Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Fulham 4-1

Embed from Getty Images

Manchester United klev ut mot Fulham och spelade som om det var ligans sämsta lag som stod för motståndet. Det gav 3-0 i halvtidsledning och död match. Sedan sämre efter paus men tillräckligt för att segersiffrorna som skrevs till 4-1 kan sägas vara i underkant.

Ashley Young gjorde första målet, sedan fyllde Juan Mata och Romelu Lukaku innan segerorganisatören Marcus Rashford fick avsluta målskyttet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Mestadels sysslolös. Räddar aldrig (känns det som, realiteten är lite snällare) när motståndaren får straff.

Diogo Dalot: 7

Varnad. Fyller på offensivt gång på gång. Väldigt bra på att ta sig till inläggslägen och inläggen han slår håller hög klass. Ska vi klaga på något så är det att jag inte upplever honom som alls lika trygg i defensiven. Mot ett Fulham som spelar som Fulham spelade idag spelar det mindre roll, även om det kostade honom en varning. Mot bättre motstånd kan det bli kostsamt.

Embed from Getty Images

Chris Smalling: 6

Utbytt 58. Kunde förmodligen ha spelat med ögonbindel i första halvlek. Borde kanske ha varit rutinerad nog att känna att det var läge för byte redan i paus.

Phil Jones: 6

Riktigt bra i första halvlek. Direkt dålig efter paus. Phil Jones har de kvaliteter som en mittback i United ska ha, vilket vi såg i situationen som gav 2-0. Han har också misstag i kroppen, vilket vi såg lite för ofta efter paus. Gör bort sig före straffen, gör bort sig senare också men räddas av Rojo.

Ashley Young: 7

1 mål, 1 assist. Tydligen finns det fortfarande ytterbackar i Premier League som inte har läst av Ashley Youngs standardfint. Young gör det förstås riktigt bra och avslutet är av högsta klass. Överlag en fin insats både offensivt och defensivt.

Ander Herrera: 6,5

Herrera gör igen en mestadels bra match. Avdrag dock för att han ger bort straffen. Ja, den var billig men Herrera ska kunna hantera situationen utan att ge domaren chansen att blåsa straff. Avdrag också för att han, i väldigt öppet läge, inte gör mål i andra halvlek.

Nemanja Matic: 7

Det är möjligt att jag har förträngt någon insats men för mig var det här Matics överlägset bästa match för säsongen. Står rätt (hjälpt av att motståndaren spelar så att han inte behöver springa så mycket), vinner boll, fördelar den rätt.

Juan Mata: 7,5

1 mål, 1 assist. Så väldigt säker när chansen dyker upp. Lika säker som framspelare. Överlag en mycket positiv insats.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 73. Lingard bidrar som alltid med mycket rörelse. Idag blir han dock ganska isolerad och han är den enda offensiva spelaren som inte skriver in sig i målprotokollet.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 84. 1 mål, 2 assists. Matchvinnare med ett mål och två framspelningar. Han kunde, ja borde, ha lämnat planen med fler mål och fler assists. Avsluten är inte hundraprocentiga, passningarna sitter inte alltid där (jag tänker framför allt på den enkla till en fri Lingard tidigt i första halvlek) och när passningarna går fram är lagkamraterna inte alltid sugna på att göra mål. Men totalt förstås en mycket bra match av en anfallare som verkar ha hittat formen.

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku: 7

1 mål. Formsvackan verkar vara över för Lukaku, som nu har två mål och en assist på 229 minuter. Håller sig påpassligt framme när Mata spelar in bollen. Är överlag rörligare än han har varit under hösten och står för en positiv insats utan att glänsa.

Marcos Rojo: 7

Inbytt 58. Kommer in och räddar Jones med en utmärkt glidtackling. Utöver det en ganska lugn match för Rojo, allra helst som Fulham avslutar med en man mindre.

Fred: n/a

Inbytt 73. Upplockad från frysboxen då Mourinho tycker att defensiven behöver förstärkas vid tvåmålsledning och en man mindre. (Inte fel att byta in Fred, förstås, men han kunde gott ha fått komma in för Matic.)

Scott McTominay: n/a

Inbytt 84. Kort inhopp. Borde nog ha gjort mål på Dalots inlägg. Suspekt agerande runt det egna straffområdet i matchens slutskede.