Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Durham 1-0

United stod för en ovanligt målsnål insats i onsdagens möte med Durham i FA WSL Cup. Sett till hela matchen var United det bättre laget och lyckades trots många missade chanser bärga tre viktiga poäng i det det tuffa gruppspelet efter ett tidigt segermål av Mollie Green.

United fick till en alldles utmärkt start på cup-matchen mot Durham. Efter endast halvminuten spelad kunde Mollie Green efter framspelning av Jess Sigsworth kyligt rulla in sitt tionde mål för säsongen, som skulle komma att bli matchens enda. Green, som nyss valts till FA Women’s Player of the Month fick flertalet lägen att öka på sitt målfacit, men lyckades inte hela vägen. Detsamma gällde målfarliga mittfältaren Lauren James, som även hon brände ett antal lägen under den första halvleken. Först drog hon bollen i insidan av stolpen, och strax därefter fick hon till en fin träff som bortamålvakten Megan Borthwick precis lyckades tippa över ribban.

Durham hade inte mycket att komma med i anfallsväg, och låg mest på försvar och avvärjde anfall efter anfall från United. James hade ännu ett långskott som var värt ett bättre öde, och Sigsworth hade en farlig nick som precis räddades av Borthwick. Det var alltså med en liten men väldigt välförtjänt ledning man gick ut till halvtidsvila.

Andra halvlek hade just börjat när matchen tvingades till ett längre avbrott, detta då Durhams Zoe Ness såg ut att ådra sig en allvarlig skada och fick bäras ut på bår. Hon ersattes av Rachel Lee och matchen kunde därefter fortsätta. Durham växte in i matchen ju längre andra halvlek gick, och det blev en allt mer jämn tillställning. United fortsatte dock sitt resoluta försvarsspel och slutresultatet 1-0 var rättvist, men United kommer nog kunna vänta sig ännu en tuff drabbning när man återigen möter Durham, denna gången i ligaspelet och på bortaplan.