot Arsenal var 29-åringen fullkomligt briljant, om du frågar mig. Flest brytningar, flest vunna tacklingar och flest skapade chanser – av alla på planen. Dessutom näst bäst passningsstatistik med 92% av försöken som nådde fram till rätt destination.

När Herrera är på det här spelhumöret är han ovärderlig och bidrar med så otroligt mycket viktiga egenskaper i lagets absoluta kärna.

Diogo Dalot, som gjorde sin första start någonsin i Premier League, lämnar matchen med godkänt betyg i min bok. Portugisen hade det svårt positionsmässigt under ett par situationer, men huruvida det berodde på en ovana i att spela wingback eller att han helt enkelt spelat väldigt lite på den här nivån låter jag vara osagt. Att 19-åringen besitter offensiva kvalitéer tycker jag åtminstone var uppenbart. Hoppas vi får se sommarförvärvet betydligt mer i laget framöver.

Många United-spelare får kritik för att inte kunna prestera i de stora matcherna. Vill ni höra en spelare som INTE stämmer in där? Anthony Martial. Fransmannen har gjort 8 mål den här säsongen, varav 4 stycken kommit mot de traditionella topplagen. Säsongens största ljusglimt så här långt, utan tvekan.

Pogba-gate

Romelu Lukaku och Paul Pogba bänkades mot Arsenal. Den sistnämnda har varit hett omskriven de senaste dagarna efter ett påstått bråk med José Mourinho efter Southampton-matchen senast. Fransmannen fick sedermera inte starta idag vilket åtminstone tyder på någonting.

Mourinho ville se ett mer direkt lag, utan Pogbas mer invecklade men också fantasirika spelstil. Fick portugisen bevittna tillräckligt mot “The Gunners” för att fortsatt hålla den 25-åriga världsmästaren utanför elvan, eller är han tillbaka redan mot Fulham till helgen?

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!