Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Fulham 4-1

Embed from Getty Images

En riktigt bra förstahalvlek räckte. Manchester United fick in ett tidigt ledningsmål, och gick sedan ifrån till 3-0 innan halvleken var slut. Andra halvlek inleddes med 25 ganska tråkiga minuter, där Fulham tilläts reducera på en straff. Minuten efter sitt reduceringsmål drog bortalaget dock på sig ett rött kort, vilket gav 20 relativt lugna slutminuter och Marcus Rashford kunde punktera matchen med Uniteds fjärde mål för dagen.

Allt kretsade kring Rashford

Marcus Rashford spelade till vänster i Uniteds offensiv, och i efterhand kan vi konstatera att det mesta visade sig handla om honom. Han spelade fram Young till 1-0 (även om det målet enbart var Youngs, mer om det senare), han spelade fram Mata till 2-0, det var han som blev tacklad när Fulham får en man utvisad och han fick till slut också göra mål då han i matchminut 82 dundrade in 4-1.

Embed from Getty Images

Rashford fick nummer tio inför säsongen, men har kanske inte helt levt upp till det än. Det har varit många försök, men få riktigt bra matcher. Dock kan vi, med hans tre poäng idag, att han startat åtta matcher i ligan och nu gjort tre mål och fem assist. Med mycket som inte känns helt hundra i United så kan vi kanske hoppas att denna match kan agera katalysator åt Rashfords poänggörande, det skulle vara nyttigt inför nästa helg till exempel…

Mer spelarberöm

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit detta idag, men vi skall minnas att det var laget som låg sist i ligan som vi mötte idag. Men, med det sagt så är det ett flertal spelare som förtjänar credd idag.

  • Ashley Young är ingen ytterback, men när motståndarna är helt ofarliga på hans kant kan han göra bra ifrån sig. Hans förlösande mål idag, matchens första, kan man också se på många gånger. Riktigt bra träff.
  • Diogo Dalot på andra kanten drog visserligen på sig en onödig varning, men var oerhört rolig att se framåt. Många, och bra, inlägg kom från hans fot. Får gärna fortsätta även mot Valencia på onsdag.
  • Herrera löpte på fint även idag, och följde på offensivt vid ett flertal tillfällen. Precis det vi ville se helt enkelt.
  • Romelu Lukaku såg bättre ut än på länge. Han kämpade på bra i presspelet, och fick sätta ett enkelt mål. Det var inte sprudlande, men det var ett fall framåt.
  • Juan Mata var, som vanligt, oerhört rörlig. Det är märkligt med en spelare som i defensiven är högermittfältare men i offensiven går in centralt och kanske till och med huserar mer på vänsterkanten. Ett mål (oerhört kyligt avslut) och en assist också, vilket vi inte tackar nej till från spanjoren.

Lite kritik också

Vi tar oss inte ifrån den här matchen utan viss kritik också. För när man har 3-0 i halvtid hemma mot ett bottenlag, då skall United inte behöva komma ut mer eller mindre paralyserande i andra halvlek. Det var inte så att Fulham skapade målchans efter målchans, men United borde ha kunnat fortsätta trycka på, satt ett fjärde och sedan spelat av matchen med bollen i behåll.

Istället fick Fulham chansen att komma in i det, och en straff i 67 minuten gav också en reducering. Utvisningen som Fulham drabbades av minuten efter straffen tycker jag också var minst sagt tveksam. Det var ett andra gult kort på en tackling som jag bara tyckte var värd en frispark. Men vi tackar så klart inte nej till sådan hjälp från domaren.

Slutsats

Ett fall framåt? Självklart, något annat finns inte. Nu har vi en ganska betydelselös match i Champions League på onsdag, och sedan ett formstarkt Liverpool borta nästa söndag. Vi skall inte räkna med att det här spelet räcker då, det krävs fortfarande en rejäl uppryckning i kvalitet. Men nu är det lördag kväll, vi har vunnit med tre mål – då får vi vara nöjda över det.

Res med oss till Manchester!